Джанти с двоен бедлок

Тъй като не се продават подходящи джанти за редукторни мостове ние разработихме няколко собствени варианта. Основната разлика е, че ни бяха необходими джанти при, които ширината е равна на бекспейса, а при фабричните той е около половината от ширината. Иначе казано трябваха ни джанти с голямо положително ЕТ. При 17 цоловата джанта ЕТ -то е 90мм а при 20 цоловата е 120мм. Това е изключително важно за запазване доброто пътно поведение на автомобила, но можем да произведем и джанти с отрицателно ЕТ.
Джантите са разглобяеми и не е нужно за смяна на гума да бъдат използвани каквито и да било машини. Гумата се демонтира с един единствен инструмент дори без да се сваля джантата от колата. От баланс машина също не се нуждаят, защото предлагаме прахово балансиране със силиконови топчета. Ценното на този метод е, че не се появява дисбаланс, когато джантите са пълни с кал.
В гумите има монтирана тънка, но здрава метална конструкция, която задържа бордовете на гумата към джантата. Външния обръч на джантата притиска гумата с конструкцията в задния борд и когато бъдат завити болтовете системата се херметизира. по този начин гумите могат да се карат и на атмосферно налягане стига да бъдат правилно подбрани спрямо теглото на автомобила. Джантите се предлагат с два вентила, един обикновен и един за централно помпане.

Повече подробности в „Централно помпане на гумите“.