![]() |
Ф-Бел 160, тракторни гуми, тракторни джанти
Цитат:
|
Ако може и някоя снимка на гумите и размерите им.
|
има на склад и ф-бел 160 но са 36-37" (bowdown) Иво взе тракторна шарка пак се води ф-бел 6.5/16 накрая са извити и хвърлят много снега (0140-rofl)(0136-giggle) Иначе магазина се намира някаде на околовръстното на София ще попитам къде е точно(0150-handshake)
|
Цитат:
Ще съм ти много благодарен за някакви координати на магазина като адрес,телефон.А цената на Ф-Бел160 знае ли се каква е?Аз от много време се интересувам от тези гуми но ги намерих само на едно място на огромна цена и нямаше в наличност а само с доставка. |
|
Мисля че това е магазина който е посочил Г-н Колев... но утре ще попитам моя приятел и ще пиша(0150-handshake)
|
Магазина е същия :) ето и гумите на Иво http://geotrading.tractor.bg/%D0%BF%...B0:%207,50L-16 :) За Ф-бел 160 каза че имали на склад но за цена не е попитал(lipssealed)(0150-handshake)
|
Днес след звънене на многото телефони дадени в сайта на тези от линка по горе,и типично булгаристанска работа на прехвърляне от номер на номер-най накрая се оказа че нямат Ф-Бел 160 в наличност/ако въобще знаят какво говорят в което не съм никак убеден/.
Цялата работа е типично българска,да се има в предвид ако някой друг търси нещо по тия телефони в сайта им! |
Колега извинявам се за недоразумението (lipssealed) но в магазина ни пуснаха мухата(lipssealed) а иначе на Иво гумите са Фбел 253м 7.5/16" но диаметъра им е 70см(sweating)
|
Цитат:
Гуми 7.50х16 има навсякъде и всякакви. Става дума за Ф-бел160 която се оказва че май у нас я имат само на хартия а повечето в магазините дори и не са виждали на живо. http://5.auto.ru/koleso/images/tyre/54525793.jpg |
Така,продължаваме с темата.
Гуми Ф-бел 160 се оказва че има при тези от линка по горе,просто трябва да се попадне на човека който наистина знае за какво става дума.Другите изобщо не са в час в фирмата. Цената на една гума е 305 лева с ддс комплект с вътрешната гума. Ето и телефона на човека може да е полезно на някой:0886646706 Някой ако каже и подходящи джанти за тия гуми ще е много добре. Гумата е в размер 12.4х16 |
1 Прикачен/и/ файл/ове/
Във видахим има тракторка в размер 12х16. Цената и е 205 лв и е с доста добро качество. При 85 км си се държи екста на пътя.
|
Цитат:
Аз имам джанти от жук или ниса,хубави обърнати доста,на тях мисля обаче че няма да се съберат повече от 9х16-ти какво ще кажеш? |
Цитат:
|
Цитат:
|
Тежат доста (нямам спомен) Стават със преправяне .
|
Цитат:
Ще мислиме като стигнеме до там. |
Ми то и гумите едва ли са толкова леки (0136-giggle) с тези гуми и тези джанти= трактор(;))
|
Цитат:
|
1 Прикачен/и/ файл/ове/
Джантите са широки 8 инча или цола каквото си изберееш. Разглобяеми са и тежат 16 килограма едната. Ето за справка колко тежат оригинални руски джанти и според това,че хем е по широка,хем разглобяема си мисля,че теглото не е чак толкова голямо.
http://www.zwergschnobel.narod.ru/wheels/16.htm Ба гуми от текезесарка или жук е абсурд да станат тия гуми. Просто ще им се допрат ръбовете един друг. Гледам на разни витарови 7-ци ги слагат но седят като яйце и въобще не ми харесват. Иначе джантите са от разни ремаркета,балирачки и прочии. както казва колегата слагат ги и на Ниви-те,но май не са оригинално защото техните оригинални са неразглобяеми. Директно не стават на уаз-а а се преправят. За без пари толкова. Кои иска да му е с некое дрго кило по леко нека дава по 1000 лв за джанти. Аз нямах и си сглобих тия. |
Хубави са тези твоите джанти,ще мисля и аз вариянт като теб.
1000 лева за джанти и аз немам,а и да имам нема да дам никога. |
Цитат:
|
Цитат:
Питай го и за цена евентуално. |
1 Прикачен/и/ файл/ове/
Ето такива са на нивата,малко по различни де.Само не разбрах защо ги правите разглобяеми? Най лесните разглобяеми са от българските 5тонни ремъркета.Там са на гривна и се слагат елементарно.
|
Такива имаше и за това.
|
Цитат:
|
Не са 17 споко (0136-giggle)
|
Не са 17.(0136-giggle)
10.00/75-15.3 ако това ти говори нещо. А на тракторните ремъркета,обинковена са 9х16 |
А има ли 20" щото аз 16" джанти мога да си сложа, но май най голямата 16-ка гума е 37" а толкова малка гума вече не ме интересува (;))
|
За ремърке разглобяема мисля че не.На тракторите предните са на 20" но трябва да проучим за разглобяема.Значи ти търсиш 20 джанта ,разглобяема,така ли?
|
Да!
Мисля, че на ЗИЛ 131 са такива, но най вероятно са бая тежки. И да не е разглобяема лесно ще стане. |
Ами до към 30тина кг. е едната(0136-giggle) но няма как.
|
Килограмите се оправят лесно със струга.(;))
|
Е да,но има някъкъв минимум,не мисля,че ще тежи под 15кила.Все пак няма да остане нищо.А защо точно ти трябва да е разглобяема и на къкво ще ги слагаш ? Единственото предимство на разглобяемите,е че се прават без машини.На струга не е особено трудно да направиш всяка джанта разглобяема,само ти трябва една гривна.Режеш единия борд,вероятно ще трябва да надигнеш малко ширината,да може да врежеш канал,в който гривната и борда да се набият.(mhihi)
|
Цитат:
|
9 Прикачен/и/ файл/ове/
Цитат:
|
Гледам при руснаците започват да карат и с Ф-бел 160М пишат,че били по-леки....
|
Според мен от камион е трудно да се намери. Старите са с вътрешни гуми и бордовете не са подходящи за безкамерни гуми. Освен това на повечето стари машини са с обръчи, а те нямат общо с тази схема. И при двете ситуации има огромни прорези за вентили.
Остават само някои от новите камиони или строителни техники. За да се провери от кой, най-лесно според мен е да се попитат хора дето се занимават с това. В момента се сещам за едно място на околовръстното преди разклона за бистрица има един дето продава картофи и играе с топка. Малко преди него в дясно след пресечката идваща от младост има гумаджииница само за камиони и такива големи техники. Те няма начин да не знаят. На картингите са алуминиеви и пак са на подобен принцип. |
Цитат:
Аз също бих си взел Ф-бел160 понеже вече се знае къде ги има,цената им е що годе добра и самата гума е супер за джип.Спира ме само това че нямам джанти за тях(sweating) |
Доколкото разбрах искаш да сложиш вътрешни обръчи,който да са част от джантата ,за не се разбортира?(dunno) прав ли съм?
А иначе Константин е наистина прав,доста от старите камиона са с камерни гуми, и трябва бая преправ да минеш на безкамерни. 20" предполагам ги има на някой камиончета среден клас. На другите са направо 22.5 На ифата по принцип са 8.25-9 х20.Имам една джанта и мога да ти издиря още 3 ,но дали ще станат. |
| Всички часове са в зоната GMT +2. Часът сега е 11:09. |