назад   Offroad-Monsters Форум > Тунинг и направи сам форуми > Гуми и джанти

Реклами

Отговори
 
Инструменти за темата Изглед на темата
  #1  
Старо 02-08-11, 06:09
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране 12-ска тракторна предимства и недостатъци

Понеже се двуомиме какво гуми да сложим реших да пусна тема да видим какво ще ни посъветвате вие.Очаквам и вкюлчване на Tsvetan да даде своето мнение кое как защо.Въпроса ми е има ли смисъл да се слага толкова голяма гума ако не се кара траял?
Отговори с цитат
  #2  
Старо 02-08-11, 10:22
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: Sofia
Публикации: 5,353
По подразбиране

Има смисъл гумата да е по голяма когато искаш да караш. За някои колеги обаче е по интересно да се закопават и да се вадят. Тогава няма особено значение с какви гуми си. Типични представители на това забавление са Соти и Густав

Друг е въпроса обаче, че за въртиш голяма гума ти трябва здрава трансмисия. Провери на какво се качват тия гуми и виж колко са дебели полуоските на машината.
Отговори с цитат
  #3  
Старо 02-08-11, 12:23
Асен Василев Асен Василев извън линия
джипар
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 391
По подразбиране

Хубава гума, но ужасно чупеща. Аз лично не бих я сложил на нищо по-слабо от Патрулски мостове. Защото за едното спестяване на 1-2 лебедки МАКС на разходка, си съсипваш целия кеф и почва едно чупене и правене и едни преждевременно прекратени разходки ... Ако е за траял - там колкото повече, толкова повече като гума.
Отговори с цитат
  #4  
Старо 02-08-11, 15:06
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Дам това исках да чуя и от вас максималното което ще качим на джипа е 33 инча 9x16 тракторна
Отговори с цитат
  #5  
Старо 02-08-11, 21:02
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 2,491
По подразбиране

Аз па не знам,щото не съм карал с такива.
__________________
Чибуратор-тЕам
Отговори с цитат
  #6  
Старо 02-08-11, 21:36
Tsvetan's Avatar
Tsvetan Tsvetan извън линия
Уаз-каджия
 
Дата на регистрация: Jul 2008
Местоположение: Самоков
Публикации: 1,099
По подразбиране

ЗАвиси за какво ще си ползвшая джипката. Моята минава повече горско отколкото по асвалт и затова съм заложил на тая гума. За сега съм доволе. Единствено в леда я няма

Иначе на меко където хване не пуска. Или те вади или така се окопваш че трябва трактор Но всичко зависи как боравиш с педала на разта и съединителя. До сега не съм трошил нещо точно поради тази причина. С тия гуми върви и с малко газ и няма нужда от излишно буксуване
__________________
Луд умора нема,само се поти!!!
Отговори с цитат
  #7  
Старо 02-08-11, 23:21
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Джипката ще се ползва само горско двигателя е витаров с турбо скоро и с бавна раздатка.Мисълта ми е там където ще трябва да се мине с повечко газ дали ще и стигне силата щото не на всички места може да се мине на първа бавна с леко газ
Отговори с цитат
  #8  
Старо 03-08-11, 00:30
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: Sofia
Публикации: 5,353
По подразбиране

Много често полуоски се късат заради липса на достатъчно бавни скорости. Турбината по никакъв начин не може да компенсира това, че бавните са 2:1 вместо 3:1
Отговори с цитат
  #9  
Старо 03-08-11, 01:18
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Аха ясно... трябва си въртящ момент
Отговори с цитат
  #10  
Старо 03-08-11, 03:36
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Абе да ти кажа компенсира до някаква степен има си сила в ниските редиш първа втора трета има смисъл от нея според мен ;)
Отговори с цитат
  #11  
Старо 03-08-11, 16:01
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 2,491
По подразбиране

Друго има Йори в предвид.Има места през които трябва да се мине много бавно,в противен случай се рискува потрошаване на трансмисията.Обикновено става въпрос за стръмен каменист терен.
__________________
Чибуратор-тЕам
Отговори с цитат
  #12  
Старо 03-08-11, 18:18
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Да това е точно така защото ако нямаш бавни скорости трябва изсилка и от там идва проблема :P Ти видя като бяхме в списаревски ти как си излезе а ние на полусъединител
Отговори с цитат
  #13  
Старо 03-08-11, 22:19
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: Sofia
Публикации: 5,353
По подразбиране

Цитат:
Автор Turbo Vitara Виж публикация
Да това е точно така защото ако нямаш бавни скорости трябва изсилка и от там идва проблема :P Ти видя като бяхме в списаревски ти как си излезе а ние на полусъединител
Държиш на полу съединител за да компенсираш липсата на бавни. В този случай ти е трябвала мощност при скорост с която колата ти не може да се движи. Примерно на първа бавна на празен ход се движиш с 10 км/ч. Обаче тази скорост е висока защото оборотите ти на празен ход са неизползваеми като мощност. Компресор тука не помага. Затова ти трябва предавка при която да се движиш примерно с 5 км/ч за да може да имаш мощност на същата предавка, но на по високи обороти с 10 км/ч.
Разбира се има и още едно решение, слагаш двигател от тир и може и да стане без да променяш предавките
Отговори с цитат
  #14  
Старо 04-08-11, 00:28
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Спор няма само да решиме от какъв тир :P
Отговори с цитат
  #15  
Старо 04-08-11, 01:09
Асен Василев Асен Василев извън линия
джипар
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 391
По подразбиране

Цитат:
Автор Turbo Vitara Виж публикация
Спор няма само да решиме от какъв тир :P
Mercedes Benz Actros 1860 . 2800NM na 1080 oborota
Отговори с цитат
  #16  
Старо 04-08-11, 03:39
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Че кине сичко :P
Отговори с цитат
  #17  
Старо 04-08-11, 09:09
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 2,491
По подразбиране

Особено рамата
__________________
Чибуратор-тЕам
Отговори с цитат
  #18  
Старо 04-08-11, 18:27
belata's Avatar
belata belata извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Nov 2010
Местоположение: Стара Загора
Публикации: 239
По подразбиране

Аве малко съм скептик за тракторни 9/16,12/16 за Витарника,при всички случаи ще счупи нещо,най вероятно каре или полуоската,Иван Попов редовно показва как се чупи Витара с Тракторки,инак правилното съотношение си се доказва преден мост от УАЗ и задния оргиналния с 5.125 п.ч.
Прикачени миниaтюри на снимки
Click image for larger version

Name:	Завръщане към корените.jpg‎
Views:	320
Size:	162.1 KB
ID:	2301  
Отговори с цитат
  #19  
Старо 04-08-11, 20:51
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

На Сливен май счупи предния мост и неможа да издрапа по един от баирите но пък на един байр и даваше доста газ на сухо и гумите си се въртеха доста добре как издаржа незнам викам си е са ще гръмне нещо
Отговори с цитат
  #20  
Старо 05-08-11, 04:37
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=FlPmM-_W5hU
Ако я направиме така мисля че няма да имаме проблеми с 12-ските
Отговори с цитат
  #21  
Старо 05-08-11, 08:22
belata's Avatar
belata belata извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Nov 2010
Местоположение: Стара Загора
Публикации: 239
По подразбиране

Цитат:
Автор Turbo Vitara Виж публикация
На Сливен май счупи предния мост и неможа да издрапа по един от баирите но пък на един байр и даваше доста газ на сухо и гумите си се въртеха доста добре как издаржа незнам викам си е са ще гръмне нещо
Счупи задна полуоска на Сливен,на Лазарово обаче преди тва счупи две задни полуоски ,той Иван си е мазохист
Цитат:
Автор Turbo Vitara Виж публикация
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=FlPmM-_W5hU
Ако я направиме така мисля че няма да имаме проблеми с 12-ските
Изобщо никакъв няма да е проблема,докато не включиш на скорост
Отговори с цитат
  #22  
Старо 05-08-11, 09:02
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 2,491
По подразбиране

Опаааа...

http://www.youtube.com/watch?v=DcCyFMVrG6A&NR=1

Ма нЕма нужда от мотор...нЕма
__________________
Чибуратор-тЕам
Отговори с цитат
  #23  
Старо 05-08-11, 15:17
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Цитат:
Автор belata Виж публикация
Счупи задна полуоска на Сливен,на Лазарово обаче преди тва счупи две задни полуоски ,той Иван си е мазохист

Изобщо никакъв няма да е проблема,докато не включиш на скорост
Гледах клипа и на последното баирче предното не въртеше затова предположих че е преебал предното пак.Относно клипа нема да даваме толко газ :P
Отговори с цитат
  #24  
Старо 07-08-11, 21:04
belata's Avatar
belata belata извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Nov 2010
Местоположение: Стара Загора
Публикации: 239
По подразбиране

Цитат:
Автор Sotir Sotirov Виж публикация
Опаааа...

http://www.youtube.com/watch?v=DcCyFMVrG6A&NR=1

Ма нЕма нужда от мотор...нЕма
A стига ве,мини офрод формула,тва само купето му ще е на Джимни,или само по форма са го докарали от полиестер
Отговори с цитат
  #25  
Старо 07-08-11, 23:33
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: София
Публикации: 2,491
По подразбиране

Според мене,само са му бодналЕ една турбинка и го бръмчат на "бързи"...
__________________
Чибуратор-тЕам
Отговори с цитат
  #26  
Старо 08-08-11, 00:11
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Само не ми е ясно как не се чупи това руско желязо а полуоските на витарата се предават ?
Отговори с цитат
  #27  
Старо 08-08-11, 22:28
demo_1 demo_1 извън линия
хейтър
 
Дата на регистрация: May 2011
Местоположение: Aberdeen ,UK
Публикации: 101
По подразбиране

Цитат:
Автор Turbo Vitara Виж публикация
Само не ми е ясно как не се чупи това руско желязо а полуоските на витарата се предават ?
Като и отпред направи "Самоковски" блокаж ще чупи
Отговори с цитат
  #28  
Старо 09-08-11, 05:23
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

С теларката нема да стане отпреде
Отговори с цитат
  #29  
Старо 10-08-11, 20:05
Pelivano's Avatar
Pelivano Pelivano извън линия
Уаз-каджия
 
Дата на регистрация: Jul 2010
Местоположение: Сапарева баня
Публикации: 157
По подразбиране

Цитат:
Автор Turbo Vitara Виж публикация
С теларката нема да стане отпреде
Със БТР-ската касета става супер Със друго пулуваловете и короните стават консуматив
__________________
Ако няма къде да отидеш....по-добре ела на себе си
Отговори с цитат
  #30  
Старо 10-08-11, 21:34
belata's Avatar
belata belata извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Nov 2010
Местоположение: Стара Загора
Публикации: 239
По подразбиране

Цитат:
Автор demo_1 Виж публикация
Като и отпред направи "Самоковски" блокаж ще чупи
Именно,с "вежън" блокаж е добре,но като се напъне или дифа хвръква или полуоската
Отговори с цитат
  #31  
Старо 15-01-12, 17:00
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Продадохме гумите и сега се чудим какви да сложим.Ако сложим 12-ска май рискуваме всичко да потрошим какво ще кажете вие ?
Отговори с цитат
  #32  
Старо 15-01-12, 17:46
Антон's Avatar
Антон Антон извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Aug 2011
Местоположение: Сливен
Публикации: 54
По подразбиране

Аз ще кажа,че 12-ката си е живо излакомяване!
Отговори с цитат
  #33  
Старо 15-01-12, 17:55
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Хахахха тези дни сигурно ще ходим до Иван Попов да качим 12-ските на нашата витарка ще направим няколко кръгчета и ще видим какво ще решим
Отговори с цитат
  #34  
Старо 15-01-12, 18:34
Антон's Avatar
Антон Антон извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Aug 2011
Местоположение: Сливен
Публикации: 54
По подразбиране

Освен всичко друго няма ли и да опират при големите ходове по купето и шасито?
Отговори с цитат
  #35  
Старо 15-01-12, 18:53
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

В купето да, но като се ограничи колелото да не се качва толкова на горе няма
Отговори с цитат
  #36  
Старо 15-01-12, 20:33
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор
 
Дата на регистрация: Mar 2008
Местоположение: Sofia
Публикации: 5,353
По подразбиране

Цитат:
Автор Близнаците Виж публикация
..............и ще видим какво ще решим.........
Преди или след като изпотрошите всичко
__________________
Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт.
0888799975
Отговори с цитат
  #37  
Старо 15-01-12, 21:42
vario's Avatar
vario vario извън линия
Пълен Новобранец
 
Дата на регистрация: Jul 2008
Местоположение: София
Публикации: 39
По подразбиране

Само да питам тези тракторки за които говорите не са ли за трактори направени.Или по точно не са ли много тежки за джипове.
И защо ги харесвате ? заради цената или че по добре се почистват от калта ами на страничен наклон не се ли парзалят много.
Отговори с цитат
  #38  
Старо 16-01-12, 07:48
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Тези гуми са направени за трактори да, а тук говорим за най голямата която може да се сложи на джип и да много е тежка и по не много достоверна информация едната гума тежи 38 кг монтирана на джанта става точно 50 кг
Отговори с цитат
  #39  
Старо 16-01-12, 07:51
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове
 
Дата на регистрация: Feb 2010
Местоположение: с.Лозен
Публикации: 799
По подразбиране

Цитат:
Автор Yordan Kolev Виж публикация
Преди или след като изпотрошите всичко
Разбира се още преди да изпотрошим всичко
Отговори с цитат
  #40  
Старо 16-01-12, 08:09
Антон's Avatar
Антон Антон извън линия
Registered User
 
Дата на регистрация: Aug 2011
Местоположение: Сливен
Публикации: 54
По подразбиране

А вие бавната раздатка монтирахте ли?
Отговори с цитат
Отговори

Bookmarks

Инструменти за темата
Изглед на темата

Възможности и правила
Не можете да публикувате нова тема
Не можете да отговаряте в тема
Не можете да прикачите файл
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Избери форум


Всички часове са в зоната GMT +2. Часът сега е 07:52.


© 2008- Offroad-Monsters® - Всички права запазени.