|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
![]() |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
![]()
Отварям тая тема с идеята да обсъдим проблема който възникна с моя джип. Заради 4 линковото окачване при въртене на волана моста се мести спрямо купето. Подобна беше ситуацията и до като бях с ресьори. Тогава нещата бяха по добре защото кутията от БМВ се справяше с проблема. Явно е давала повече ход и волана с малко въртене завиваше много. Сега много се върти и е доста трудно. Тази кутия ще се маха и ще се слага такава на която хебела ще сочи назад.
Чудно ми е тая схема дали ще работи при цял мост. ![]()
Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт. ![]() 0888799975 Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 03-11-09 в 20:23 |
|
||||
|
||||
![]()
Кво по дяволите е това? Ти разбираш ли кое откъде е?
Последната редакция е извършена от Тарга : 03-11-09 в 20:29 |
|
||||
|
||||
![]()
Да! Има кутия и паразитен хебел. Между тях има щанга. После от ляво тръгва щанга до дясната гума, а от дясно до лявата гума.
|
||||
|
||||
![]()
А, сега разбрах Оная вечер като ти се обадих, имах на ум друга схема. Лошото е, че не съм виждал такава. Ама и тая от снимката не съм я виждал.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Дай да я видим. Надрскай я набързо, че нема време. Отвън вали сняг на парцали!
Най доброто решение в моя случай е монтажа на хидравличен ботуш който елиминира металната връзка между моста и волана. За съжаление в БГ никой не го е правил и аз нямам никакви наблюдения върху тая схема. Възможно е да се окаже, че не ми допада, а е доста пари.
Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт. ![]() 0888799975 Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 03-11-09 в 20:34 |
|
||||
|
||||
![]()
Фотото е гаража. Значи си представяй.Вариант 1. От секторната кутия тръгва щанга и отива до паразитен хебел, който е курдисан в средата на напречната греда и е двоен. Сиреч, два хебела на ос. Оста минава през някакъв измислен корпус с лагери и корпуса се хваща за напречната греда. Щангата от сект. кутия се хваща за горния, а за долния(който може да виси доста, че да си компенсираш наклоните) се хващат две щанги, за наляво и надясно. Без задна щанга, че ще се заключи окачването. Лошото е, че като висне моста, ще се събират колелетата, а при удар ще се отварят.
![]() Последната редакция е извършена от Тарга : 03-11-09 в 21:02 |
|
||||
|
||||
![]()
Вариянт 2. От секторната кутия отива щанга до двоен паразитен хебел на другата страна на рамата. Долния го пускаш да виси надолу и ъгъла ще си дойде.
Може и като на ТЛК . Днеска го гледах при Павката. Виж щангите на Хайлукс от старите. Ресьорните. Хебела се движи успоредно на рамата.Вместо наляво надясно, той бута и дърпа. Ама ква секторна кутия ще наместваш там, не знам. |
|
||||
|
||||
![]()
Това на снимката няма как да работи с цял мост.Ако има щанга,между двете колела,системата ще се заключи и нещо ще се счупи.Ако няма щанга,при артикулации гумите ще се събират и раздалечават...
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Направих макетче и нещата се изясниха. Или слагам напречна щанга (панхард) или слагам хидравличен цилиндър. В първия вариант трябва да се преправя основно предното окачване. Във втория трябва преправяне на закачване на волана и още хиляда неясни неща. Почва да ми омръзва ама яко.
|
||||
|
||||
![]()
Аз съм за напречна щанга. Стига се изумява. За къв чеп трябва предницата да се гуне като червей. Колко народ само си мечтае за такава задница. Пусни надолу опора от рамата и нагоре от ръкава на моста. Пак ще се разчупва яко и ще е почти хоризонтална. И бегай да се каляш.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Не е така! Трябва да се махнат и долните щенги щото са под ъгъл и се събират под раздатката и да се пуснат успоредни на горните гледано отпред. Иначе веднага нещо ще се изкърти.
|
||||
|
||||
![]()
Според мен няма да се изкърти.По лесното е с щанга,а и ти знаеш как да я монтираш.Хидравличният ботуш с всичките недостатъци-обратна връзка,оттам и каране по хасвалта с по високи скорости..
|
||||
|
||||
![]()
Предимството на 4-линковото е че при увисване, моста слиза вертикално,а не по дъгата на Панхарда.И го няма характерното "клатене" при неравен терен.Ако може сектора да се закрепи на рамата...Ама не виждам точно как да стане.А пък с Панхард има риск от шими.Ама си мисля,че ако щангите са успоредни на моста...
|
||||
|
||||
![]()
Мини през мене да видиш един вариянт как го е решил Японеца.Може нещо да излезе като някоя идея.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
За схема с кутия ли говориш или нещо друго.
|
||||
|
||||
![]()
А сега ще избия рибата
![]() Супер кардинално решение. Защо не се помисли за монтаж на секторната кутия на моста. И да се измисли начин за връзване на сектора с волана. Ясно е че ще е карданна връзка. Теоретично при артикулация няма да има влияние в кормилото. ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
По добрия вариант е рейка от бус
![]() Не мисля, че ще може да се направи свястна карданна връзка между моста и купето обаче. Представи си колко висящи лагера и оптегача трябва да има за да стане. Има още един вариант, да е със някакво много яко жило като тези дето се ползват за километраж или оборотомер, но стотици пъти по здраво. От къде ще се вземе обаче не знам ![]() Проблема в случая идва от това, че трябва да работи двупосочно, а ако е от стоманено въже ще работи само в една посока. Не знам дали има плетка която може да държи двупосочно.
|
||||
|
||||
![]()
В роман има завод за такива въжета. Предполагам могат да изработат по поръчка каквото ти душа иска.
Това е решение, което съм виждал някъде, но неси спомням точно за какво се е ползвало. Последното, за което се сещам е от някви меки въртоци за инстроментни вложки, но съм виждал такива само на малките размери. Предполагам, че на някой марков производител има и на по-големите и най-хубавото е, че там ще действа двустранно. Ако има за 1/2 или 1 цол такова сметай, че нема късане ако е хидравлична рейката.
|
||||
|
||||
![]()
Опа сетих се.
Иглените вибратори за бетон са с такова въже и то доста масивно. Даже имат и кожух и са толкова дълги, че ще има за 5-6-7 джипа. ![]()
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|