|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
![]() |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
![]()
Днес го отворихме и не можахме да повярваме какво виждаме
![]() Колата е фултайм, а това е предния диф. На размер доста се доближава до задния на Витарата ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Друг е въпроса че колата едно че е нова,второ че е скъпа и трето че никога не е виждала нещо различно от асфалт...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
А стига бе!
![]() ![]() ![]() С кой мотор е?На какъв пробег е? ....Имаше ли масло в Дифа и сменяно ли е някога? |
|
||||
|
||||
![]()
Маслото няма общо с този тип счупвания !
Двигателя на 100-ците са от 4,2 нагоре ![]() Най-вероятно я кара някой състезател и се мъчи да тръгва с въртене на гуми . въпреки ,че с този икарус трудно се получава ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Само леко я дръпнах с Патрола
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Някои биха казали: "Слаб мат'риал брат
![]()
|
||||
|
||||
![]()
По последни данни колата е преседяла известно време при официалния вносител на марката или там какъвто е. Случката става веднага след излизането от там
![]() А собственика няма представа какво е това офроуд.
|
||||
|
||||
![]()
Явно е давал гас на стартовете,не рядко се случва при голямо сцепление като са хубави гумите, да замине дифа...този мотор не е за подценяване
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Проблема е в размера на дифа и съотношението му към теглото на колата. Мотора няма никакво значение.
|
||||
|
||||
![]()
Най-лесно се чупи преден диф на такива модели. Джипа е доволно тежичък особено отпред. Мотора е доволно мощен. Вкарваш двойно и на топлия асфалт подаваш цялата газ. И понеже раздатката и скоростите са малко по-силни в повечето случаи фирата е в предния мост където гумата за да превърти трябва чудо. Няма нищо кой знае какво. Това се случва с всички подобни модели когато в главата няма мозък.
А и точно тойотата никак не се слави с кой знае какви мостове. Те са пресмятани за нормални гуми и нормално каране. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Колата е с нормални гуми и е карана нормално.На всичкото отгоре е фул-тайм.Влязла е в пряспа сняг и се е счупила.Вероятно и затова не е могла да излезе сама.
Размера на предния диференциял отговаря с този на ТЛК 120.Колкото и да търсите под вола теле,моето мнение е че конструктивно колата не е сметната.Доколкото разбрах,преблема с предния диф е нормален за модела... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]() На 10-15 години тя никога не е вкарвана в преспи и все нормално е карана. Сменила е 10 предни дифа. Повярвах. ![]() А аз мога да ти кажа, че с по-малки от нормални гуми счупих три моста (пиньони и корони) на самурай и то все през лятото без никакви преспи и само на заден мост. Значи никак не са сметнати тия самураи? ![]() Ти ми дай най-якия мост да го засила тук за леденика, а ако искаш му сложи колелца от атв пък гледай дали е смятано. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() А темата за нарочното чупене е дълга и весела... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Шупла в матряла!
![]() Друг е въпроса ,че официалните обичат да сменят здраво за счупено!(в случая примерно с луфт или нещо от сорта)
|
|||
|
|||
![]()
Тойота измислиха двигател по-мощен от 100 коня и диференциалите почнаха да се дробят.
|
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
Много ми стана чудно когато прочетох твой пост че всички слагат мостове от Тойота на джипките които карат.Поне да беше казал за кой модел Тойота говориш,не за да си сложа такъв а да ти кажа дали съм го чупил или не. Проблема на тази Тойота дето тук се пише за нея струва само 2500лв. А да,става дума само за короната и пиньона без лагерите и другите свирки.
|
|||
|
|||
![]()
Братчет, тва за мостовете от Тойота не съм го писал аз. Бъркаш ме с Джамбазов.
|
|
||||
|
||||
![]()
Е сега стана боя...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Разбрахме се с Кинекса няма да има бой,явно съм прекалил с алкохола и съм се объркал.Лошото е че сега в онази тема някой ще си сложи мост от Тойота на SRT-8мица....
![]() Поне ще знаем кой е виновен Джамбазов да му мисли.
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() Иначе в Дубай е 300 долАра и една стюардеса го носи безплатно... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
Щом ги носи безплатно да си поръчам от нея 5-6 задни моста за джиповете?От Тойота разбира се.Като виждам какво препоръчват разбирачите по форумите.Искам и аз да съм в крак с тази нова мода. Колко да струват в Дубай?Към 500-600$... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Тя,бая яка кака ше трЕбва да е...
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Викат му ирония. Добре че Джамбазов е интелигентно копеле с чувство за хумор та нямаме проблем в комуникацията.
|
|
|||
|
|||
![]() Цитат:
http://www.facebook.com/jun38c ми разбива концепциона на пух и прах. На последния Дакар топ пет на Т2 беше с мостове Койота. |
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
Мислих и снимки да пусна но по БТВ почна ''Пепел от рози'' и ще го гледам че го следя. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Черешката на тортата по кефи.
|
|
||||
|
||||
![]()
Тойотата днес си замина по живо по здраво.Предни диф с новите пиньон и корона го сглобихме ,като луфта между тях се успа на 0,21мм.По каталог го дават между 0,18-0,22мм.Има и филмче с луфтомер...
![]() Джипа се движи изключително плавно,като няма дори намек за луфтове.Доволен съм... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ето луфта който се получи.
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|