|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
![]() |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
|||
|
|||
![]()
Здравейте ,
Помогнете ми ако може , хайлукса е 2002 год. 3.0 турбо дизел .Проблема е следния има масло в антифриза колата не грее не надува и си работи нормално не губи мощност незнам дали е от главата или от масленият топлообменик който е в двигателя . |
|
||||
|
||||
![]()
Добре де,с какво да помогнем?Гледам си от Варна,виж там,Таргата да я погледне,пък ще мислим после...
|
||||
|
||||
![]()
Таргата пак му е зает гаража и не може да поеме странични ангажименти. Поне за момента. Съжалявам.
|
|
|||
|
|||
![]()
колега почти съм сигурен че е масления охладител.в повече от 80% е това.
|
|
|||
|
|||
![]()
колега какъв двигател е?
Последната редакция е извършена от koki84 : 14-12-12 в 19:29 |
|
||||
|
||||
![]()
Както е казал човека по-горе първо трябва да се провери масления топлообменник. Той е най-вероятната причина за това.
Принципно ако от прегряване, първо започва да губи антифриз и да прави налягане. Започва и системно прегряване и чак след това масло. Има един много конкретен симптом: Ако е от главата антифриза отива в маслото и маслото става на боза. Пичината за това е ясна, налягането от цилиндрите минава през водната система и вкарва към по-ниското налягане на маслото. Обратното ако е топлообменника, маслото от мотора отива във водата, защото точно там в топлообменника то минава със налягането от маслената помпа, а при тойота е по-високото от това на антифриза. Има и изключения разбира се при изгасване на автомобила и т.н. Това, с един качествен оглед може да се разбере на 100% особено на тойота. Успех!
|
|||
|
|||
![]()
точно това за налягането бях започнал да пиша.
|
|
|||
|
|||
![]()
НЕ бях прочел внимателно какъв е двигателя.
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
И при масления охладител има вариант маслото та стане на боза.
когато пукнатината е по голяма и при гасене на мотора има вероятност да върне налягане. |
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
Ако пък влизат някакви капки то те ще се изпарят в маслото и няма да се забележи. Човека сам трябва да си прецени какво точно се случва. Той може да си помогне най-много с насоката.
|
|||
|
|||
![]()
да така е.
|
|
|||
|
|||
![]()
благодаря на всички за мненията а да ме насочите към читав сервиз във Варна и скъп лие този маслен охладител
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Таргата намери.Ше мрънка,ше охка,ама ше свърши работа...
![]()
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|