|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
![]() |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
![]()
Идеята е да сложим отзад дискове и да изхвърлим барабаните понеже след няколко разходки в гората и новите челюсти се изяждат за нула време и спирачки естествено няма.Давайте идеи от какво дискове и апарати да търсим.За сега сме се спряли на витарови дискове и апарати
|
|
||||
|
||||
![]()
Невентилирани дискове от Витара с апарати от Голф 3 или 4.Така ще има и ръчна.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ако се спрете на апарати от Голф задни имам рециклирани излишни.
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
Офроуда и барабанните спирачки са несъвместими понятия ![]()
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ето и малко снимки.Йори и Соти бяха при нас и взеха мерки за планките за спирачния апарат и дадоха много добри идеи и съвети кое как да стане за което съм им много благодарен
![]() Последната редакция е извършена от Близнаците : 26-03-12 в 17:43 |
|
||||
|
||||
![]()
Това на първата снимка, двата фланеца, са отрязани от барабаните, нали?
Като идея е готино - някак се придържаш към оригинала(не съвсем де ![]() ![]() На тези апарати от голф ръчната с жило ли е? Мислихте ли за някакъв регулатор на спирачното усилие??? С еднакви спирачки отпред и отзад... |
|
||||
|
||||
![]()
Иначе как може да стане без да се преправя нищо да захванеш спирачния диск към полуоската ?
|
|
||||
|
||||
![]() Цитат:
![]() Нема,споко. Ахам. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Да знам нали имахме такава полулейка ,но какво правим ако се счупи полуоската такива май не се намират никъде, а от другите има колкото искаш
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Дайте и другите снимки като сте готови ,че като си прибрах и другата Витара я гледам ,че потъва педала пак.Без това имам да стягам много работи по нея,аз също си мислех за дискови спирачки,че големите и тежки гуми разказват играта на барабанните.
Много полезна тема,това трябва да се включи като редови тунинг на всяка "навирена " Витара! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Такива полуоски се срещат и на витари преди 98. Само не знам дали шлиците са същите.
Нищо не казахте за регулатора на спирачното усилие? http://www.summitracing.com/search/P...Valves/?page=1 |
|
||||
|
||||
![]()
Ясно но такива полуоски колко си виждал да се продават някъде.Нали ти казвам имахме такава полуоска и я разменихме с Иван Попов за обикновенна точно поради тази причина(Шлиците са едни и същи а именно 26),а и така направено с адапторите за спирачния диск мисля че не е проблем въпроса е след време нещо като се счупи да бъде заменено по лесно.А да за регулатора обикновен тройник за газ от най близкия газаджия
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
точно с такива полуоски сьм аз но за сега имам перфектни спирачки и дисковите остават на заден план а дали при мене нема да стане още по лесно
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ще стане ама ако фръкне една от тия полуоски минаваш на вариант полуоска без такъв фланец и естествено ако си направил дисковете вече по тях ще трябва да преправяш
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Няма нужда от регулатор.Даже на някои модели Витара и ГрандВитара има допълнително сложен на сервото,който е абсолютно същия и при Спортидж,и който при премахването увеличава спирачното усилие към колелата...
![]()
|
|||
|
|||
![]()
....и след като се покара повечко в гората с по-големи гуми излизаш на асвалта и се оказва,че има дребни проблеми.Отстраняваш ги лесно,после пак в гората и гледаш ,че тия проблеми пак са се появили.И така няколко пъти и накрая си казах-абе да го бях направил на разтоварени полуоски още от началото щях да си спестя малко пари.А практиката показва,че си спира без проблеми без регулатор на спирачното усилие със скорости около 100 км/ч. при наличие на еднакви дискове и апарати навсякъде.Ама може критериите ми за спиране да са по-различни(на вкус и на цвет товарищи нет).
|
||||
|
||||
![]()
Инвестицията за разтоварените полуоски не е малка нали.Ние предпочитаме да не преправяме чак толкова
|
|
||||
|
||||
![]()
Соти къде седи този регулатор ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Не сте ме разбрали явно.Аз не ви агитирам да сложите разтоварени полуоски,просто този филм го играх преди вас и реших,че няма нужда да откривате топлата вода след като я има на чешмата,но всеки сам си преценя(решава,пробва и др.).
|
||||
|
||||
![]()
За кой точно филм говориш Миро че немога да разбера
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Преди да сложа разтоварени полуоски бях направил задните спирачки така както искате да ги направите вие,та за това говоря.
|
||||
|
||||
![]()
Е какъв е недостатъка на така направени дискови спирачки отзад ?
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Проекта леко по леко напредва.Планките за спирачните апарати трябва да станат и те скоро.Специални благодарности на Йори за свършената работа. ПП:Най после след едночасова борба да кача снимките и всичко да е ок ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |