|
|
|
|
|||
|
|||
|
Предоставям малко снимки от последните преработки
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Волана застава ли всеки път в различни позиции когато караш направо?
|
|
|
|||
|
|||
|
Да , няма обратна връзка. За проба сложих две пружини работещи на опън , резултата беше отличен , все едно че караш стандартен автомобил.Волана всеки път опитва да се върне в изходно положение. Говорих с моя човек /инженер по хидравлика/ .Казва , че орбитала можеш да си купиш от където си поискаш , но няма такава която да връща волана в изходно положение.Това трябва да го направят предните колела когато са регулирани правилно. Аз преди бях с хидравлика от БМВ , и пак нямах обратна връзка . Всъщност нямам никаква разлика в управлението преди , и сега. Има друг вид орбитали , които са без товар тоест накъдето завиеш няма препятствие което да мръдне волана нито сантиметър. Пример: ако карам в коловози мога да пусна волана колата ще следва коловозите , с другата орбитала заминаваш накъдето си се насочил преди това. Дано съм бил полезен.В отговор на въпроса ти , волана всеки път е в различно положение защото когато правя пълен завой в крайно положение леко отпуска , и така в средата винаги е различно завъртян.
Последната редакция е извършена от kokocholi : 06-04-11 в 15:37 |
|
|
||||
|
||||
|
Значи ако правилно съм разбрал сега волана ти е толкова лек колкото и с хидравликата от БМВ. Така ли е? Иначе за обратната връзка според мен е най важен кастора. Това е надлъжния наклон на шенкелната ос. При УАЗ-а този ъгъл клони към нулата, а е редно да е минимум 5 градуса. Затова аз корегирам този ъгъл с 12 градуса, които разпределям равномерно, така че и кардана да бъде облекчен. Най лесно се вижда до какво довежда отрицателния кастор като се удължат обеците на предните ресьори при модела, на който обеците са отпред (по старите УАЗ-ове). Тогава джипа става неуправляем. При скорос 100 км/ч е много трудно да се държи пътя дори ако на разположение имаш 2 и повече ленти. В една не става.
|
|
|
|||
|
|||
|
Волана в момента е по-лек поне два пъти. Този проблем го реших с два регулируеми дросела,и сега мога да променям усилието когато ,и колкото си искам. Много ме заинтригува твоето мнение за обратната връзка.Можеш ли да драснеш някаква картинка , защото не разбрах точно кой ъгъл правиш 12градуса,и как точно го правиш?
|
![]() |
| Bookmarks |
| Инструменти за темата | |
| Изглед на темата | |
|
|