|
|
|||
|
|||
|
Всъдеходни машини,използвани при бедствия,аварий,спасителни работи или просто за движение в непроходими райони:
http://www.zgt.ru/index.php?id=19 ![]() ![]() ![]() Малко видео: http://www.offroad-monsters.com/ftp/...hod_BV-206.avi http://www.youtube.com/watch?v=72RDKRxxGfk http://www.youtube.com/watch?v=8wBkX...om=PL&index=15 |
|
|
||||
|
||||
|
Малкото Витязче ми е другата мечта
http://www.youtube.com/watch?v=TYm5USbSt8c |
|
|
|||
|
|||
|
Цитат:
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
||||
|
||||
|
Дай някой линк,да им се порадваме,на Руснаците цената не беше фрапираща междо другото,на яз. Ивайловград пред една вила има паркирана такава чудна машинка.
|
|
|
||||
|
||||
|
Това тук е лапландерче ако не се лъжа с мотор на форд 2.6.
|
|||
|
|||
|
Цитат:
![]() ![]() ![]() Цитат:
Това в Родопите е Шведско и е на Волво. |
|
|
||||
|
||||
|
http://www.youtube.com/watch?v=uqzXu...eature=related
Модернизираната-Военизирана версия,няма конкуренция на колела |
|
|
||||
|
||||
|
Рекламата и е доста впечатляваща, но защо тук така зле се представя
![]() Ето тук също бая се запъна даже се чудя защо ![]() Нямам нищо против машината, но съм бил в подобни ситуации даже със строшен хебел на кормилната кутия.
|
||||
|
||||
|
А бе у тая дупка в леда и джипката да падне може и да не излезне. Просто това е дупка с остро излизане и найстина там паднеш ли си обречен с каквото и да е. Не забравяй,че и леда се хлъзга.
На това второто е некакво тресавище дето всичко се движи и потъва. при едно порбоксуване и може да спаднеш до Китай
|
||||
|
||||
|
Цитат:
На втория клип този дето я кара ясно се вижда, че не е опитен водач и не ползва най-ценното на тази машина съчленноста и. Тя се вие като червей, а тук кършене на двата модули аз лично не забелязах. От там идва и опити за странично изкачване на бряг. Няма как да стане. Има и друго. И в двете машини липсва екстра, която в завода се предлага допълнително. Тя е точно за такива места и всички Витязи от големите я имат. Позволява дърпане на двата модула един към друг и следователно издигане на предницата на предния, и задницата на задния модул. Тогава движението на машина става като по окръжност и изкачването от вода към суша не се усеща. Със сигурност обаче тези клипове дето ти си дал на твоята машина са на вода където ти с гумите си стигаш дъното иначе ще потънеш като титаник. В първия клип ако има как машината да се хване за дъното мисля, че няма спор дали ще излезе или не.Знаеш от гъсениците няма по проходимо и джиповете са играчки пред такива машини.
|
||||
|
||||
|
Първия клип в леда изобщо нема смисъл да го сравнявате с джипове. Съвсем ясно е, че там паднеш ли, до там си. А на втория ми се струва, че не е тресавище и затова го пуснах. Иначе в блато шансове нямам то е ясно. Ето един пример:
|
||||
|
||||
|
Имаш разбира се. Блатата не са кой знае какво. Просто трябват правилни гуми, но за да ги носи машината трябва добри мостове, раздатки, скорости. Най-сложно е това дето ти си дал на гъсеницата горе. Когато е зима реката е замръзнала и не се знае, че я има. За колесни машини там минаване няма. За гъсеници изключвам витяза преминаването е с изключителна трудност.
През лятото пък реките там са много буйни. Минаваш блатото, но самото течение носи машината като клечка. Те са като лодки вътре. Има и за това приспособления за джипове. АКо си навит лятото има експедиция както е сега зимата и руснаците са поканили всеки, който иска да иде от тук. Организираме превоз на машините и идвате. Не е важен там успех при всяко преминаване, защото машините са много и помагат както с ремонти така и с теглене и носене на багажа. В момента на снежната експедиция всички багажи на колесните се носят от гъсениците. Иначе няма как снега е 2,5 метра и потъват ако са тежки. Лятото е малко по-сложно, но има и джипове много и с общи усилия преминават всички. Пропуснах, че и горивата са без пари и няма да струва кой знае какво това удоволствие.
|
|||
|
|||
|
Как може да сравнявате джипове с съчленените всъдеходи
![]() Основното при съчленените е че дори и да потъне има граница на линията на плавучест и повече няма накъде да потъва,с други думи човека няма да се удави и няма да се съсипе и багажа,а машината все някак си ще излезе. А това че на единия клип BV-то го дърпа джип е повече от смешно и съм сигурен че клипа е пропаганден и е правен от някой задник. Замислете се малко че където потъне съчленена машина много преди това всяка колесна е умряла одавна.Единственият вариянт е че някой на клипа си прави ташак и е потънала предницата на машината. |
|
|
||||
|
||||
|
Преди месеци една такава скъса верига, но водача беше решил да продължи в следствие на което се скъсва и маркуч на хидравликата в едно блато. Нямаше как да продължи повече. Бяха опитвали два газа верижни да я вадят като и двата я дърпат едновременно, но без успех. Почти бяха стигнали до викане на витяз, но с помощта и на едно мтлб бяха я извадили.
За съпоставка газа тегли джиповете като клечки. Няма как ако проблем по механиката на машиата не съществува джип да иде и да успее да издърпа лос...
|
||||
|
||||
|
Мисля, че се теглят с динамично въже.
|
||||
|
||||
|
Какво е това динамично въже?
|
|||
|
|||
|
Такова да нема удари при теглене като се опъне,да се разстяга,имам и аз капронено такова,хубаво е.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ако има достатъчно пространство за да се засили дърпащия джип може да направи чудеса
|
||||
|
||||
|
Малко по точно обяснение може ли?
|
||||
|
||||
|
Нали знаеш, че като се засили един джип с определена скорост теглото му се увеличава в пъти. С това въже може да се използва точно това тегло без да има увреждания по машините. Просто въжето е ластично и плавно разпределя силата в подходящия момент.
|
|||
|
|||
|
Цитат:
Изобщо това си е предвидено като превозно средство за равнинен релеф и най-вече върху сняг. |
|
|
||||
|
||||
|
BV-Лось,не само че не може да се сравни с никоя колесна машина,на практика той е малък аналог на Витяз,а Витяза е признат за най проходимата машина която се движи по земята,в посочените примери например ако трябва да сме точни,се знае че ако джип е на мястото на Лоса,просто нямаше да го намерят повече,щеше да потъне безвъзвратно,а за мен машината има недостатък че гъсениците и са изцяло гумени,ако се подобрят тя става в пъти по проходима,но пък тези машини в замисъла на създателя си са проектирани да не задействат мините при преминаване върху тях,и на практика е доказано че го правят,не само че приминават върху мината без да я активират,ами и не нанасят никакво поражение на околната среда с широките гумени вериги с голяма контактна площ,което не е присъщо за нито една друга верижна машина,едва ли ще имат тези качества обаче ако гъсениците им бъдат оптимизирани с металните шини,или метални тракове за по добра проходимост.
http://www.youtube.com/watch?v=zrWx8...eature=related |
|
|
|||
|
|||
|
Хмм интересно.Някой знае ли с колко килограма на кв.см стъпват тези машини върху терена?
Малко ме съмнява тази работа с мините.Противопехотните ще ги задейства със сигурност -там е нужен съвсем малък натиск за задействане,най-много 10-15 кг приложени върху взривателя.Противотанковите изискват около 100 кг. Аз зная че досега само машините на въздушна възглавница имат успех в тая насока,но те реално нямат пряк "натиск" върху терена.Ако пък са добавени допълнителни взриватели, реагиращи на странично преместване,"престилката" им ще ги взриви и отново няма щастие .
|
|
|
|||
|
|||
|
Абе не е много натиска ,он минава през хора и не и прави нищо
![]() за мините си много прав,май само ховеркрафтите имат успех у тая насока.
|
|
|
|||
|
|||
|
Цитат:
http://video.yandex.ru/users/joshuan/view/17/ |
|
|
|||
|
|||
|
Щом е толкова малък найстина няма да задейства стандартните взриватели на противотанкова мина.А пехотните дори и да гръмнат не са му проблем.Браво на конструкторите,справили са се отлично.А щом големия има такъв слаб натиск,значи и малкия няма да се различава с много.
Не бях се интересувал скоро по темата,научих нещо ново.Ако се наложи да ходя да правя диверсий в Русия ще имам едно наум да слагам и допълнителни взриватели .
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
|
|
||||
|
||||
|
Възможно е да не съм се изразил правилно, но ме разбра за какво говоря.
|
|
|
||||
|
||||
|
Да бре, знам, разбрах, ако не бях разбрал, нямаше да доуточня, просто да не тече грешна информация ;)
|
|
|
||||
|
||||
|
Натиска на веригата му е едва 0,12 кг/см,нали знаете че Машината е държавен проект на Швеция за нуждите на Армията и по късно я пуска компанията Hagglund и за експорт с бензинов мотор на Форд и дизел на Мерцедес 136 коня и двата,като предлага и оборудване по желание на клиента,за военни цели ,медицински,или Експедиции,продават 11 000 бройки по цял свят,Руснаците се влюбват в нея,слагат и мотор на ГАЗ 560 (STEYR),Американците още я ползват в Ирак....
|
|
|
||||
|
||||
|
Попитах за горния клип знаещите.
Обяснението е следното: Шведската машина няма клапан за задържане на водата от въздуховода на двигателя както са руските. За това и долу под клипа има такива коментари. Ако забелязвате на края на клипа когато изтеглиха машината течеше вода в задната част. Това е от въздуховода на двигателя. Грешката е на водача. Той е трябвало да затвори клапана, но навярно не е очаквал, че машината ще влезе изведнъж във водата. Това е причината за неадекватното поведение на машината. Същия проблем го е имало и при първите витязи, но днес нещата са автоматизирани и водача не може да сгреши. Ето как самия той вади водата от въздуховодите и проблем няма.
Живей всеки ден така, все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав! Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 06-01-11 в 12:52 |
|
|
||||
|
||||
|
Дано някой ден съберат пари и за свястна камера.........
|
|
|
||||
|
||||
|
Машината си е само Шведска,няма руски,базирана е само на Витяза,а Руснаците си я оптимизират да могат да я подържат безпроблемно,това което се вижда е че водата която влиза,бива изтласквана от компресорите навънка,на този принцип са базирани повечето военни амфибии,виждал съм и ПТС-а да го прави,въпреки че предварително се затваря клапата(но веднъж един познат пропусна да я затвори ,и скочи с 50-60 км в езеро,после ремонтираха двигателя,а на помощ дойде АТС),мога да снимам системата му за изтласкване на водата попаднала в отсека,има отвеждащи системи и нещо като събирателен утайник,от там компресорите(помпа) я тласкат навънка през жалузи само за това...
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
Та нали те са я измислили и са дали патента на шведите и китайците. Витяз наричат модела дт30 най-големия, но руснаците са произвеждали и произвеждат много модели. Виш сайта:http://www.bolotohod.ru/ru/cat1/cat11/ А това за клапана и компресорите е точно така. Този от клипа не е затворил клапата аз това и обясних горе. На съвременните руски гъсеници това е автоматизирано. Казват обаче, че дори и да влезе вода от там витяза не може да изгасне. Не знам на какво се дължи това. Кой е този твой приятел баровец дето се носи с такива техники?
|
||||
|
||||
|
Цитат:
,ти вероятно имаш в предвид Витязь ДТ-2П ,но той излиза от конвейра 20 години след Лось BV206 и Китайците също по негов аналог се захласват.Не е чак "баровец",занимава се с дърводобив и доставка на дърва в Пловдивските села,малко е така ,и преди време го е взел на търг от военните,познавам още двама с ПТС-и,но си ги пазят повече,а този специално едва ли военните са си мислили че може да мине подобни тестове за издръжливост,горката машина изстрада достаПоследната редакция е извършена от belata : 08-01-11 в 22:37 |
|
|
||||
|
||||
|
Не знам много подробности по тези неща и няма как да ги коментирам. Аз знам че модела е направен много преди да излезе на показ за военни цели. Целта му е била ядрена атака по море на америка. Знам със сигурност, че от завода ишимбай излизат и гъсениците с автомобилни гуми в тях и гумена лента. Основната цел на това е движението в морска вода, както и движението му с една скъсана гъсеница. Те са патентовани и тези, които ги ползват плащат. Патента в по късен период е откупен и от канада. Машината е почти същата, но не може да плува.
Между другото не е важно кой е открил топлата вода, а кой я е направил да е уникална. И форд са измислили колата, но къде са сега... За мен във витяза има няколко елементи, които го правят уникален. Това са точни тези гъсеници с внушаваща ширина, модула между звената, за който ти говориш, плавучестта, която го крие почти целия в водата и хидромоторите по 2 на гъсеница. На практика това го прави неунищожим в борбата с природата.
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
![]() |
| Bookmarks |
| Инструменти за темата | |
| Изглед на темата | |
|