|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
|||
|
|||
TOYOTA 4RUNNR 2 LT-E двигател - предложения за "по-голям" двигател
Здравейте колеги, горд собственик съм на TOYOTA 4RUNNER 1990 2,4 TD,
"баба тойота" както я наричам се ползва основно за риболовни цели, товари се много и се опитвам да се навра там където нормален риболовец не би си и помислил да отиде, единствена цел - спокойствие. Като цяло двигателя и е малко слабичък, искам да попитам някой - слагал ли е на този модел друг двигател? 3.0 ТД примерно (1KZ мисля че е на TOYOTA). Много пъти съм чувал че това са глупости, че е като цената на друга джипка и т.н., да приемем че в ламарините на точно този 4RUNNER ми е хвърлен пъпа и имам сериозни намерения да му сложа друг двигател или турбина или перка от хеликоптер за да извадя от душицата му още 20-30 конски сили (40-50 по-добре . Моля споделете Вашия опит. Ще се радвам ако има вариант да заменя двигателя без да се налага да сменявам скоростна кутия, диференциали, окачване и интериор. Имайте предвид че съм технически инвалид и ще занимавам Сотир с налудничавите си планове. Ако е възможен какъвто и да е бил "тунинг" да двигателя съм готов да поема умерени рискове. Благодаря Ви предварително, че ще вземете непряко или пряко участие в откачените ми планове. "ЛОШО ВРЕМЕ ЗА РИБА НЯМА!" Поздрави на всички! |
|
||||
|
||||
Е,то на практика може да се сложи всичко,което се побере в коша.Но ,ако наистина държиш да си остане със щатните СК и РК,мъъъъничко се затруднява заданието...Може би 1KZ...
|
||||
|
||||
За да сложи 1KZ май се сменяше камбаната. Един приятел скоро слага 1KZ от $ Рънър на ТЛК 73, ама ще го питам кви ги е вършил като се върне.
|
|
|||
|
|||
Без да имам понятие, съм фен на 1KZ.
Ще очаквам инфото от колегата. Между другото какво е "камбана" ? Благодаря |
|
||||
|
||||
Голямо нящо с формата на плитка кофа. В него стои съединителя и служи за връзка между кутията и мотора.
|
|
|||
|
|||
Актуална информация?
|
|
||||
|
||||
4рънера излиза от завода с мотор 1кз, така че не е проблем да се постави барабар със скоростите. Всичко пасва. Радиатор, тампони, скорости, ако са неговите. Ако се ползват от 2лт-то трябва друга камбана.
Аз на Хайлукса 85-6 година съм поставил 1кз, но съм ползвал собствените му скорости и понеже е автомат съм поставил и радиатора от модела, който пасва на заводските планки за захващане. С една дума всичко ляга като дупе на цукало. Двигателя е най-доброто от дизелите на марката, само да не е прегряван. Модела страда от корозия в питата на радиатора. Тя се руши в следствие на което мотора прегрява и така много от тях биват унищожени. Хубав мотор, който може да се намери евтино има и рокито. Повечето модели са с 2,8 дизел. Долно разположен разпределителен вал. Механична помпа, здрава кутия и малък разход на гориво. Лично сме го изпитали и вече дълги години слуша без да гъква.
Живей всеки ден така, все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав! Последната редакция е извършена от DINI : 29-12-14 в 23:20 |
|
||||
|
||||
Крайно време беше да се включиш.
|
|||
|
|||
Много благодаря на колегата DINI, относно двигателя на ROKY то, имаш предвид че може да се хакне на RUNNERa? какви други има освен 2.8?
Поздрави и НАСЛУКА! |
|
|||
|
|||
Ехооооооо, няма ли някой да ми прати един двигател дето да става за моя РИБОГОБЪР за да заякне малко? Очаквам предложения и цени.
Поздрави! |
|
||||
|
||||
Тури му газова обикновена с изпарител.За мен това е най-евтиният силов тунинг за обикновени турбодизели.Ефекта е поразителен ;)
|
|||
|
|||
Няма ли опасност за двигателя (да грее, да пукне нещо)
при тази "газова интервенция"? Поздрави и НАСЛУКА! |
|
||||
|
||||
Опастност винаги има.Особено ако се прекали със съотношението...
|
|||
|
|||
Ако прекалиш с газта (пропан бутан-а) се стига до стопени и повлекли бутала. Тоя upgrade не бих го правил на дизелова кола освен ако не ме притеснява особенно ремонта на мотора.
|
|
||||
|
||||
Няма проблем с тоя тунинг. Мотора почва да работи по добре. Разхода пада значително и с толкова се повишава мощността. Въпроса е кой ще го направи качествено и ще даде гаранция.
|
|||
|
|||
Коментара на колегата Yordan Kolev определено ми харесва. И директно произтича въпроса - Кой може да го направи качествено, да даде гаранция и колко струва това удоволствие? Да не забравяме аз не ходя на състезание и екстремизми - с този автомобил ходя за риба.
Поздрави и НАСЛУКА! |
|
|||
|
|||
Забравих да добавя - ходя за риба, просто искам да стигна там където другите не могат
Поздрави! |
|
||||
|
||||
Кои други???
|
|
||||
|
||||
И аз търся такъв човек, не че ми трябва щото дизел никога няма да си купя, но от чисто любопитство ми е интересен крайния резултат.
|
|||
|
|||
"Другите риболовци" визирам - или средно-статистическия неделен "рибар" отишъл на излет.
Поздрави и НАСЛУКА! |
|
|||
|
|||
Цитат:
Второто е особенно рядко като информация и в нета не може да се открие нищо. Нито по форуми, нито по учебници, нито по разни хвърчащи документи от експерименти... Бензиновия мотор е друга бира. Там хора бол. Пък и газта прилича на бензина. Обаче виж - с нафтата няма нищо общо . Може би ще могат да ти помогнат единици хора в България. Може да пробваш да разпиташ тия дето монтират газова на дизеловите камиони/автобуси. Знам, че там се случва реално и моторите живеят много, ама имам някакво съмнение, че нещата са дадени като настройки и тия дето ги монтират не знаят какво точно се случва в мотора вътре. Тия работи по-горе ги приказвам, щото съм си имал бая вземане с дизеловите мотори и начина им на работа. |
|
|||
|
|||
Както си хортуваме се сетих за така наречените "водородни клетки" - това ала-бала ли е според Вас? Имам колега в Сърбия който твърди че кара повече от година с някаква сръбска самоделка. Някой да имат опит с това?
|
|
|||
|
|||
На един приятел в Англия изпратих една преди около 2г.Дава му около 15-20% икономия.Пробвах ме на един Нисан патрол 3.3 ,който се кара основно в гората нищо не можах ме да усети ме като икономия.Клетката която изпратих ме в Англия,беше закупена от Пловдив.
|
|
||||
|
||||
Няма ли да престанеш? ПРОБВАХМЕ, МОЖАХМЕ,УСЕТИМЕ, ИЗПРАТИХМЕ, са цели думи. Вземи да прочетеш една книга или поне вестник.
|
|
||||
|
||||
Що бе?Аз съм му свикнал от години и ако го напише правилно или няма да го разбера или няма да повярвам че пише той , а не е някой с неговия профил...
|
|||
|
|||
Вероятно "шпацията" на колегата работи автоматично от време на време.
Та да се върнем на темата - къде да намерим грамотен майстор който да ни сложи газ на вехтото моторчеееееее................ Поздрави и НАСЛУКА! |
|
||||
|
||||
Имам приятел с 525тдс с монтирана газова.Ходи някъде в Луковит май да му я слагат.Колата е оса,сравнявана е с друг ТДС и няма нищо общо, и така вече 50000-60000 и то идиотско каране(не се гони икономия) а самата кола е на 430000 км. и 20+ години за Е34 става въпрос.То с тия дърти кошари и без нищо да пипаш пак може нещо да се скине.
Уредбата представлява :изпарител,ключе за газта на педала и бутилка и плочка.Регулацията се прави като на обикновено АГУ - с винтче на изпарителя и с дизеловата помпа. На него му излезна 300-400 лв или нещо от сорта,ама гледам и некви по няколко бона продават, сигурно са ГИ Много разпространен тунинг гледам е в английските форуми. Та като цяло аз лично не съм пробвал,но ако правя некъв дърт турбодизел да върви, бих пробвал.
|
|||
|
|||
По-дърт TD от моя сигурно има, ама съм готов да да го пробвам. По-точни координати в Луковит може ли да вземеш?
Поздрави и НАСУКА! |
|
|||
|
|||
Няма да е интересно,само тук в тоя форум мога да го првя.Навссякаъде биха ме санкционирали.
|
|
||||
|
||||
Ами, и в другия си пак така. Взимай мерки.
|
|
|||
|
|||
Добре,Тарга,както кажеш,но на мен така си ми харесва.
|
|
||||
|
||||
Цитат:
Град: София Адрес: кв. Суходол, Околовръстен път Тел.: 087/8260360, 087/8308645 Приятел си сложи там преди повече от 2 години. Всичко е на 6 и до сега. Човека се занимава с чип тунинг и т.н. - не знам дали все още съществува, но ако го има ще ти свърши работрата както трябва. |
|
|||
|
|||
Пробвах този метод на старата си баничарка 1.9 чист дизел Моята цел беше да се постигне икономия но резултата е само по як вървеж много по як.
Прави се следното , на механичен дизел. Поставя се обикновенна газова с ел. изпарител , аз сложих обикновен щуцер за газова уредва 1 бр. направо го нвавих в смукатела . Слага се и едно ключе коего да включи изпарителя след като мотора премине 1000 об.мин. На маркуча по който постъпва газта в двигателя се слага регулатор с една врътка . После настроиката е проста , намалява се газта до минимум отива се на някои дълаг стръмен баир / хубаво е да има и ключе вътре в купето от което да се спира притока на газ / . Подкарва се по баира и се пуста газта от копчето вътре при което мотора изпушва и излита , Газта се увеличава докато мотора започне да чука с гаден металически звук после се намалява докато звука изчезне напълно и това е . Ако целта е намаляване на разхода се намалява притока на нафта от винтчето на помпата и се увеличава газта до запазване на оригиналния вървеж. |
|
|||
|
|||
Много благодаря колеги. Ще се опитам да се свържа с посочения майстор.
Поздрави и НАСЛУКА! |
|
||||
|
||||
ТИя от Луковит са Титан авто.
|
|||
|
|||
Здравейте, свързах се с
Александров Ауто клима Град: София Адрес: кв. Суходол, Околовръстен път Тел.: 087/8260360, 087/8308645 Майстора звучеше много убедително и коректно ми обясни че на моят 2,4 TD с механична горивна помпа е невъзможно да се сложи газова уредба защото не може да се регулира потока на горивото, ако беше електронна е възможно и те го правят (според него наистина добре) Честито, ударихме пак на камък. Продължаваме да броузваме - как да съживим 86-те кончета на 2LT - то. Дали има как да ъпгрейднем механичната помпа на електронна?! (много ли е тъп въпроса?) Поздрави и НАСЛУКА! |
|
|||
|
|||
Здравейте отново, малко луднах, сам си питам сам си отговарям:
"Механичната помпа не може да се ъпгрейдне. Но пък си има много достойнства като механична." Отговор на приятел който се занимава с нафтови помпи. Поздрави и НАЛСЛУКА! |
|
||||
|
||||
Споко, май ще ти решим проблема
|
|||
|
|||
Благодаря ти! Още утре ще звънна да чуя идеите.
Прекрасно е да си комуникираш с хора които се опитват да направят нещата да се случват, а не да ти обясняват "как няма да стане и защо". За справка съотношението в БГ е 9:1 в полза на "обясняващите". Или както казва Гацо Бацов - ВИЕ СТЕ ПИЧОВЕ! (с харайтерно ч) Поздрави и НАСЛУКА! |
|
||||
|
||||
Виж звънни и на тия от Луковит да чуеш още едно мнение.Гледам по доста форуми пишат и правят Пък и защо трябва да пипат горивото,като целта е вдигане на мощността?Вторият въпрос е : Как се регулира горивото на механична помпа? Нещо не ми звучи правдоподобно.Някой ако може да обясни.
Изглед на темата | |
|
|