|
|||||||
| Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
![]() |
|
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
|
|||
|
|||
|
Понеже съм начинаещ,да уточним терминологията- джип и бъги ? Тоест как знаеш че правиш джип,а не бъги,или както си го наречеш ти и това е. Интересна е темата за оспорваното превъзходство в проходимостта между джип,АТВ и бъги.
Идеята на офроуд техниката,такава каквато аз си мисля че е /а може и да греша/ е да имаш опцията да можеш да стигаш на колкото може повече труднодостъпни места.Естествено че всяко от трите изброени транспортни средства си има и минусите и плюсовете.Идеята в тази тема е да ги обсъдим.Не съм наясно,и затова повдигам темата.Какво дава джипа което бъгито не може да даде,и какво дава АТВето което джипа не може да даде.Да ги сборим образно казано в представите си,едни средностатистични представители на трите породи,в една средностатистична по трудност местност. Най добре е човек да има и от трите,за да му е свежа мисълта по тази тема,но аз нямам,така че не съм наясно,и питам ? |
|
|
||||
|
||||
|
Най-голямото предимство на жипката е че си общо взето на сухо и топло през всяко време на годината
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
||||
|
||||
|
E тва със сухото и топлото неважи за всички джипове.
![]() Според мен най-голямото предимство е в това, че с джипа можеш да идеш законно до трудно достъпно място (гора) без да се налага да търсиш платформи или да трепериш, че ще преспиш в раянното.
|
||||
|
||||
|
Лично мен по ме кефат възможностите на АТВтата .
Верно проблем е транспорта , дъжда , студа и други такива "радости " на офроуда . Но който се плаши от несгоди да си стои пред компа .
|
|||
|
|||
|
Като тръпка,и проходимост,заради по-голямата повратливост мотора е номер1,но за мене джипа си е джип и не бих го сменил за нищо,защото най-големия кеф е през зимата а тогава мотора и АТВ-то нямат място на вън.
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
+1... Като бех по млад и аз залитах към маторите, но отдавна се кефя на жипки... Пък ако знайти с братчеда Ники от Бургас ква убавия направихме на Оризовата ракета...мммм...много се кефя... |
|
|
|||
|
|||
|
Критерии проходимости (в порядке значимости):
1. Опора. Снег - 0,05, болото - до 0,1 атм. 2. Тяга на слабых грунтах. Образование протектора - грунтом (обтекание рельефа мягким колесом). 3. Относительное погружение колес на плаву (чем меньше, тем лучше) 4. Геометрическая проходимость. Абсолютная проходимость, когда: - на плаву колеса погружены на треть диаметра - оставшийся клиренс при этом не менее 100 мм - ходы колес не менее метра, лучше - ломающаяся рама с двумя степенями свободы. - геометрическая проходимость позволяющая преодолевать вертикальные препятствия до 600 мм. Сделать - практически нереально. |
|
|
|||
|
|||
|
Добро пожаловать strannik
|
![]() |
| Bookmarks |
| Инструменти за темата | |
| Изглед на темата | |