|
|
||||
|
||||
|
Еее 123 та не ме кефи.Лошо.
Усппех в търсенето.
|
||||
|
||||
|
ima edin 300 ventiliran za 1500 lw ama gori maslo pri Ico ot Karnare e ako te ubejdava 4e e perfekten ne mu vqrvai ako ti s e pravi remont ska4ai ma mislq 4e nqma smisal. drugiq variant ti e ot na Yori horata deto prodavat 500 AMG-to (ne e 5.5 kakto pisa nqkoi) imat 3.2 231 konq s kutiq i instalaciq za 3xxx lw.
prevoda4a dano ne mu doide v pove4e da me prevejda ama nema kirilica tuka ako iska da me banne Има един 300 вентилиран за 1500 лв, ама гори масло. При Ицо от Къраре е, ако те убеждава че е перфектен не му вярвай, ако ти се прави ремант - скачай, но мисля че няма смисъл. Другия вариант ти е от на Йори хората, дето продават 500 AMG-то/ не е 5,5, като писа някой/ имат 3,21 231 коня с кутия за 3ххх лв. PS Превеждам от уважение към Зарко, и дано по скоро си управи кирилизация...... Последната редакция е извършена от Zoltan Litkovskiy : 22-11-08 в 15:13 |
|
|
|||
|
|||
|
Пичове,123--ка няма бензинов 2.5,шестак.Човека ви е казал но вие не сте го разбрали.Шестак редови с един вал е стария 2.8 който се монтираше на 126модела .Соти карал съм всичките джипове които писах на бензин.Радо,избора ти за 3.2 мотора е много удачен но трябват повечко пари,щото и там има редови шестак 3.2 по-стария.Новия мотор е като на Сашо Ковачев 3.2 веобразен и двата са на 224к.с.но въртящия момент е по-голям.Преди да разглобят 124-та за този мотор,имах възможност да я покарам.Беше купена 3.600евра в германия,и беше малко по-силна от стандартната,щото беше АМГ-на 260к.с с 6степенна ръчна кутия с по-къси скорости,-уникален автомобил.
|
|
|
||||
|
||||
|
Благодаря Золтан вече съм в къщи като пуша цигари в гаража чета форума и немога да не се изкажа
![]() за колегата 124 купе няма веобразен шестак почват от 99г. може и да е бил присаждан, не е лош мотор , но по-лесно ще се намери 300 или 320 вентилиран |
|
|
|||
|
|||
|
Но като се замисля какви параметри имат Мерцедесовите мотори и ги сапоставя с BMW маи са си доста куци двигатели и с доста неоправдана консумация.Разбрах,че 300 на Г харчи над 20 бензин а един 3.5 на БМВ е около 17 а е и бая повече коне и има приличен въртящ момент.
Незнам мисля си по вапроса и за турбина на 2.3 защото моторите на Бенц са доста солени за разлика от сабратята си БМВ,а моге и баварец да се слага в размисли сме още,като се реша окончателно ще споделя какъв е проекта..Благодаря на всички за изказаните мнения. ![]() Няма да е нищо под 200 коня и въртящ момент от 300 на горе,такъв ще трябва да е мотора...Но като гледам какво предлага мерцедес маи няма да е тои.Или ако е ще е с турбина или компресор. Последната редакция е извършена от LUD RADO : 22-11-08 в 20:56 |
|
|
|||
|
|||
|
Радо,ти си знаеш по добре.3.5 мотор на БМВ трябва да го съпоставиш с 3.2 мотор на Мерцедес а там картината е следната.3.5на БМВ е 218 к.с. 3.2 на Мерцедес е 224к.с. и двата мотора са шестаци като по тт.данни Мерцедесовия харчи с литър и малко по-малко от БМВ мотора.
|
|
|
|||
|
|||
|
Цитат:
Имах 7 серия 2004 година.745. грацко 13 извън 13.3 ама с 260 София Пловдив без връщане на гаста,че се бързаше 3.2 на Мерц с 240 същият маршут 25 а и тои беше 2003 година. 3.5 от 1984 гони гони доста добре показателите на Мерц 3.2 1997 година.А относно килограмите мисля да не я отварям тази тема,че то се знае,че БМВ са им по 70/150 маи наи тешкият мотор.Ама Иори ще каже по-точно. Абе Мерц като гледам имат все гадни мотори.И затова ще се сменя не върви няма 130 коня а харчи като,че е 370 ама на БМВ коня смехххххх. Мисля,че с това ще приключат споровете кои мотор е по добър. |
|
|
||||
|
||||
|
Говорих за мотора 3.2 дето Зарко спомена. Оказва се, че мотора е с 5 степенен електронен автомат който не бил от добрите и давал ядове. Цената за комплекта била над 4000лв. Аз не виждам кой ще успее да подкара да работи тоя мотор + автомата в Г-класата. В същото време има 3,5л мотор от БМВ с 5 ръчни скорости на които и задната е синхронизирана за 1500лв с всичко което е необходимо за да тръгне. Реално и постижимо е слагането в Г-то за разлика от цедесовия мотор. За разхода мисля че няма нужда да говорим. Моя харчи 20/100 като съм успявал да го докарам и на 17. Толкова харчи в момента 2,3-то на Г-то. А какво ще стане с Г-то ако му сложим редукторни мостове и 35". Гаранция че под 35/100 няма да падне.
|
|||
|
|||
|
Що бре, аз много харесвам моторите на мерцедес, особено по старите....ама за лодка.
|
|||
|
|||
|
Съгласен съм с вас.Вие знаете по-добре нещата,искам да кажа само че редовия шестак ,на 3.2 на Мерцедес е от по-старото поколение от старата Е класа и е също 224к.с.
|
|
|
||||
|
||||
|
Не е лош мотора, в случая проблема е, че е скъп, с гаден автомат е и няма кой да го накара да работи. Много е сложна схемата.
|
||||
|
||||
|
айде сега гадни били моторите, Йори не говорих много за този 3.2 само знаех че го има по принцип може да се сложи с ръчна кутия. Сложете един бмв мотор да видим кво ще излезе и на мен ми вкарваш тая муха в главата от бая време, но аз немога да си позволя в коша на мерцедес да сложа мотор на бмв затова ще вървя по мъките но ще си направя мерцедесов осмак и съм сигурен че събера ли читав двигател няма да мръдне десетки години
|
|
|
|||
|
|||
|
Цитат:
пак неоправдан харчлък за мотора и монтажа а после и расхода. Има два варианта 3.5 или 4.0 на БМВ вапрос на споразмение е вече кои ще е.Но ще поживеем и ще видим |
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
|||
|
|||
|
Цитат:
|
|
|
||||
|
||||
|
Да не сравняваме редови шестак с В8. Осмака който мисля да си сглобя е обикновен 500 от 93 година с 326 коня и 480 нм като с мегаскуирта ще се изцеди още, но за такъв мотор и кутия отиват 5-6-7 000 лв. бмв наистина са по евтини , и по-лесно се намират така че слагайте да видим между другото на дълго харчи 15/100 бензин пробвано
|
|
|
|||
|
|||
|
Радо,500-не беше ли 306к.с.320-ЦДИ-235к.с.-и огромните 540 нютона.-но много скъп.Иначе разход -7.3-8.00л.
|
|
|
||||
|
||||
|
Да сте чули за някое дизелче около 130-150 коня и 6-тица кутия ефтинко? Може и от баварец. Аз не съм капризен. Сега на 3000 об. съм на 80 км/час.
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
||||
|
||||
|
Цитат:
Кво предлагаш? ...за кутията?
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
||||
|
||||
|
Кутиятаааа????
|
||||
|
||||
|
Цитат:
|
|
|
||||
|
||||
|
Гасне бе!!
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Баси якото.Като 3-тата на Гоуфа...
Вальо,радвай се че имаш нещо,дето е мечта да дооооста хора.Късите диф-ове се лекуват с големи гуми...
|
||||
|
||||
|
Скъпи са 6-тиците кутий, ще требва да се задоволиш с по големи гуми. Взимаш си едни 40" и пей сърце
|
||||
|
||||
|
Кутийте са по ефтини от 40" с джанти.
|
||||
|
||||
|
Бе аз кво ви разправям от една седмица? Тоя Г-ей се катари право нагоре по трасето на Зарко с мотор 84 коня.
|
||||
|
||||
|
катери се по трасето ми за дългата база трасето за късата само ти го показах отдалеч
![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Бе 84 коня е ..бил преди 20 год. .... Ти какъв мотор търсеше???? 90 или95???
|
||||
|
||||
|
от 290 нагоре че ше го уча на задни гуми пък и нищо не пречи на 350 коня да му шибна 6.16 дифове
6 степенна кутия мога да ти намеря за 700-800 лв. мерцедесова имаш още един варянт с големите гуми ще ти омалее доста има 4 степенни кутии от бус с много бавна 1-ва ама по добре двигател
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
1 Джанти- Намерени... леле изгорех 2 пружани-чакам 3 амортисьори-мислим 4 мотр и скорости-после Кво каза за кутията??
|
||||
|
||||
|
амортисьори само 2 задни ти трябват, пружини запомни ДА НЕ СА СУПЛЕКС че за нищо не стават и затва са по 80-90 лв броя.
|
|
|
||||
|
||||
|
Цитат:
Та кво било за кутията?? А.. утре ще мина. Лека.
| Инструменти за темата | |
| Изглед на темата | |
|
|