|
|
|||
|
|||
|
Здравейте колеги от скоро имам зил 157 1970 година.Взех камиона да работя с него,но от както съм го взел имам само ядове.Предишния собственик ме убеждаваше че камиона е перфектен и само му сипвам газ и тръгва да работи.Да ама не след като пристигна в софия и тръгнах с него да работя след 2км камиона прегря. и от там се почнаха мъките гарнитура за глава шлайфане на клапани и съответно реглаж ,шлайв на главата която беше много крива.Направих всичко това но пак загряваше за отрицателно време свалих радиатора и го закарах да го прочистят взеха ми скромната сума от 220 лева за почистване,дори и след тази интервенция камиона пак прегряваше и то празен.И пак разглабяне на всичко и преглеждане смених и водната помпа за всеки случай промивка на на целия мотор, и пак не после ми казаха че може да е от центровка и там се почна нови кабели за свещи нови свещи и цяло ново делко и пак нищо камиона си грее като чайник.Цялото тва прегряване е придружено че и камиона не ще да върви ама изобщо,при елементарни баири празен ми се налага да вклучвам първа бавна.Дайте някакви съвети какво да правя защото от 2 месеца насам несъм направил един курс ама само набивам пари,ама парите за експерименти свършиха.Ако има някой колега който наистина разбира от тази техника,да каже какво ще му струва и да дойде да го направи защото ми писна от пишман майстори и от гадаене.Камион след като прегрее не е каран чакам го да истине и го прибирам не е каран прегрят.Кара се със анфриз.Мерси предварително за помоща.Камиона се намира в
София за този койте се навие да го направи съответно ще се зашлати труда на колегата. |
|
|
||||
|
||||
|
Провери ли за блокирали спирачки? Тестват се отлично с лазерен термометър.
|
|||
|
|||
|
Проверени са,с чисто нови накладки е като му отковеш едни спирачки блокира и шесте гуми.
|
|
|
|||
|
|||
|
Хич не съм на ясно с ЗИЛ-овете, ама циркулира ли вода през мотора? Т.е. като загрее радиатора топъл ли е, или студен?
Т'ва нещо има ли парно? Парното силно ли работи или не? Да не се окаже, че има запушена водна магистрала и не циркулира вода през мотора... Последната редакция е извършена от brum : 03-11-14 в 16:17 |
|
|
|||
|
|||
|
Да не би да вкарва компресия в охладителната система.Ако има пропаднала риза колкото и гарнитури да смениш няма да се оправи
|
|
|
|||
|
|||
|
Цитат:
Водата си циркулира нормално.Радиатора е топъл горе и долу.От парното само радиаторчето е останало перката е дала фира някаде по пътя.Блока е промит и си циркулира нормално. |
|
|
|||
|
|||
|
Цитат:
Вече и аз това почвам да си мисля,щото то друго не остана.Ако се окаже че има прецакана риза направо ще взема един нов двигател,продават ги в съндъци чисто нови и то окомплектовани. |
|
|
|||
|
|||
|
След днешните ремонти и умуване какво му е на руснака.Налях вода камиона си вървеше без никакви ядове,източих водата и сипах антифриз и се почна пак със загряването айде дай те са акъл че днеска 5 човека седиме и не вярваме какво се случва.И цялато преливане го направихме по 2 пъти и с антифриз прегрява.Вървенето го оправихме от изпарителя беше,а на бензин как дразка направо хвърля кал насякаде
|
|
|
||||
|
||||
|
Да не наливате направо концентрат??
|
|
|
|||
|
|||
|
От тези работи дето си избройл има обяснение:
Първо някой със сигурност не си е свършил работата Второ този елементарен двигател грее основно от неправилен реглаж на клапани, реглаж на чукче, много аванс, от не измита глава от шлаф. Кажи каде се намира камиона и кога може да се види мисля, че мога да помогна ако миостане време. |
|
|
||||
|
||||
|
Верно,що не го докараш у сервиза.Ще падне забавление...
|
||||
|
||||
|
Джогана е много претенциозен на центровка на запалването. При неправилна центровка - грее. Аз имах същия проблем, сега и лятото карам с термостат.
С изпарител BRC 90 почти няма разлика в мощността бензин-пропан бутан. |
|
|
||||
|
||||
|
Метайте му една мега и да се свършват мъките.
|
||||
|
||||
|
Което хич не е лоша идея...
|
||||
|
||||
|
И една турбина
|
|
|
||||
|
||||
|
По скоро-не.При тези техники се гони повече икономия,а с МС-а могат да се докарат реални добри смеси...
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
По принцип камиона ще се продава поради закупуването на урал.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Инструменти за темата | |
| Изглед на темата | |
|
|