назад   Offroad-Monsters Форум > Проекти и общи дискусии на базата на: > MERCEDES

Реклами

Отговори

Инструменти за темата Изглед на темата
Старо 21-11-08, 19:44
LUD RADO LUD RADO извън линия
Диагноза неизвестна

Дата на регистрация: Mar 2008
Публикации: 352
По подразбиране Нов двигател

Да се похваля купих си Пура 280.Моторат и ще се слага на гето другата седмица ще има много инфо и снимки..Очакваите скоро
Отговори с цитат
Старо 21-11-08, 21:44
Асен Василев Асен Василев извън линия
джипар

Публикации: 391
По подразбиране

Честито. Аз лично не съм фен на този мотор, специално за Г-класа. Разликата като вържеш спрямо сегашния, в никакъв случай няма да е такава, че да оправдае разликата в разхода и тежестта на мотора. Не случайно, който си купува бензинов мотор за Г-то, зима 3,2-то. Все пак успех и безаварийно.
Отговори с цитат
Старо 21-11-08, 22:02
Vladimir Lazarov
Гост

Публикации: n/a
По подразбиране

Цитат:
Автор Асен Василев Виж публикация
Честито. Аз лично не съм фен на този мотор, специално за Г-класа. Разликата като вържеш спрямо сегашния, в никакъв случай няма да е такава, че да оправдае разликата в разхода и тежестта на мотора. Не случайно, който си купува бензинов мотор за Г-то, зима 3,2-то. Все пак успех и безаварийно.
На мотора не знам дали си фен, аз съм фен на колата. Това е последният истински Мерцедес, като компромис може да се приеме купе 140!
А тази кола има два правилни мотора, ама и двата не са според мен за г-то!
Честито Радо, със здраве да си го караш!
Отговори с цитат
Старо 21-11-08, 22:25
Tsvetan's Avatar
Tsvetan Tsvetan извън линия
Уаз-каджия

Дата на регистрация: Jul 2008
Публикации: 1,099
По подразбиране

Двигателя без преправяне ли пасва или има доработки?
Старо 21-11-08, 22:29
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник

Публикации: 2,491
По подразбиране

Цитат:
Ти гледаш ли си какво пишеш?А?
ЧЕТИ,бре!!!ПУРА-184 кс...Той сега е с 125...
Старо 21-11-08, 22:31
Диагноза неизвестна

По подразбиране

Цитат:
Мотора е 185 коня все пак и 240 нютона мисля,че разликата от сегащният 125 коня и 192 нютуна ще се усети осезаемо.НЕ МИСЛИШ ЛИ???Въртящият момент е двоен все пак.А що се отнася за 3.2 аз сам за даи един за 800лв със скоростите колкото купих цялата кола и го плащам веднага/И аз го харесвам ама става вапроз за пари ако ще давам повече пари от 2000лв. ще си сложа 5.5AMG има един
Отговори с цитат
Старо 21-11-08, 22:38
Tsvetan's Avatar
Уаз-каджия

По подразбиране

Цитат:
Автор rado Виж публикация
Въртящият момент е двоен все пак.
Как го сметна бе????
Старо 21-11-08, 22:43
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Зарко,гледам,че четеш,колко нютъна е 2,8-цата от пура?
Старо 21-11-08, 22:45
Диагноза неизвестна

По подразбиране

Цитат:
Автор Tsvetan Виж публикация
Как го сметна бе????
Еи само глеаш да ме захапеш
Приблизително бре колега
2.8 12V inj. 185 PS (182 hp/136 kW) 240 N·m (177 lb·ft) 210 km/h (130 mph)
2.3 12V inj. 125 PS (122 HP/ ) 192 N.m 145km/h
Отговори с цитат
Старо 21-11-08, 22:47
Tsvetan's Avatar
Уаз-каджия

По подразбиране

А бе не е вярно.

Ти са с тоя кардан си мислиш,че се заяждам с тебе.

Просто до двойно ми се видя МНОГО голяма разликата и да не би да си объркал цифрите.

Мир да има нека е двойно
Старо 21-11-08, 22:49
r_vardarov r_vardarov извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Apr 2008
Публикации: 467
По подразбиране

Определено този мотор ще ти е временно и компромисно решение.Това е най -тежкия мотор и не случайно му викат 'кубчето'но за сметка на това е пословично здрав и апетита му е също така голям.Но цената от 800лв.за цялата кола е перфектна.Помислил ли си за продажба на стария мотор?Успех в замяната.
Отговори с цитат
Старо 21-11-08, 22:52
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор

Публикации: 5,354
По подразбиране

Цитат:
А бе не е вярно.

Ти са с тоя кардан си мислиш,че се заяждам с тебе.

Просто до двойно ми се видя МНОГО голяма разликата и да не би да си объркал цифрите.

Мир да има нека е двойно
(icon_lol)
Старо 21-11-08, 23:57
ZKostanian's Avatar
ZKostanian ZKostanian извън линия
G-FORCE

Публикации: 358
По подразбиране

толкова е господин преводач след изветно количество пипане вътре в мотора взема да върви здрав е много ужасно моя от 3 дена го ръчкам до 11 к по няколко минути и се мъча да го счупя за да си купя 500 ама не иска дори не пропушва пък и лагери и сегменти квото са видяли само те си знаят и аз
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 00:04
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

К'во се пипа вътре?Иначе съм те виждал кво го правиш по чукарите...
Старо 22-11-08, 00:11
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

моя съм го сгъстил макар че на пурата е леко по сгъстен от моя , но може и той да се сгъстява и портване на главата до безобразие разбирай буквално механичната инжекция има 2-3 реглажа да се пообогати с бензин макар че моя мога така да го удавя с бензин че по едно време мислех за голям компресор ама при мен ще бъде осмак рано или късно
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 00:14
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Цитат:
Автор ZKostanian Виж публикация
моя съм го сгъстил макар че на пурата е леко по сгъстен от моя , но може и той да се сгъстява и портване на главата до безобразие разбирай буквално механичната инжекция има 2-3 реглажа да се пообогати с бензин макар че моя мога така да го удавя с бензин че по едно време мислех за голям компресор ама при мен ще бъде осмак рано или късно
Опааа,я раздуй какво трябва на К-жетроника за да е сложи компресор?Че тука чувам разни легенди и глупости...
Старо 22-11-08, 00:18
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Аз мисля да го правиме като при мен. Изхвърляне на бензина и само газ с изпарител като най надеждно средство за хранене. Колко му е степента на сгъстяване?
Старо 22-11-08, 00:19
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Цитат:
Автор Yordan Kolev Виж публикация
Аз мисля да го правиме като при мен. Изхвърляне на бензина и само газ с изпарител като най надеждно средство за хранене. Колко му е степента на сгъстяване?
Не трябва ли да се сложи някакъв дросел тогава?То май няма...
Старо 22-11-08, 00:20
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

ми моя джетроник е доста разбъзикан и управляващата клапа не се държи адекватно като на други, но за сметка на това мисля че повече тоя мотор не може да върви, а с реглажите по нея мога да го обогатя страшно много толкова че излиза само черно и след малко цапа свещите и гасне а може и още, така че в тоя вид може да поеме мисля още няколко литра въздух

някъде го дават 8 другаде го дават 9 в аутодата е 9, но аз не и вярвам много след като на 119 мотор са писали че е OHC дросел има Соти можеш да изхвърлиш целия джетроник и оставаш на дросел и всмукатели
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 00:29
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Ахам...А нещо друго трябва ли или направо се слага компресора?
Старо 22-11-08, 00:35
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

ако не може да го нахраниш достатъчно с тия хватки нататък става сложно разпробиване на отвори в главата на инжекцията, но по големи дюзи не се произвеждат и варианта естествено е мегаскуирт дюзи датчици и т.н.
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 00:37
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

..................... и евентуално след 2-3 години може и да тръгне за малко докато не се строши в следващия месец..................
Старо 22-11-08, 00:39
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

доста е здрав точно тоя мотор и е доста разреден да поеме компресора или ти за мегаскурита
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 00:40
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

За това кой ще го направи.
Старо 22-11-08, 00:46
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

може да се направи ама на тукашните мапери им нямам много доверие
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 00:47
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

А аз нямам доверие на никого.
Старо 22-11-08, 00:57
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Добре де,а ако се пусне сурова газ през жетроника,кво ша станИ?

Последната редакция е извършена от Sotir Sotirov : 22-11-08 в 01:17
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 01:07
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

течна газ ли това трябва да каже човек запознат с нейните проблеми
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 01:09
джипар

По подразбиране

Цитат:
Автор Sotir Sotirov Виж публикация
Ти гледаш ли си какво пишеш?А?
ЧЕТИ,бре!!!ПУРА-184 кс...Той сега е с 125...
Соти, прочети и ти пак, какво съм написал в първия си пост. Разлика ще има, но ще е малка. Не ги гледайте само тея коне. Се пак настоящия 2,3 е пригоден специално за Г и има разлики с този 2,3 от 124 примерно ... Помислите защо. Точно и поради тая причина, че новия мотор е от лека кола и тежи ... едно 100 кила повече, разликата като вървеж ще нищожна, спрямо разликата в килата и разхода. Също така, имайте 2 наум с картера. Не за друго, ма след 1-вия сериозен скок, да не трябва се прибира човека на въже. Не искам да давам примери, защото ще ме упрекнете, пък и знам че в този форум такива работи не се коментират.

Цитат:
Автор r_vardarov Виж публикация
Определено този мотор ще ти е временно и компромисно решение.Това е най -тежкия мотор и не случайно му викат 'кубчето'но за сметка на това е пословично здрав и апетита му е също така голям.Но цената от 800лв.за цялата кола е перфектна.Помислил ли си за продажба на стария мотор?Успех в замяната.
Явно има и други на мойто мнение, но в крайна сметка 800лв., са си 800лв., което никак не е от значение. Лично аз примерно никога не бих заменил 2,3/125к.с. на Г, с 280. Но пък и никой ме не пита ;)

Цитат:
Автор Vladimir Lazarov Виж публикация
На мотора не знам дали си фен, аз съм фен на колата. Това е последният истински Мерцедес, като компромис може да се приеме купе 140!
А тази кола има два правилни мотора, ама и двата не са според мен за г-то!
За мен лично, последния истински Мерцедес ( чувал съм и други такива мнения ) е Чучонето.
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 01:23
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

На времето,като исках да сменям мотора на Лантрата от 1,5 на 1,8,се намериха хора,дето разбират и казаха че е безмислено,щото...по същите причини,които и ти си изтъкнал.Ама не ги послушах и в резултат,колата вдигаше с 50км/ч по-висока скорост,със 6 секунди по-бързо до 100 км/ч и харчеше с половин литър газ повече...Никой,ама никой не може да ме убеди,че при смяна на двигател с по-мощен и то с почти 50%,разликата няма да е усезаема...Ако сега върви леко,с този мотор направо ще лети...
Старо 22-11-08, 01:30
джипар

По подразбиране

Цитат:
Автор Sotir Sotirov Виж публикация
На времето,като исках да сменям мотора на Лантрата от 1,5 на 1,8,се намериха хора,дето разбират и казаха че е безмислено,щото...по същите причини,които и ти си изтъкнал.Ама не ги послушах и в резултат,колата вдигаше с 50км/ч по-висока скорост,със 6 секунди по-бързо до 100 км/ч и харчеше с половин литър газ повече...Никой,ама никой не може да ме убеди,че при смяна на двигател с по-мощен и то с почти 50%,разликата няма да е усезаема...Ако сега върви леко,с този мотор направо ще лети...

Къде видя 50% ??? Аз ли бъркам или приказката беше "въртящия момент печели състезания, а конските сили продават коли" ? А и погледнете диаграмата на двата мотора, кой при какви обороти какъв въртящ момент има? А когато ти си сложил 1,8 на Лантрата, той със 100 кила ли беше по-тежък от стария ? Естествено, дано не се окажа прав, защото се пак човека има амбиция да подкара една доста по-бърза и мощна Г-класа ... Дано и хората направили тази крачка вече, не са били прави, а просто не са имали късмет ...
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 01:34
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

100 кила са много 2.3ката тежи ужасно много незнайно защо ама преди няколко дена пренасяхме една и разликата е не повече от 20-25 кг. кажете с кви дифове е джипа да видим кво ще излезе също от огромно значение е състоянието на мотора веднага давам пример на Асен - преди няколко месеца колга от другия форум доста се оплакваше че Г класта му омалява с оригиналния 2.8 който беше карбураторен обаче и каза че гори яко масло... намери си мотор 300 бензин (177) коня с автомат дори тука в Пловдив дойде взе го качи го и каза "аз досега кво съм карал бе" та разликата между двата е 27 коня точно .....
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 01:48
джипар

По подразбиране

Цитат:
Автор ZKostanian Виж публикация
100 кила са много 2.3ката тежи ужасно много незнайно защо ама преди няколко дена пренасяхме една и разликата е не повече от 20-25 кг. кажете с кви дифове е джипа да видим кво ще излезе също от огромно значение е състоянието на мотора веднага давам пример на Асен - преди няколко месеца колга от другия форум доста се оплакваше че Г класта му омалява с оригиналния 2.8 който беше карбураторен обаче и каза че гори яко масло... намери си мотор 300 бензин (177) коня с автомат дори тука в Пловдив дойде взе го качи го и каза "аз досега кво съм карал бе" та разликата между двата е 27 коня точно .....
Абе далеч не съм сигурен, че разликата в моторите е 25кила. Също така, има значени за кой 2,3 говориш. До колкото ми спомена Мишо, на Г се монтира такъв с чугунена глава ( мисля около 100 магарета беше), а този 125 коня бил с алуминиева глава. Но дано ти излезнеш прав де, а аз да съм некъв зъл гаден песимист. Наистина ще се радвам ако тръгва с пила на 3-та и да харчи колкото сега и не бие муцина по дупките.
Също така зависи и от скоростните кутии, не само от дифовете ;)
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 02:01
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

естествено само че за 2.8 няма голям избор на кутии предполагам че бусова кутия няма да сложи, 4 степенен боклук също, дифовете мисла че са най-важният критерий за да се подберат другите неща правилно ако не ти се вярва как тоя мотор върти доволно 35" с най-бързите дифове ела да ти покажа де разхода е малко висок ама човека да си прави сметка мен ме интересува като дам газ да върви ако ще разхода ми да е с 10 литра отгоре
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 08:22
r_vardarov r_vardarov извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Apr 2008
Публикации: 467
По подразбиране

Карал,съм Г-класи и с двата мотора.2.3определено е много добър мотор но купето и шасито са много тежки и мотора определено се задъхва.Иначе разхода е приличен ,дълга база с 35 гуми на дълго 18-20газ.На първа бавна върви добре но на 2и3та е слаб.2.8 -много тежък сгъстяванв -9,огромен апетит,и да почувстваш голяма разлика във вървежа трябва да го развърташ.В гората почти няма разлика в хода на двата.За човките които бие 2.8 мотора съм напълно съгласен с колегата.Карал съм и Г-с 3.2-V-6на Сашо Ковачев,е това вече е друга бира.Направо е змей-224к.с.но ги усещаш в целия диапазон на оборотомера и силата е осезаема.
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 09:44
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Румка,това за което говориш не са коне,а нютъни.Това е "тягата" на мотора.Отделно чета че са били на газ-значи почти сигурно е че не са били в ред.Спънати за разход.С тези жетроници почти винаги има проблеми с газта,щото не могат да се регулират ,не могат да се хранят нормално и квото стане-такова.Вервай ми,нямаш представа какво може една кадърна инсталация,но скоро ще ти покажа...
Иначе две еднакви Г-та,едното с 2,3 , а дрогото с 2,8 мотори,ги подкарайте на бензин и ще видиш за каква разлика иде реч...
Старо 22-11-08, 12:08
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Споко банда, нищо нема да се сменя за сега. Отиваме одеве да взимаме пурата 2.8 и се оказва, че е 123 с мотор 6-так, но с един вал, най вероятно 2,5. Отказахме се веднага.
Старо 22-11-08, 12:36
Tsvetan's Avatar
Уаз-каджия

По подразбиране

А къде е тая пура и има ли някакъв документ щото ако се отказвате аз съм заинтересован за таква кола.
Старо 22-11-08, 12:37
Диагноза неизвестна

По подразбиране

Яко са не излъгали и ние веднага ревнахме кво ще става.
Абе сметки без кръчмаря
А що се отнася за дрг мотор много сам навит на 300SE 24V Ама рядко се намират.Чакам оферти
Отговори с цитат
Старо 22-11-08, 12:38
Диагноза неизвестна

По подразбиране

Цитат:
А къде е тая пура и има ли някакъв документ щото ако се отказвате аз съм заинтересован за таква кола.
Пурата се оказа 123 не пура и е 2.5 6-так абсолютно редовна с новите номера от същият човек взех Г-то.цената е 700лв.с газ
Отговори с цитат
Отговори

Bookmarks

Инструменти за темата
Изглед на темата

Възможности и правила
Не можете да публикувате нова тема
Не можете да отговаряте в тема
Не можете да прикачите файл
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Избери форум

Всички часове са в зоната GMT +2. Часът сега е 22:24.

© 2008- Offroad-Monsters® - Всички права запазени.