назад   Offroad-Monsters Форум > Тунинг и направи сам форуми > Автомобилни газови системи

Реклами

Отговори

Инструменти за темата Изглед на темата
Старо 11-10-12, 08:27
Близнаците's Avatar
Близнаците Близнаците извън линия
Турбо фенове

Дата на регистрация: Feb 2010
Публикации: 799
По подразбиране Къде в софия газ анализатор

Къде в София правят настройка на обикновенна газова с газ анализатор.Искаме да закараме джипчицата, че ни писна постоянно да въртиме кранчето, а и почна нещо много да гори 100 км с 40 лв газ
Старо 11-10-12, 10:58
edoors's Avatar
edoors edoors извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Jul 2010
Публикации: 162
По подразбиране

Цитат:
Автор Близнаците Виж публикация
Къде в София правят настройка на обикновенна газова с газ анализатор.Искаме да закараме джипчицата, че ни писна постоянно да въртиме кранчето, а и почна нещо много да гори 100 км с 40 лв газ
Соти ме води в Хаджи Димитър, при Сашо. От тогава съм доволен. Звънни на Сотко за телефон.
Старо 11-10-12, 22:39
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник

Дата на регистрация: Mar 2008
Публикации: 2,491
По подразбиране

Ахам. 0888 214 197.
Старо 12-10-12, 08:25
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

Май ще се ходи
Старо 20-01-13, 21:29
tonkata's Avatar
tonkata tonkata извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Jan 2013
Публикации: 45
По подразбиране

да бе ма тоя газанализатор го настроиват наместо а бууста знаеш най силен кога е
Отговори с цитат
Старо 21-01-13, 10:48
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

Тонка нещо не те разбрах
Старо 21-01-13, 12:10
brum brum извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Sep 2011
Публикации: 178
По подразбиране

Идеята е, че на място не можеш да докараш бууст и да видиш какви са смесите тогава. А там са най-важни .

А за разхода - колко ви е харчила нормално по асвалт? Щото моята седи константно на 15л газ на 100км. И градско, и извънградско. И се чудя къде й е проблема. Ще ходя тия дни да видя дали клапаните не са за реглаж тия дни...

Между другото вместо газ анализатор една широколентова ламбда сонда би ви звършила чудесна работа. Гледаш на пълна газ какви са смесите, мръдваш кранчето и гледаш пак. Докарваш ги да са смислени на пълна газ (една идея над стохометричните) и си готов. На газ ако е над стохометричните почва само да грее и не върви повече. Затова само една идея над тях . Пък ако имате повече врътки на изспарителя може и на междинна газ да я настроите една идея под стохометричните за икономия.

Тая витара с каква електроника е?
Отговори с цитат
Старо 21-01-13, 15:27
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

Mega 1, a разхода е от 20 нагоре зависи колко подаваш
Старо 21-01-13, 17:11
brum brum извън линия
Registered User

По подразбиране

Добре де, а тая мега няма ли вързана широколентова сонда?
Отговори с цитат
Старо 21-01-13, 17:29
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

А тая сонда къде требва дa e вързана?
Старо 21-01-13, 17:51
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Роска,Близнаците от Лозен са с плочка/смесител за газта...
Старо 21-01-13, 18:53
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор

Публикации: 5,354
По подразбиране

Цитат:
Mega 1, a разхода е от 20 нагоре зависи колко подаваш
Дограмата харчеше с 35" гуми между 17 и 20 на сто като всяко засичане беше от омв на Панчарево до лукоил в Самоков. С 37" гуми разхода по същия маршрут се дигна с 2 литра. С мегата разхода нарасна още малко, но и вървежа се повиши. Никога обаче не съм го засичал колко харчи от Самоков до София и това е грешка, защото реалния разход е сбора от двата и разделен на две. Затова пък веднъж засякох Вранглера, към Самоков даде 13 а на обратно 8. Сега си направи сметката, че реалния разход на дограмата е бил някъде с 2-4 литра надолу. Добре е да се вземе под внимание, че челното съпротивление на дограмата беше равно на стена. Също така там имаше редукторна раздатка и редукторни мостове, които изяждаха огромен процент от мощността.

Според мен една Витара, която тежи на половина на дограмата трябва и да харчи на половина, още повече, че и кубатурата и е по малко от половината на дограмата. Ако ви дава 20 на сто вържете мотора за някое дебело дърво и дайте резко назад до като излезе от коша. После го черпете една плазма ама трифазна и сложете нормален двигател, който ако не на разход поне да го докара на вървеж
Старо 21-01-13, 19:09
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
А тая сонда къде требва дa e вързана?
Сондата се слага под седалката с острото нагоре. Задейства се автоматично след като седнеш

Ако искаш обаче да работи правилно се навива в гайка, която предварително е заварена към отвор в предната част на ауспуха. За удобство отвора се разпробива от долната част на тръбата. Добре е тестовете да се правя по асфалт, защото траяла ще изкърти сондата. След теста сондата се сваля и на нейно място се навива предварително приготвен болт със същата резба.
Други въпроси има ли
Старо 21-01-13, 22:04
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

Не нямам аз не съм задавал просто ми стана интересно.И едно е турбо на газ а друго атмосферен мотор на газ
Старо 21-01-13, 23:39
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

Публикации: 1,729
По подразбиране

Цитат:
Не нямам аз не съм задавал просто ми стана интересно.И едно е турбо на газ а друго атмосферен мотор на газ
Не, в нашия свят има два вида автомобили - бензин и дизел. Всичко друго води до мъчение.
Дограмата беше с 3,0 мотор ако не ме лъже паметта и е нормално да даде по-нисък разход от 1,6 витарка и то с турбо...
Старо 21-01-13, 23:52
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Автор DINI Виж публикация
Не, в нашия свят има два вида автомобили - бензин и дизел. Всичко друго води до мъчение.
Дограмата беше с 3,0 мотор ако не ме лъже паметта и е нормално да даде по-нисък разход от 1,6 витарка и то с турбо...
Ако е нормално, тогава защо са турбините при положение, че Витарата за която става въпрос не може да откине, а харчи яко
Старо 22-01-13, 16:36
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

Що си толкова сигурен че не откинва?
Старо 22-01-13, 16:37
brum brum извън линия
Registered User

По подразбиране

За тяхната витара не знам, ама моята е константа 15. Градско и извънградско. И не е нормален май, щото преди като беше с плочка разхода е стигал до 11-12 газ градско. А тогава беше и със значително по-тежки гуми (регенеарти).

Между другото ако продължава така да не върви и да харчи и аз се замислям за смяна на мотора. Нещо идеята с турбо мотор не ме кефи и май ще намеря едно 1.8 от балено. Че по тоя 1.6 с 8 клапана има доста недоразумения. А 1.8то изглежда доста по-добре измислен.

А за сондата - добре е да се монтира читаво и да си седи постоянно там. ЕКУто ще може да следи смесите и да корегира. Хем ще върви нормално, хем ще харчи нормално. Това разбира се ако няма други проблеми с мотора.
Отговори с цитат
Старо 22-01-13, 16:39
Близнаците's Avatar
Турбо фенове

По подразбиране

Са тука да си говориме коя джипка колко харчи нема смисъл нали и да праиме съпоставки коя върви и коя не.
Старо 22-01-13, 19:48
Sotir Sotirov's Avatar
Ненормалник

По подразбиране

Мойта па не върви.
Старо 22-01-13, 22:17
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Що си толкова сигурен че не откинва?
Май я карах
Старо 22-01-13, 22:24
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Са тука да си говориме коя джипка колко харчи нема смисъл нали и да праиме съпоставки коя върви и коя не.
Е как да нема смисъл, нали в спора се ражда истината. Аз много обичам да спора, а най се кефа когато някой ми докаже, че не съм прав за нещо. Това ми е изключително полезно.

Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 23-01-13 в 14:42
Отговори с цитат
Старо 23-01-13, 00:13
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

Цитат:
Автор Yordan Kolev Виж публикация
Ако е нормално, тогава защо са турбините при положение, че Витарата за която става въпрос не може да откине, а харчи яко
Много ме радва когато хората си мислят, че двигателите с малка кубатура имат по-малък разход от тези с по-голямата кубатура. Това е реално да, но БЕЗ газово недоразумение, без турбиниранета, преработки и най-важното в нормални условия на шофиране, каквито при тук пишещите вярвам, че такива условия са чужди.
Нека не се залъгваме с мойто е най-добро и моята кола е най-икономична, а говорим реално. Този 1.6 мотор за да върви както един 3.0 се изискват много обороти, а тези обороти искат и гориво. Естествено ако изтискаме и 3,0 мотора по този начин ще трябва да ни дърпат до газстанцията.
И все пак всеки има право да си чупи машината както иска. Бедността в нашата страна излъга много хора да преминат към алтернативните недомислици и форумите са пълни с проблеми от тези неща. Някога ефтините днес газови недомислици бяха много скъпи и хората инвестираха. Видяли, че това е боклук започнах да слагат газови инжекции и да инвестират още по-големи средства... Понякога си мисля, че българина е готов да ремонтира всеки ден боклука, за да се хвали, че "газовото" му работи прекрасно и му прави страхотна икономия, но не и да си признае и да си направи сметка. че се бичува всеки ден като спестява някакви дребни стотинки. Аз виждам всеки ден с очите си как хората влагат огромни средства за тези недоразумения и не си дават сметка колко много време им костват тези жалки икономиики ако въобще има такива. Единственото, което потдържа тези боклуци по колите живи, е малката ни държавица (300-400км по диагонал) и сервизи с ефтини роби на всеки ъгъл.
Да имаш кола с алтернатива е като да имаш мотор балканче. Или ставаш майстор или забравяш какво е било да сложиш сутрин рано ключа на таблото и да идеш от точка А до точка Б без да отвориш капака.
Старо 23-01-13, 07:49
Ivan Klisarski's Avatar
Ivan Klisarski Ivan Klisarski извън линия
Дербракониер

Публикации: 411
По подразбиране

Дини какво ли ще каже Йори който на дограмата даже нямаше и бензинов резервоар
Старо 23-01-13, 10:56
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

Цитат:
Автор Ivan Klisarski Виж публикация
Дини какво ли ще каже Йори който на дограмата даже нямаше и бензинов резервоар
Нормално е да каже истината, която за мен е, че просто там той нямаше възможност за подкарване на бензиновата система, а и всички знаем, че бмв, което да НЕ прекъсва и да няма проблеми с електрониките е само новото.
Не случайно всички занимаващи се с този модел преправят това бързо или газифицират за по-лесно. Но лесното почти винаги е сложно след това.
Бих дал една чанта пари, но и не и да сложа алтернатива. Инак по-хубаво да си карам колелото. Когато търсиш икономиии просто си купуваш дизел, когато искаш да си гъзар си вземаш бензинова кола (двигател) и си я караш на бензин.
Гледам, че някой си причиняват алтернативата, за да работи модела и с гумите на горе, но за да се получи това трябват и други преработки в мазането на самия мотор, а те са десетократно по-сложни от това да си направил един резервоар със плаваща сонда.
Старо 23-01-13, 14:53
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Много ме радва когато хората си мислят, че двигателите с малка кубатура имат по-малък разход от тези с по-голямата кубатура. Това е реално да, но БЕЗ газово недоразумение, без турбиниранета, преработки и най-важното в нормални условия на шофиране, каквито при тук пишещите вярвам, че такива условия са чужди.
Нека не се залъгваме с мойто е най-добро и моята кола е най-икономична, а говорим реално. Този 1.6 мотор за да върви както един 3.0 се изискват много обороти, а тези обороти искат и гориво. Естествено ако изтискаме и 3,0 мотора по този начин ще трябва да ни дърпат до газстанцията.
И все пак всеки има право да си чупи машината както иска. Бедността в нашата страна излъга много хора да преминат към алтернативните недомислици и форумите са пълни с проблеми от тези неща. Някога ефтините днес газови недомислици бяха много скъпи и хората инвестираха. Видяли, че това е боклук започнах да слагат газови инжекции и да инвестират още по-големи средства... Понякога си мисля, че българина е готов да ремонтира всеки ден боклука, за да се хвали, че "газовото" му работи прекрасно и му прави страхотна икономия, но не и да си признае и да си направи сметка. че се бичува всеки ден като спестява някакви дребни стотинки. Аз виждам всеки ден с очите си как хората влагат огромни средства за тези недоразумения и не си дават сметка колко много време им костват тези жалки икономиики ако въобще има такива. Единственото, което потдържа тези боклуци по колите живи, е малката ни държавица (300-400км по диагонал) и сервизи с ефтини роби на всеки ъгъл.
Да имаш кола с алтернатива е като да имаш мотор балканче. Или ставаш майстор или забравяш какво е било да сложиш сутрин рано ключа на таблото и да идеш от точка А до точка Б без да отвориш капака.
Цитат:
Нормално е да каже истината, която за мен е, че просто там той нямаше възможност за подкарване на бензиновата система, а и всички знаем, че бмв, което да НЕ прекъсва и да няма проблеми с електрониките е само новото.
Не случайно всички занимаващи се с този модел преправят това бързо или газифицират за по-лесно. Но лесното почти винаги е сложно след това.
Бих дал една чанта пари, но и не и да сложа алтернатива. Инак по-хубаво да си карам колелото. Когато търсиш икономиии просто си купуваш дизел, когато искаш да си гъзар си вземаш бензинова кола (двигател) и си я караш на бензин.
Гледам, че някой си причиняват алтернативата, за да работи модела и с гумите на горе, но за да се получи това трябват и други преработки в мазането на самия мотор, а те са десетократно по-сложни от това да си направил един резервоар със плаваща сонда.
Дини, много те уважавам теб, но даже няма да си направя труда да те оборвам. Всеки си има мнение по въпроса и всеки сам решава какво гориво да ползва. Аз съм тествал всички видове и съм взел решение за себе си. От моя гледна точка не си прав.
Старо 23-01-13, 22:21
Ivan Klisarski's Avatar
Ivan Klisarski Ivan Klisarski извън линия
Дербракониер

Публикации: 411
По подразбиране

Цитат:
Хм, аз си го карам и на бенз и на гассс и прекъсва само като достигне прекъсвача а пък какво да и има на електрониката никога не съм я и пипал

Последната редакция е извършена от Ivan Klisarski : 23-01-13 в 22:37
Отговори с цитат
Старо 17-02-13, 22:24
masagero's Avatar
masagero masagero извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Feb 2011
Публикации: 56
По подразбиране

АААААА скоро Йори ще го видите и с електричка на две колела...да бяхте го видели като се качи на мойто
Отговори с цитат
Старо 17-02-13, 22:27
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Автор masagero Виж публикация
АААААА скоро Йори ще го видите и с електричка на две колела...да бяхте го видели като се качи на мойто
А Соти как дрифтеше с него ................
Старо 20-02-13, 11:09
masagero's Avatar
masagero masagero извън линия
Registered User

Дата на регистрация: Feb 2011
Публикации: 56
По подразбиране

Пратката е тръгнала от Германия така че скоро ще има включване
Отговори с цитат
Отговори

Bookmarks

Инструменти за темата
Изглед на темата

Възможности и правила
Не можете да публикувате нова тема
Не можете да отговаряте в тема
Не можете да прикачите файл
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Избери форум

Всички часове са в зоната GMT +2. Часът сега е 19:44.

© 2008- Offroad-Monsters® - Всички права запазени.