|
||||
|
||||
Малко помощ с инфо за РАМ
Влезнала ми е в главата една идея. Има един рам 5,9 за продаване, класик, 98г, двойна кабина, 4х4, има някакъв лифт и е с гуми за камани, така поне казват, така си дойде от чужденеция, то не еи каран в БГ. Та идеята ми е да го взема, д аис поначеша крастата с тоя камион и в един момент да го продам, като спре д аме кефи. Ясно е, че моментално ще получи едно ГИ. Но голямата дилема е в разхода. Някой има ли идея за реален разход, било на бензин, на газ, на метан? Най-вероятно ако го взема, ще му махна уж камънните гуми и ще го обуя с градски, щото ще си го ползвам да се возя и да си пътувам с него, та следващото е, как се справя със скорости от порядъка на 140-160км, като стабилност и т.н. Абе лаишка раота е, да возя челядта и телето е целата идея.
|
|
||||
|
||||
Слагай му един дебел матрак и ето ти офроуд - ебалник
|
||||
|
||||
дърт съм вече, неам проблеми с терена
|
|
||||
|
||||
Онова големото черното харчеше 50лв от двора през НДК,до Студентски град и навръщане светнА ламБата...А мотора беше сходен...
Чибуратор-тЕам Последната редакция е извършена от Sotir Sotirov : 31-01-13 в 18:05 |
|
||||
|
||||
Кой говори за проблеми. Става въпрос за разнообразие
|
||||
|
||||
Когатос секса стане банален, махнете А-то
аре бе, нема ли некой с реални мнения, аре, че утре отивам да преговарям |
|
||||
|
||||
Такааа, говедото се оказа с 5,2 мотор, мислехме, че е с 4,7, но на това купе не е монтиран. С цял мост отпред дана 44, заден мост крайслер 9.2 с кални гуми БФ гуудрич. Дотук добре, са остава да разбера дали му е платен акциза и колко ще ме дере собственика. По спецификация на хамериканците, тоя туч го дават да лапа 18 градско, 13-14 извънградско, демек, ако го докарам до 30лв градско газ, ще е добре.
ПС Сотко, те ти подобно, виж му мостчето http://carphotos.cardomain.com/ride_...0003_large.jpg |
|
||||
|
||||
Екстра е.Ама 5,2-то е чугуний,докато 4,7 беше нек'ъв х'алумин...Затова е с по 1 свещ на цилиндър.Важното е че е с цел мост,с 2 думи става за простотии...
|
||||
|
||||
чакаме да видиме новата простотия, щото в БГ нема начин ад ес регистрира това говедо в момента, щото Технотест и Декра, нямат лиценз, чакаме да получи лиценз някой, най-велоятно ДАЙ.
|
|
||||
|
||||
ето го на батко красавеца
|
|
||||
|
||||
оп, туй последното попогрешка май
|
|
||||
|
||||
Туй с добри мостета май...
|
||||
|
||||
В комплект с РАМ-ката ли вървят?
|
||||
|
||||
нинам, ако го взема щи кажа
|
|
||||
|
||||
Добре дошъл сокопиецо и успех с американската ГАЗ-ка
|
|
||||
|
||||
Май,но не са..този Додж е с Дана-44.Мостовете са точно толкова здрави колкото Дана 30 защото каретата са такива.
Ако е 2500 тогава е с Дана 60-70.....
|
||||
|
||||
Иво,да разбираме ли че офертата е пръчка?
|
||||
|
||||
Коя оферта Соти? Ако се взима Додж,Форд и тн. гледайте да е с по-осем болта на главината.Точно този Додж Рам 1500 модел е едно голямо Гранд Чероки...5.2 мотора и мостовете са същите.На Додж Рам 2500 от тези години се монтира 5.9 Магнум и мостове Дана 60 преден и 60 или 70 заден.Има разлика в спирачките скоростите и тн.Едното е камион а другото е джип с товарно. А да и товарните нямат акциз.Както и че много отдавна регистрирахме първите такива Доджове,този модел беше на една година тогава.Така че при милиционерите в кат има такава регистрация.Не е нужно да чакаш умните тикви да ти правят прегледи и само да ти вземат някой лев. Ето каква е разликата.Черния е 1500 а синия е 2500 модел.
Два лева и мека пишка всеки може да извади. Последната редакция е извършена от IVAYLO BLIZNAKA : 22-02-13 в 18:47 |
|
||||
|
||||
Мерси.Това ни трябваше като информация.
П.П. Тая снимка я помня на живо в "ладата"...
|
||||
|
||||
Цитат:
|
|
||||
|
||||
Чакай бе, има време бе
|
|
||||
|
||||
Днес си говорих с един чичак от ДЕКРА, от другата седмица щяло да се регистрират вече. Дефакто ДЕКРА прави прегледа, предава протокола на ДАЙ и оттам ДАЙ го праща в КАТ и се регистрира даденото возило, ТЕХНОТЕСТ, нямало да има тези правомощия. Цените от сайта остават не променени, и вече нямало да може да се регистрира колата шано-мано без жълт мигач. Изискването е да има жълт мегач, да има допълнетелен фар за мъгла. Даже днес видях едн инфинити с допълнителен фар за мъгла и допълнителен за задна, бяха сложили мигачите на мястото на задна с жълти крушки. Така, че честито, 1200лв за да ти кажат да, светят в правилния цвят, бахти тъпото.
ПС Разбрах и друго нещо, ако дадената кола има евротабела, няма значение къде е произведена, има ли евротабела у коша, се регистрира без технотест, някъде след 2001г и американците слагали такива, вярно ли е? |
|
||||
|
||||
За последно когато се занимавах с ДЕКРА колите минаха без да им преправяме светлините.Просто си взеха таксата и това беше.Нещо като рекет от европейските ни братя за бедните българи..Пълен смях даже не ги свалихме от автовоза.Евро табелка нищо не ми говори.
VIN табели американските коли имат от 1937 година до сега.И не е нужно да отвряш капака или да клечиш под калниците. Никога няма да си сменя задните мигачи с жълти.Никой не може да ме убеди в обратното който е карал кола в щатите знае за какво говоря. Даже тези дни замених жълти мигачи с червени. А тези техно-какви бяха още ли си мислят че могат да изнудват хората в тази смотана държава? ДЕКРА защо не се ебават за колите с обратни волани?Нещо много по опасно за родните пътища....
|
||||
|
||||
Аз ако стигна дотам ще направя задната на мигачи, мигачите на мъгларка и ще плесна един фар за зядна, след което ще си га възстановя. Но я моля те сподели колко гре-долу трябва да струва този рам както е на снимките и по описанието, че ми искат едни пари дето според мен са му много.
|
|
||||
|
||||
Цената зависи от това на колко мили е.В кой щат е каран.И кога са му правили ремонт.Но колкото и да му искат за това за което ти трябва няма да ти хареса.От 2500 до 5000$ се продава този модел.Все пак е на 15 години.
Разгледай оферти за F-150 на Форд с независимо окачване.При него и предлагането е по голямо заради свръх производството на този модел а цените са по приемливи.F-150 серията ще е по нов като година и с повече екстри за същата цена.Разликата в пътното поведение е същественна.
|
||||
|
||||
Ти ме караш да гледам по щатско, това на тоя етап не ме устройва, тоя си е тука на наша земя. Не знам къде е каран и на колко мили е всъщност, от две години само знам, че не е каран, откакто е в БГ и му искат 7000лв.
|
|
||||
|
||||
Иееее, вече имаме работеща ДЕКРА и дотук с хубавото, 1200лв за да видят некви светлини бахти рекета
|
|
||||
|
||||
Това некъде около Божурище ли се намира?
|
||||
|
||||
Да в базата на Чефин. Оня ден има човек минал, всичко е 6, но тия 1200лв за да ти видят светлините не моа ги разбера, все пак това се проверява от техническия отдел на КАТ.
|
|
||||
|
||||
А за десен волан тарифа има ли?
|
||||
|
||||
Не съм чул десен волан да мине през технотест
http://www.dekra-automotive.bg/bg/in...y=homologation |
|
||||
|
||||
А как тогава се движат по улиците с Български номера коли с десни волани?
|
||||
|
||||
Ми като отидеш в кат те карат да сложиш фарове от кола с ляв волан или да си сложиш едни специални лепенки на фаровете да не заслепяваш, и мъгларката отзад да е отляво. Минавали сме коли с десен волан през кат и ти го казвам от първа ръка, ама те си имат евротабела и няма грижа, а тия дето нямат ги хомологират
|
|
||||
|
||||
Уроди
Значи фаровете са проблемни, а волана не е Над 50% от колите по пътищата са с нерегулирани (заслепяващи) фарове и с ляв волан Усещаш ли смешната ситуация, аз лично падам от смях. Друг е въпроса, че това се дължи на "високите технологии" и "ергономичния дизайн" в следствие на които се налага използването на крик за гуми за смяната на крушка..............
|
||||
|
||||
ако искаш, като не ти харесва, не караш американска кола, аз засега нема да го карам, колкото и да го искам няма как. Ще си търся да го вкарам от германия, макар, че и там са цифра
|
|
||||
|
||||
За да бъдем точни, незнам защо се дават тези пари /чак да те хване яд да ги дадеш/, но дори на сайта си имат грешка "хомологизация"???
Хомологация е правилно пише го тук: Както и да е нагледал съм се на парадокси! И да много по-опасно е да управляваш автомобил с десен волан това го споделям от личен опит! Много мъртви точки, забавени реакции поради навикците да си от ляво и аз лично постоянно излизам в насрещното поради факта че зрението ми следи осовата линия, но пропуска факта че съм от дясно!!! За изпреварване не коментирам то е на принципа "или-или"! А за американските автомоби мога да кажа от опита си който имам с Форд -89 та. и в момента с РАМ /от тези със многото болтове Ивайло/ че са супер пикапи, камиони. За съжаление остава неизвестността когато нещо се счупи - ще го има ли в магазина или ще чакаш да дойде от някъде? Частите у нас са скъпи, но от Англия без проблем можеш да се снабдяваш с тях на прилични цени! А в Щатите са много евтини но от там Ивайло може да сподели опита си! Отделно малко хора у нас разбират от тези автомобили и/или поради липсата на знания и части започва побългаряването и става страшно! Мисля че Близнаците могат да разкажат на какво са се натъквали поддържано у нас от всякакви корифеи на US-карите! Иво ти си !!! Сподели да се смея! |
Bookmarks |
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|