|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
Източно Адриатическа разходка
С другарчето Мишуууу решихме да се поразходим или по-точно да се повозим по Адриатическото крайбрежие. Пътуване отлагано с години по една единствена причина- все си казвахме "ей го къде е, нЕма ни избЕга!". И Вярно не ни избяга
Като си разменяхме мартеници тази година се чудихме какво да подарим на жените за 8-ми Март, празник, който нито ние, нито жените ни празнуваме Та решението единодушно беше за подарък: ДА НИ НЯМА ЕДНА СЕДМИЦА!...Да си починат жените от нас. И така на 8-ми Март в ранни зори бай Михал цъфна пред нас с неизмитата си Х5-ца. Неизмита за да не му я гепят албанците! Натоварих багажерията и ръчка!.... Маршрута беше: Гърция, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина ( 9км), малко Словения, малко Италия и малко Сърбия. Статистиката: 8 дена, 7 нощи, 3400км. Овършахме Адриатика от Саранда, Албания до Триесте, Италия. За днес толкова! Преди малко се прибрахме Утре започвам подробни разкази със снимки!..... |
|
||||
|
||||
И така...на 8-ми призори бай Михал ме събра и отпрашихме към Кулата. Поспряхме около Сандански да заредим с калории телеса и машинария.Този ден стигнахме до Мецово, Гърция. Прескрасно планинско градче напомнящо много Мелник, Копривщица и Батак.
|
|
||||
|
||||
Мецово
|
|
||||
|
||||
На следващия ден решихме да се отбием за закуска в Йоанина край езерото. Разходка, закуска и към Албания....
|
|
||||
|
||||
Албания! Винаги ми е звучало като "пази се!". Да, ама не! Доста са наблегнали на "новото строителство", На ръба да стане ала "Слънчев бряг“. Автопарка им е доста модерен, дори може би една идея по-модерен от нашия. Но албанците са си албанци! По-големите градове, през които минахме - Саранда, Вльор и Дурес.В Дурес останахме за нощувка и...дори не ни откраднаха колата! Хехе!
Последната редакция е извършена от Гошко : 17-03-16 в 19:11 |
|
||||
|
||||
Признавам, че бях приятно изненадан от отношението на униформените към "Туриста", както те ни наричаха. Нито на влизане в Албания ни бавиха, нито когато ни спряха от пътна полиция. Катаджиите дори като видяха , че сме туриста без да проверят документите ни направиха знак да продължим.
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
На границата с Черна гора беше спокойно и минахме за минути. Посоката ни беше Будва. Малко преди Будва спряхме до о. Свети Стефан. За съжаление още сезона не е открит и не можахме да влезнем. Острова е частен и е превърнат в хотел.
|
|
||||
|
||||
о.Св.Стефан
|
|
||||
|
||||
Будва
|
|
||||
|
||||
Будвенци са си написали всичко!...и си имат нет на секъде.
|
|
||||
|
||||
След Будва поехме към Котор. Решихме да не минаваме на пряко с ферибот а да си заобиколим целия залив. Минахме в полите на националния парк Ловчен
|
|
||||
|
||||
Спускането към Котор си беше приказно! Едни мъгли, едни дъждове, една градушка по едно време, малко слънце, зад завоя.....пак градушка....доста завои и т.н.
|
|
||||
|
||||
Оооо,прекрасно...за първи път ми се прииска да имам бутон "лайк" ,като у фес-а...
|
||||
|
||||
Ше смЕтам, че си го натиснАл!
|
|
||||
|
||||
Котор, которианки, которианци и околокоторието.
...Котор е бил под различно владичество, но се оказва, че единствен Цар Самуил му е "разказал играта" в края на 10-ти век.... |
|
||||
|
||||
Гошко, къмпинги намери ли?
|
||||
|
||||
Има много и навсякъде, но Март месец не работят. Не бих се метнал на къмпинг на Адриатика. За 1000км. видях само 2-3 малки пясъчни плажа, всичко друго е камънак. Всъщност всичко е въпрос на препочитания. ако е да обикаляш, както ние направихме, а не да плажуваш си става
|
|
||||
|
||||
Да за обикаляне става въпрос плажуване не знам какво е.
|
||||
|
||||
За тази цел са идеални! И албанските изглеждат читаво и са сравнително на често.
|
|
|||
|
|||
Много хубави снимки върнаха ме доста назад 1986, 1989 а за пясъчните плажовете са малко повече и морето е много интересно при Будва, Петровац няма вълни колкото и да е лошо времето.
Между другото Дубровник е много красив град ако има снимки от там много бих искал да ги разгледам. |
|
||||
|
||||
И до там ще стигнем. Ще пусна малко повечко от там щом тъ кефи
|
|
||||
|
||||
Пускай всичко, и Мароко.
|
||||
|
||||
Взел съм си пуканки и сок...
|
||||
|
||||
Целия залив е приказка!...Поехме към Дубровник...
|
Bookmarks |
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|