|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
Дискови спирачки за редукторните мостове
Вариантите до тук са общо 6. Три за предния и три за задния мост.
1. В този вариант се ползват 2 апарата за крачната спирачка на предния мост. Дисковете са с размер 300 х 21,4мм. Джантата с която може да се ползва е от 15" нагоре. Отзад схемата е същата, но единият апарат е за крачната а другият е за ръчната спирачка. Този позволява при наличието на хидравлична ръчна спирачка да се избира кое колело да се спира или и двете. 2. В този вариант се ползва един двубутален апарат с диск 328 х 20мм. Отзад един апарат с механично задвижване на ръчната спирачка с диск 324 х 12мм. Този вариант може да се ползва с джанти от 16" нагоре. 3. Това е последна схема която завърших днес. Двубутални апарати с дискове 343 х 25мм. Отзад не е завършено. Ще бъде готово до няколко дни. Схемата е диск 324 х 12мм с два алуминиеви апарата, един за крачната един за ръчната спирачка. Този вариант работи с минимум 17" джанта.
|
||||
|
||||
Аз мисля да ползвам 4 бутални апарати от тойотата. Имате ли някви дискове свободни вентилирани с 5 дупки само за измервания. Важното е да влизат в 15 цола джанта.
|
||||
|
||||
В 15" джанта влиза най много диск от Газ Собол 300мм, но само след преработка. Дисковете от Витара май влизаха директно. За други не знам.
|
||||
|
||||
От Киата са останали комплект предни главини с дискове.В Асен са.Ако нещо там ти върши работа...
|
||||
|
||||
от такъв газ имаме ли в наличност един за мерка?
И колко им е цената на бройка? От виитара ми е много по-лесно да намера. Утре ше извада каталога да вида кви видове са.
|
||||
|
||||
От Собола има само на Хънтъра на мостовете. В магазина станаха над 100лв на брой и без разстъргване на влизат на главината. Скъпа излиза пробата. Витаровите са евтини, но доста по малки и по никакъв начин не могат да станат.
|
||||
|
||||
Витаровите са 287мм. А главината дето може да мине вътре е 107мм. Говорим за малката витара и вентилираните дискове. Иначе на гранд витарата има 310мм диск.
|
||||
|
||||
Този 287мм по никакъв начин не става защото е малък. От Гранд Витарата не го знаех. А колко е дебел? Вентилираните от Витара са 17мм и са тънки.
|
||||
|
||||
На гранд витарата са 22 мм с максимум спад до 20мм. И цената им ще е под тази на газелските щом те са надминали 100 лева на парче...
|
||||
|
||||
Цитат:
Незнам Йори къде ги гледа тези цени ама газелския диска преди няколко месеца беше 60лв и то при най големите скъпчии според мен (sad-smiley) А хънтаровия беше 80.
|
||||
|
||||
Днеска правих малки измервания. Стига се до там, че при диск 300мм какъвто е на тойотата ми няма как да се вкара всякъква 15 цолова джанта без фланци. При тойотата височината на диска е 46 мм и той седи зад фланеца с болтовете на главината. Демек така постигат още височина. Оригинално този модел на тойота е с 16 цола джанти. При поставяне на 15 цолови джанти от пажеро апаратите упират в един от фалцовете на джантата. За да се избегне това трябва с 5мм супорта да влезе навътре към цената (демек диска да е по-малък с 5мм или самата джанта да се избута с фланец напред).
От друга страна с дискове по-големи от 18мм немога да исползвам апаратите. Направих измервания и излиза, че точно с този диск от витарата, който е 17мм дебел и ф287мм ще заспи. Интересува ме обаче, на главина от нормален мост на уаз на какво растояние от най-задния край на главината е фланеца с болтовете?
|
||||
|
||||
Цитат:
От Хънтър със сигурност не става малък е.
|
||||
|
||||
16мм по навън.
|
||||
|
||||
Хм мислех, че е повече. Ще се растърса за такивя главини и ще пиша кво става като зема и дооточна нещата.
|
||||
|
||||
Цитат:
Преди няколко месеца,а не когато правихте неговата Уаз-ка.Незнам за кой магазин говориш обаче.
|
||||
|
||||
Аз знам само един магазин в който се продават тия дискове и това е предствителството на Газелите в Младост 1а. Цената към момента там е 96лв. Питах преди малко.
|
||||
|
||||
И аз навремето съм ходил там да търса една кормилна кутия и хич небяха очтиви. В крайна сметка неможаха да ми достават такава кутия.
|
||||
|
||||
А бе Киа-та има ли фланци отзад защото ако няма то значи че тя върви в 2 различни следи
|
||||
|
||||
Има фланци извън диска 35 или 38 мм.
|
||||
|
||||
А ха.Ок мерси
|
||||
|
||||
Yordan, я уже года два твои тормаза как образцовые всем паказываю
http://picasaweb.google.ru/chimik4x4...eat=directlink
|
|||
|
|||
Погледнете диск от 190-мб струва 28лв и мисля че отвора може да се разстърже до Уазковия.
|
|
||||
|
||||
Цитат:
П.С.Добре дошъл тук...
|
||||
|
||||
Колко му е външния диаметър?
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
тут как общепозновательное к теме Yordana
Дисковые тормоза на УАЗ (469) колхозный мост http://www.uazbuka.ru/brakes.htm#disk http://www.uazbuka.ru/brak3741.htm военный мост http://www.uazbuka.ru/brakwar.htm метамарфоза УАЗа http://www.mktb.ru/fotki/
|
||||
|
||||
Ето и моето бъдещо решение за тези дискови спирачки.
http://diskovi-spirachki.hit.bg/ Ето и клипче. http://diskovi-spirachki.hit.bg/Video001.3gp Дисковете и апаратите са от тойота. Като при нея аз досега съм срещал три вида апарати и три вида дискове. Два вида от дисковете могат да се използват в моята система. Този който аз съм сложил е само за мостра. Разликата им е, че единия е вентилиран, а другия не. И двата са с диаметър 302мм и работната им част е цели 54мм. Дебелината на не вентилирания е 12,5, а на винтилирания 20мм. http://diskovi-spirachki.hit.bg/disk%20toyota.jpg Апаратите са с по 4 цилиндри на диск и всичко с тях е лесно, защото те стоят статично и всичко е предвидено и няма изненади при износване на накладките. От друга страна при тази система имаме съвсем лека преработка на диска и това е разтъргване на дупката му в средата с 1-2мм и разпробиване на нови 4 дупки понеже едната става(тойотата е с 6 по 139.7). При апаратите се налага навиване на резба в ушите им, а фланеца за захвата на апарата е прав и седи след оста на главините на нейните шпилки. Няма никъкви подложки и разстъргвания на самия фланец. Това е всичко, след което на самия механизъм може да се монтират 15-ки джанти и то без никъкви фланци и глупости преди и след главината. Предстой ми изрязване на фланчета и покупка на главини от обикновен уаз, защото схемата е с такива и ще може да ги сглобя напълно и да пусна още снимки. Моите джанти са малко особени, но схемата можеше да стане същата и с дискове от кия спортаге и същите апарати от тойота, но тогава ще има по-добра възможност за поставяне на 15-ки джанти понеже диска на кията е 284мм срещу 302мм на тойотата. Така апарата ще бъде максимално прибран към тялото на редуктора и максимално отдалечени от джантата. Няма да има преправка на самия диск но пък за сметка на това площта на спиране на диска ще е 50мм срещу 54 на тойотата.
|
||||
|
||||
Добре де..302мм..Има готови вентилирани дискове от Газела,които са 300мм...
|
||||
|
||||
Хората нали писаха, че е скъпо, скъпо!
|
|
||||
|
||||
Цитат:
От друга страна на газелата диска започва работната част на много по-голяма ширина, от колкото на тойотата и от там се намаля много работната площ без да включваме, че е по-малък като цяло. Виш размер 193,5 най-отгоре. И 3-то цената на газелския за мен е по-голяма от колкото на тоя на тойотата... Невярвам руското да е по-добро... От кията ставаше най-добре. Той щеше да е най-прибран към главината 182,2 срещу 193,5 на тойотата и още по-големия за газелата, с което ще се компенсира краината големина 184мм. Другото хубаво при него е, че е още по дебел 24мм и ще се охлажда по-добре. За съжаление с тези джанти, който имам неможе да стане, понеже фланеца ми е широк и апарата ми упира вътрешно в джантата понеже диска е по-малък и прибира апарата.
|
||||
|
||||
Аз дисковете от КИА-та ти ги пазя...
|
||||
|
||||
Аз знам ама проблема с тех е, че джантите са ми ебани. Абе требе да ги зема за да вида на яве за кво иде реч.
|
||||
|
||||
Може ли да спорелите чертежа за планшайбата на супортите, захваната за картера на редуктора ? Мерси
|
|
||||
|
||||
Може да ти изработим всеки детайл, но трябва да уточниш кой вариант на спирачки те интересува.
Изглед на темата | |
|
|