|
||||
|
||||
Да повдигна витара
Добро утро! може ли на витара повдигане от пред щото отзад е повдигната и искам само от пред малко. И Подложка за предени амортисьори 55мм и Подложки за предни прожини 55мм. Ще стане ли без да се слагат допълнителната подложка за А-рамото и ще трябва ли да да сменям тампоните на предния диференциал и ще има ли проблем на колата с този лифт ?? Брагодаря предварително.
|
|
||||
|
||||
Добро утро.
Ако е "Японка" има некви шансове.Ако е испанска Витарката ще е малко по-сложно,заради конструкцията на предните карета.Но след такова изнасилване отпред започват проблеми с чупенето,без значение кой как се хвали... И при двете коли трябва да се препипа А-рамото отзад,защото ще се разпадне в гората.Да се постави по-голям шарнир.Добре е също да се повдигне планката на задния диф. Винаги се започва с "малко от тук/оттам" и се стига до тотална преработка на колата...
|
||||
|
||||
Мерси много. Най-добре си е да си стой така както си е :д
|
|
||||
|
||||
http://offroadsz.com/forum/viewtopic...726&view=print а с тези неща ще има ли начин да се избегне чупенето??
|
|
||||
|
||||
Ми не...Тези неща,които междувпрочем са доста добре направени,са за повдигане на Витара.А дали ще я повдигнеш точно с този кит или ще се ползва подобен,риска от чупене си е горе долу един и същ.НИКОЙ НЯМА да ти даде гаранция ще няма да счупиш нещо с подобни подложки.Но ако си поемаш риска-скачай смело в кереча.Аз просто отговарям на въпроса ти от по-горе.
Ако твоята Витара е испанска сглобка,то с този кит и/или с подобен ще счупиш предните карета мноооого бързо.Но това си е от самата им конструкция,просто не са предвидени да работят под ъгъл...
|
||||
|
||||
Това е вариант
|
||||
|
||||
Благодаря за информацията. И ако реша да направа нещо ще пиша от личен опит най-добре се разбира какво става после докато не го изпробваш
се колебаеш. Едни ти казват ще стане други казват не и.... |
|
||||
|
||||
То за ставане-ше стане.Що да не стане...
|
||||
|
||||
Ами и после как ще се държи колата дали ще има хлоп-троп тук-там и така
|
|
||||
|
||||
Ако всичко си направиш добре няма причина да има хлоп троп
|
||||
|
||||
Хлоб-троп няма да има ,ако е сглобено както трябва,но поведението на колата ще е различно.Може и да не ти прави впечатление,но може и да те дразни.Абе,скачай смело...
|
||||
|
||||
Дигнеш ли я ще почне да се клати като циганска боска
|
||||
|
||||
Моя съвет е следния, с този кит от по-горния линк няма да постигнеш абсолютно нищо освен тотално да си разрушиш колата. Повдигането на един джип има само една единствена цел и тя е, да се поставят по-големи гуми. Ако това е целта, то с тези пари за този кит по-хубаво си купи един марков флекс и си реши проблема кардинално.
Повдигане с подложки е най-безсмисления тунинг, който съм виждал в живота си.
|
||||
|
||||
Да скачам смело много добро решение,но има еди малък проблем още колата е на баща ми и ако взема да я потроша ще стане страшно, а от друга страна исках да го изненадам така казано с малката промяна но изглежда ще изчакам малко да си взема своя витара и да я чупа нея... И ви Благодаря на всички за отделеното време
|
|
||||
|
||||
Не пипай колата тогава,че не се знае бащата как ще реагира.Вземи си твоя,след това вземи решение какво искаш да постигнеш с нея и от нея като МПС.Тук ще ти помогнем със съвети кое как да направиш най-добре,за да не се налови да я изхвърлиш в последствие...
|
||||
|
||||
така ще направа
|
|
||||
|
||||
Намерих решение за повдигането на витарата от пред
|
|
||||
|
||||
То решения има много.Ти на кое се спря?
|
||||
|
||||
Ами тампони от лада предни 3см и само на пружината ще сложим и става, така и един приятел сложи на неговата витара и стана, сега съм взел и аз такива тампони и ще снимам като ги монтираме и ще кача преди и след как ще е
|
|
||||
|
||||
Тампони,които се слагат между витките ли?
|
||||
|
||||
А с амортесьорите какво ще се случи
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Mitov прочети малко повечко,с тези тампони от лада само ще направиш много бели.По - добре в момента изчакай,ако нямаш средства за лифта,който правиме(Лифт И.П.).Събери пари и си я направи както трябва.Дотогава почети още.
Поздрави! |
|
||||
|
||||
Тампона се слага върху пружината сваляме стария и слагаме по-голям, а за амортисьора няма да има ядове
Последната редакция е извършена от Mitov95 : 13-04-14 в 14:28 |
|
||||
|
||||
Митов мисля,че няма да може аз и колегите да се разберем с теб.
Съвета ми е само един - Седни и се поинтересувай малко повече.Точно за Витара има 1001+ теми,от които може да разбереш нещо. Ние във форума не сме,за да ти се заяждаме или да те лъжем. Ние ти даваме насоки и ти казваме как да го направиш,защото всеки един от нас е минал по този път. |
|
||||
|
||||
Разбирам ви много добре и съм ви благодарен че ми давате съвети и насоки
|
|
||||
|
||||
Сложих тампоните и стана супер.
|
|
||||
|
||||
Пусни снимка да видиме и ние...
|
||||
|
||||
Ами нямам много точни снимки,какво то е била преди и сега щото с 3см не личи много, но ще пробвам да видим вие какво ще кажете. Там дето е с калта е първата проба след поставянето на тампоните,а другата е от преди.
|
|
||||
|
||||
Не си я повдигнал много,за сега няма да изнасилваш окачването,значи е добре.Сега ще видим тампоните от Лада колко ще издържат.Следващите вероятно ще са от друг материял.Дръж ни в течение на нещата.
|
||||
|
||||
Ами да се надяваме да удържат повече и ще споделям каквото мога.
|
|
||||
|
||||
Някой може ли да сподели колко струват тампоните за сваляне на преден диф. и дали се поръчват или са готови направо??
|
|
|||
|
|||
Правят ги разни хора от другия форум. Аз като поръчвах бяха налични и дойдоха при мен на следващият ден. Не бяха никак скъпи, нещо към то 20лв ми се върти в главата. Целия лифт на витарата (кита с тампоните за предния диф, подложките на предните амортисьори, подложката за А рамото, подложките за бъмпер стоповете и тези за сваляне на предния диф) + пружините (от вартбург някакъв бяха) + нови задни амортисьори ми стъпи май малко над 200лв.
|
|
||||
|
||||
а имали значение колко е вдигната витарата или тези тампони са едни и същи
|
|
||||
|
||||
0889715093 - Краси.
Ще ти отговори на въпросите и евентуално ще те снабди с такива. |
|
||||
|
||||
Благодаря Стоянчо, но вече няма нужда. Ако има нещо ще се обадя
|
|
|||
|
|||
Извинявам се че пиша в темата на колегата ,да не отварям нова,та на въпроса,някой ползвал ли е виждал ли е тази марка https://radzikone.pl за лифт кит и мнения .не го публикувам за реклама
|
Bookmarks |
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|