|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
Общи дискусии Всичко свързано с автомобилната техника и подобренията. |
![]() |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
![]()
Сега тъй като ще правя Витара 1,9 ТДИ с вдигател от Фолксваген се замислям по въпроса какво може да се направи по този двигател
![]() Естествено едно от първите и най-лесните неща след смяната на малко по-голямо турбо и пускане на повече нафта е монтирането на голям кулер ! И тук идва голямото НО ! То хубаво ама кулера си върши работата когато има насрещен вятър тоес движение ! А когато си се копнал в някоя локва или катериш байр на 2-ра бавна насрешен вятър няма ! И затова си мисля за направа Чардж Кулер Въздух-Вода-Въздух Вашето мнение по въпроса ! П.П. тук има малко инфо за "нещото" http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=38&t=55133
|
||||
|
||||
![]()
Ам... ти ОК ли си? хехех... Чарджнатия кулър (във всички разновидности) се използва главно при драг рейсинг и на места където ти трябва за кратко време повече мощност. Ако сложиш достатъчно нов и с правилната ОРИГИНАЛНА турбина 1.9 TDI можеш да докараш 140+ коне от него само с чип. Другото са глупости.
|
|
||||
|
||||
![]()
този двигател на Сеят Леон купра С е на 170 коня качен !
Интеркулер ще имам въпроса е какъв да е ! обикновен има прекраси китайчета за 200-300 кинта или да се вкарвам във филма ![]() Сега правим бегачката на Геро слагане и 1KZ-TE с турбина от 4,2 и кулер от Супра ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Не забравяй, че по-големия кулър не винаги е по-добра идея. Когато е по-голям се появява и по-голям турбо лаг, защото имаш по-голям обем с въздух, в който трябва да дигнеш налягане. За джип един по-малък кулър ще има най-добър ефект. При бавно движение няма голям смисъл от него, така или иначе, така че по-добре да ти вдига по-бързо налягане турбината с по-малкия.
|
|
|||
|
|||
![]()
Има едни други кулери, дето обема им не е по голям от оригиналния, а само охлаждащите пластините/пити.
|
||||
|
||||
![]()
Сега това е ясно на всички за лага,и за това , че нетрябва да е голяма въздушната система и да е с възможно най-малко кривки
![]() Това момче е направило голям кулер защото е със 3000 кубика аз ще съм с 1900 така, че ще е зачително по-малък ! Въпроса е когато си драпъш на 2-ра бавна да не губиш тези 7-10-12 коня от горещя въздух ! А и за идеята нали трябва да се твори нещо ![]()
|
||||
|
||||
![]()
1.9 TDI с добро предавателно число и 35-ци си върви най-безгрижно, виж победителя на Трансилвания Трофи миналата година. Вранглера беше с такъв мотор, без някви гъзарии по него, но и с портални мостове на Лапландер ;) Ако направиш някаква голяма шашма с двигателя най-много да я затлачиш много бързо с кал и да развалиш само положението. Пък и ще тежи много.
|
|
||||
|
||||
![]()
Предавателно число ли ? аз ще си ползвам кутията на Витарата ! Фолксвагеновата няма как да се ползва , тя е за предно предаване !
Джипа ще е с 31/10,5/15 ! нама да го правя изруд защото ще се кара всекидневно ![]()
|
||||
|
||||
![]()
И мостовете имат предавателно число ;) Тях имах предвид. С 31ци и този мотор ще цепиш мрака
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Да де
![]() това е идеята колата да си върви със 120-140 нормално , но и да си има сила за гората ! Но можеби си прав , че много се усложнява системата излишно ! Мога да взема кулер от паджеро 2,5 ! то си е със вентилатор и термо датчик за включването му !
|
|||
|
|||
![]()
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|