|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
Къде в софия газ анализатор
Къде в София правят настройка на обикновенна газова с газ анализатор.Искаме да закараме джипчицата, че ни писна постоянно да въртиме кранчето, а и почна нещо много да гори 100 км с 40 лв газ
|
||||
|
||||
Соти ме води в Хаджи Димитър, при Сашо. От тогава съм доволен. Звънни на Сотко за телефон.
|
||||
|
||||
Ахам. 0888 214 197.
|
||||
|
||||
Май ще се ходи
|
||||
|
||||
да бе ма тоя газанализатор го настроиват наместо а бууста знаеш най силен кога е
|
|
||||
|
||||
Тонка нещо не те разбрах
|
|||
|
|||
Идеята е, че на място не можеш да докараш бууст и да видиш какви са смесите тогава. А там са най-важни .
А за разхода - колко ви е харчила нормално по асвалт? Щото моята седи константно на 15л газ на 100км. И градско, и извънградско. И се чудя къде й е проблема. Ще ходя тия дни да видя дали клапаните не са за реглаж тия дни... Между другото вместо газ анализатор една широколентова ламбда сонда би ви звършила чудесна работа. Гледаш на пълна газ какви са смесите, мръдваш кранчето и гледаш пак. Докарваш ги да са смислени на пълна газ (една идея над стохометричните) и си готов. На газ ако е над стохометричните почва само да грее и не върви повече. Затова само една идея над тях . Пък ако имате повече врътки на изспарителя може и на междинна газ да я настроите една идея под стохометричните за икономия. Тая витара с каква електроника е? |
|
||||
|
||||
Mega 1, a разхода е от 20 нагоре зависи колко подаваш
|
|||
|
|||
Добре де, а тая мега няма ли вързана широколентова сонда?
|
|
||||
|
||||
А тая сонда къде требва дa e вързана?
|
||||
|
||||
Роска,Близнаците от Лозен са с плочка/смесител за газта...
|
||||
|
||||
Дограмата харчеше с 35" гуми между 17 и 20 на сто като всяко засичане беше от омв на Панчарево до лукоил в Самоков. С 37" гуми разхода по същия маршрут се дигна с 2 литра. С мегата разхода нарасна още малко, но и вървежа се повиши. Никога обаче не съм го засичал колко харчи от Самоков до София и това е грешка, защото реалния разход е сбора от двата и разделен на две. Затова пък веднъж засякох Вранглера, към Самоков даде 13 а на обратно 8. Сега си направи сметката, че реалния разход на дограмата е бил някъде с 2-4 литра надолу. Добре е да се вземе под внимание, че челното съпротивление на дограмата беше равно на стена. Също така там имаше редукторна раздатка и редукторни мостове, които изяждаха огромен процент от мощността.
Според мен една Витара, която тежи на половина на дограмата трябва и да харчи на половина, още повече, че и кубатурата и е по малко от половината на дограмата. Ако ви дава 20 на сто вържете мотора за някое дебело дърво и дайте резко назад до като излезе от коша. После го черпете една плазма ама трифазна и сложете нормален двигател, който ако не на разход поне да го докара на вървеж
|
||||
|
||||
Сондата се слага под седалката с острото нагоре. Задейства се автоматично след като седнеш
Ако искаш обаче да работи правилно се навива в гайка, която предварително е заварена към отвор в предната част на ауспуха. За удобство отвора се разпробива от долната част на тръбата. Добре е тестовете да се правя по асфалт, защото траяла ще изкърти сондата. След теста сондата се сваля и на нейно място се навива предварително приготвен болт със същата резба. Други въпроси има ли
|
||||
|
||||
Не нямам аз не съм задавал просто ми стана интересно.И едно е турбо на газ а друго атмосферен мотор на газ
|
||||
|
||||
Цитат:
Дограмата беше с 3,0 мотор ако не ме лъже паметта и е нормално да даде по-нисък разход от 1,6 витарка и то с турбо...
|
||||
|
||||
Ако е нормално, тогава защо са турбините при положение, че Витарата за която става въпрос не може да откине, а харчи яко
|
||||
|
||||
Що си толкова сигурен че не откинва?
|
|||
|
|||
За тяхната витара не знам, ама моята е константа 15. Градско и извънградско. И не е нормален май, щото преди като беше с плочка разхода е стигал до 11-12 газ градско. А тогава беше и със значително по-тежки гуми (регенеарти).
Между другото ако продължава така да не върви и да харчи и аз се замислям за смяна на мотора. Нещо идеята с турбо мотор не ме кефи и май ще намеря едно 1.8 от балено. Че по тоя 1.6 с 8 клапана има доста недоразумения. А 1.8то изглежда доста по-добре измислен. А за сондата - добре е да се монтира читаво и да си седи постоянно там. ЕКУто ще може да следи смесите и да корегира. Хем ще върви нормално, хем ще харчи нормално. Това разбира се ако няма други проблеми с мотора. |
|
||||
|
||||
Са тука да си говориме коя джипка колко харчи нема смисъл нали и да праиме съпоставки коя върви и коя не.
|
||||
|
||||
Мойта па не върви.
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Е как да нема смисъл, нали в спора се ражда истината. Аз много обичам да спора, а най се кефа когато някой ми докаже, че не съм прав за нещо. Това ми е изключително полезно.
Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт. 0888799975 Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 23-01-13 в 14:42 |
|
||||
|
||||
Цитат:
Нека не се залъгваме с мойто е най-добро и моята кола е най-икономична, а говорим реално. Този 1.6 мотор за да върви както един 3.0 се изискват много обороти, а тези обороти искат и гориво. Естествено ако изтискаме и 3,0 мотора по този начин ще трябва да ни дърпат до газстанцията. И все пак всеки има право да си чупи машината както иска. Бедността в нашата страна излъга много хора да преминат към алтернативните недомислици и форумите са пълни с проблеми от тези неща. Някога ефтините днес газови недомислици бяха много скъпи и хората инвестираха. Видяли, че това е боклук започнах да слагат газови инжекции и да инвестират още по-големи средства... Понякога си мисля, че българина е готов да ремонтира всеки ден боклука, за да се хвали, че "газовото" му работи прекрасно и му прави страхотна икономия, но не и да си признае и да си направи сметка. че се бичува всеки ден като спестява някакви дребни стотинки. Аз виждам всеки ден с очите си как хората влагат огромни средства за тези недоразумения и не си дават сметка колко много време им костват тези жалки икономиики ако въобще има такива. Единственото, което потдържа тези боклуци по колите живи, е малката ни държавица (300-400км по диагонал) и сервизи с ефтини роби на всеки ъгъл. Да имаш кола с алтернатива е като да имаш мотор балканче. Или ставаш майстор или забравяш какво е било да сложиш сутрин рано ключа на таблото и да идеш от точка А до точка Б без да отвориш капака.
|
||||
|
||||
Дини какво ли ще каже Йори който на дограмата даже нямаше и бензинов резервоар
|
||||
|
||||
Цитат:
Не случайно всички занимаващи се с този модел преправят това бързо или газифицират за по-лесно. Но лесното почти винаги е сложно след това. Бих дал една чанта пари, но и не и да сложа алтернатива. Инак по-хубаво да си карам колелото. Когато търсиш икономиии просто си купуваш дизел, когато искаш да си гъзар си вземаш бензинова кола (двигател) и си я караш на бензин. Гледам, че някой си причиняват алтернативата, за да работи модела и с гумите на горе, но за да се получи това трябват и други преработки в мазането на самия мотор, а те са десетократно по-сложни от това да си направил един резервоар със плаваща сонда.
|
||||
|
||||
Цитат:
Цитат:
|
||||
|
||||
Цитат:
LZ1HAN Последната редакция е извършена от Ivan Klisarski : 23-01-13 в 22:37 |
|
||||
|
||||
АААААА скоро Йори ще го видите и с електричка на две колела...да бяхте го видели като се качи на мойто
|
|
||||
|
||||
А Соти как дрифтеше с него ................
|
||||
|
||||
Пратката е тръгнала от Германия така че скоро ще има включване
|
Bookmarks |
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|