|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
|||
|
|||
Механична лебедка,план а можеби и реалност.
Здравейте на всички във форума и от мен.От няколко месеца се сдобих с една тойотка и доста изчетох за лебедки по форуми и из нета и твърдо съм решил моята да си я направя сам и в никакъв случай няма да е електрическа.Та по същество :Интересува ме този редуктор на който попаднах дали ще свърши работа или да търся друг.Предавателно число 33:1 редуктора е немски от някаква машина до него за сравнение съм поставил пр.диск от голф3 1,8.Автомобила е BJ 73 с мотор 3б.Моля за компетентни отговори.
|
|
|||
|
|||
Цитат:
|
|
|||
|
|||
Много бавен,оптималния е 20-1.Червяка не обича много големите скорости на въртене
|
|
||||
|
||||
Колко мм е диаметъра на входящия и изходящия вал?
Иначе 33:1 ще стане с този двигател...даже ще му е тамън...то,си зависи и от КОМ-а де.
|
|||
|
|||
Входящ вал вътрешен диаметър 14мм. диаметър на целия вал 30мм.изходящ вал:20мм.шииката с шпонката и 25мм.в основата.Ако има компетентни колеги от форума които разбират от редуктори мога да помогна с разглобяване на редуктора за да разбера дали ще си заслужава целия труд по изработката на самата макара и стойка с редуктора защото ако не става да търся друг редуктор.Между другото имам автосервиз и доста работи са ми понятни ама с редуктори не съм се сблъсквал .Благодаря предварително.
Последната редакция е извършена от antoniy : 10-12-15 в 21:00 |
|
|||
|
|||
Не съм най големия спец по механични лебедки но съм направил поне един работещ ком и две карданни лебедки . Търси по голям редуктор този е малък не става –слаб е не си струва труда . Входящ вал поне 25 мм и идходящ поне 35 мм.За да имаш достатъчна здравина ще се ориентираш по външния диаметър на короната нейния външен диаметър трябва да е равен на Ф то на най външната намотка на въжето . Предавателното отношение си го подбираш сам според фкуса и предназначението на машината . Лебедката на моя джип е с предавателно отношение 7 към 1 .
|
|
|||
|
|||
Благодаря за компетентния отговор колега.И аз доста умувах за редеуктора даже го отворих да го видя и вътре ама ми изглежда слабичък.Ще му намеря някакво приложение.
|
|
||||
|
||||
Помисли и дали наистина ти трябва механична лебедка. Освен предимствата, тя има и недостатъци. За не състезатели и в истински тежък офроуд е почти неприложима.
|
|||
|
|||
Здравей колега благодаря за мнението ти.Смятам,че поставената оригинално механична червячна лебедка от завода никак не е за подценяване.Аз няма да ходя по състезания с тоя джип.А и 1500 лв.и нагоре за лебедка не ми се дават,и за акомулатори още толкова аз джипа вземах за 1000 лв.А и на човек като му щрака механизма за туй онуй и много неща що да не си я направи сам а дали ще е с кардан и ком от раздатката или с хидро мотор ще реша когато набавя нужните части.Не бързам за никъде.
|
|
||||
|
||||
Кога наистина тре'а лебедка, бронята на джипа сочи кум небето и светва ламбето за маслото, ама ти явно си над тия неща.... ...или сух картер ще правиш?
Никога не е късно да станеш за резил. 0888 557474 Вальо. Последната редакция е извършена от drukman : 07-01-16 в 00:59 |
|
|||
|
|||
Имам,механична лебедка над 15г,Стоян и Жоро василев ,взеха идеята ,от мен.Тя е класи над електрическите.А това за вертикалната муцуна на джипа е несериозно,освен ако не мислиш че при всеки по-сериозен баир се блокира мотора.
|
|
||||
|
||||
Явно караме различни джипове.
|
|||
|
|||
Ще преправим картера и всмукателя ако това е проблема.Ама механичната червячна лебедка си остава класика.Моя мотор взема 7,3л. масло смятам че толкова на сухо няма да остане тоя всмукател.
|
|
||||
|
||||
Не съм се и опитвал да оспоря предимствата на механичната лебедка. За скорост, мощност, дължина на въжето, липсата на зависимост от големината на батерийте, продължителност на работа и др. е незаменима.
Като цена, само изглежда по-евтина....ако си сметнеш труда и частите, става друго. Незаменима е на състезания. Там си ограничен от трасето. На състезание не се ходи с джип за 1000 лв., повярвай ми. Това за маслото не е детска приказка. Ако джипа е добъре подготвен, лебедка трябва кога е наистина стръмно. Налагало ми се е да вися почти отвесно на въжето. Случвало се е, като се спускам, да се насаждам на теглича. В разходките лебедка се ползва за къси дърпания и сравнително рядко. Ако е сложена на бронята, всяка лебедка дърпа 10тина метра със стоманено въже. После троши. Имаш 2 възможности. Или синтетично въже, или лебедка вътре в купето или отдолу. Там цената става друга... или на въжето, или на монтажа. Не забравяй, че обикновено китайско стоманено въже 30м струва над 100лв. Можеш да намериш НЯКАКВО друго, но шанса да уцелиш подходящо не е голям. За бюджетно решение китаец 12000 либри е най изгодно. Има ги по 5-600лв. с въже и кука. За състезание със сигурност не става, но за разходки е трепач. Аааа, моя взима 9л масло... .. Случайно не е мит още. Познай колко е бил стръмен баира
|
|||
|
|||
Днес попаднах на една червячна лебедка Pierce winch 12500лб. какво ще кажете за тази марка.Има и редуктор преди червяка ама няма мотор.Смятам я или с хидравлика или с кардан .Снимки утре отворих редуктора в много добро състояние без луфтове .
|
|
|||
|
|||
рение: 3gp bmp doc gdb gif jpe jpeg jpg mkv pdf png psd rar txt xls zip
Photo0387.jpg (43.7 KB) Photo0386.jpg (41.3 KB) Photo0389.jpg (42.2 KB) Photo0392.jpg (38.3 KB) |
|
||||
|
||||
Такава не съм виждал, но много прилича на истинско. Ако и куплунга работи е мечта. Почвай да смяташ. Ком, червяк, барабан, обороти, гуми. Виж хора с повече личен опит да ти кажат какво да гониш като скорост. Редуктора може и да отпадне.
|
|||
|
|||
Куплунг вилка макара и червяк разглобих и всичко изглежда отлично и беше намазано с някаква синя запекана грес имам същата от корабите .Няма износване нито на муфата нито на вилката смятам по това което виждам че не е употребявана много.А тази синята грес е с тефлон и влагоустойчива.Липсва също и лоста за освобождаване на макарата ама не е проблем.Отношението на редуктора е 48/1.
|
|
|||
|
|||
Здравейте, от доста време не съм писал.След обстоен преглед и почистване на корпуса установих няколко пукнатини,но доста стабилно го усилихме.Снабдил съм се с мотори ,помпа,радиатор за задвижването реших да използвам ел.мотор 24в.2киловата 2300об.м. Смятам ,че ще е удачно.Какво мислите вие колеги ?
|
|
|||
|
|||
.
|
Bookmarks |
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|