|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
4 Линк от пред без хидравлично завиване
Ето няколко интересни теми относно проблемите, с които Йори се сблъска. Не е само той ;)
Темата произлиза от първия линк, другите са дадени в нея. http://www.pirate4x4.com/forum/showt...hlight=panhard http://www.pirate4x4.com/forum/showt...735036&page=37 http://www2.pirate4x4.com/forum/show...php?p=10065121 Става въпрос за завиване с кормилна кутия, която бута щанга напред/назад, а не както е традиционно. Има някои камиони и стари джипки, които са така. В една от темите има и снимка под какъв ъгъл трябва да е кормилната щанга спрямо линковете. |
|
||||
|
||||
Цитат:
Има много решения на механизмите за завиване.Този специално е твърде сложен и със съмнително пътно поведение (очаквай неочакваното) или защо трябва да е просто като може да е сложно. Руснаците са царе на тия работи.Но когато нещата станат професионални си купуват подготвена кола от САЩ или Япония. После започват да подържат колата с части произведени от тях самите и всичко започва от начало.Мизерята не прощава на никой. Без да гледам линковете знам че няма такова решение създадено за улични условия-да ходиш на кино или до някое кафене. |
|
||||
|
||||
Това за джиповете, които се карат навсякъде е още от сега ясно, че не е възможно. В тези теми не става въпрос за това.
|
|
|||
|
|||
Погледнете хидравликата на Цветан,тя е направена май на този принцип.
|
|
||||
|
||||
Ето това предполагам сте имали впредвид, но Цветан него беше направил така. Тук самата система бута моста назад челно към щангите и неби трябвало да му позволи да шава. Все пак така работи и панхардната щанга, с тази разлика, че тук ролята на панхарда ще е един от носачите на моста. При мен на тойотата беше така, с тази разлика, че там нямах хидравлична бутилка, която е много важна, защото тя прави голямото усилие, което предполага кривене на моста. Да обаче нейното рамо е в самия мост и проблем неби трябвало да има. Моите наблюдения с моя сектор са такива: Когато купих тойотата системата ми беше с натиск назад към моста точно като тук, но без хидравличната бутилка и без хидравличен сектор. Въртеше се супер тежко като на жигула, но това беше нормално. Вметвам, че през цялото време бях с испуснали предни амортисьори. Наложи се смяна на шасито и това дето сложих беше с 20 сантиметра по широко в предния си край, което елиминира напълно тази система понеже гумите трябваше да упрат в кормилната щангата. Замених сектора с такъв от пажеро, но хидравличен и щангите станаха както на нормален джип - по дължината на моста. Тогава обаче се получи ефекта, че когато правя завой, предницата се повдига или снишава в зависимост от направлението преди да започне да завива. Разбира се, това е подпомогнато и от това, че нямах амортисьори, които и преди това ми бяха изпуснали, но проблем нямаше. Според мен обаче проблема беше най-вече от това, че хайлукса е с ресор отдолу под моста фабрично и е доста висок спрямо нормални машини и самата щанга беше с много голям наклон. Затова предполагам, че решението на завода е такова - с напречна на моста щанга като на камион и на повечето големи бусове. Та питам се при 4 линка някой пробвал ли е такава система и ако да, какви са проблемите.
|
||||
|
||||
За схемата на Дини панхард не е нужен.
|
||||
|
||||
Ето малко снимки.Качеството е лошо защото са правени с GSM |
Bookmarks |
Инструменти за темата | |