|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
Криви редовно хебелите или щангата??
До колкото разбирам това си е проблем при всички паджеро 1.Има ли някакво решение което да сте измислили.Хебелите ги криви а по някога и кормилната щанга
|
|
||||
|
||||
Решението се казва цял преден мост. То е евтино и бързо. Другото решение е производство на носачи, шенкели и щанги с подходяща здравина, но със сигурност за да стане качествено ще струва по скъпо.
|
||||
|
||||
Братле,разбирам те какво имаш предвид за целият мост но аз не карам толкова яко.Аз съм лек карач или иначе казано пазач.Имах предвид за някакво подсилване на слабите места?А и като се замисля,фланци,10 инч.+33 гума...тежат си му
|
|
|||
|
|||
Цитат:
А за паджеро не може да няма някакви тунингови носачи по корави както и щанги. |
|
||||
|
||||
Цитат:
За да стане както трябва трябва да се промени геометрията на носачите и да се променят захватите им на рамата. Ти как мислиш дали съществува такъв кит?
|
||||
|
||||
да си кажа че и с оригиналните пак ги има тези проблеми,е в по малки проценти но ги има
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Бас държа, че ако има сумата ще е 5 цифрена. Да не говорим колко ще струва монтажа. И тук идва въпроса дали си заслужава това да се прави за този модел кола.
|
||||
|
||||
При удобен случай разгледай някое Pajero EVO. Доста неща са сменени, и доста неща са по-здрави, включая и носачите. Все пак е правено за Дакар някога.
Току виж намериш нещо, дето да може да се монтира на стандартно Pajero/L200.
|
||||
|
||||
Аз пак казвам че питам за някакво побългаряване,винкел,заварка,планка и т.н.И явно всички карат като теб джипове от 20000лв. нагоре и затова не си заслужава да се прави на такъв модел кола..
|
|
|||
|
|||
Разбира се че си заслужава да се прави-никакво значение няма цената на даден джип или моделът му,щом ти харесва и искаш да си го правиш и караш.
|
|
||||
|
||||
Цитат:
Състои се с това, кормилното управление да се преправи на такова, наподобяващо тия с рейка, само че вместо рейка - просто щанга, лагеруваща в две втулки, закрепени за шасито. Паразитния хебел се маха, а от кормилната кутия до далечния край на тая щанга се слага друга, дето да я задвжва. Примерно ще се добавят едни 10 кила отпред, но пък ще забравиш за криви щанги и хебели, като единственото, дето ще се сменя са накрайници, които, с изклчение на тия към шенкелите, могат да се изберат евтини и здрави от някакво подходящо возило. Нещо като системата при цял мост, само деъто щангата между двете колела ще е съставна, като средната и част ще е закрепена към шасито през подходящи тампони.
|
||||
|
||||
Цитат:
Явно знаеш отговора. Останалото е свободно съчинение. Всеки сам решава как да да си направи подобренията.
|
||||
|
||||
Като стигна до него. Сега съм се заровил с други железа. По-големи. Знаеш. ;)
|
||||
|
||||
Цитат:
Нека разума да натделява пред мечтите.
Живей всеки ден така, все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав! Последната редакция е извършена от DINI : 17-11-10 в 00:05 |
|
||||
|
||||
Дини, недей да си толкова краен. Няма смисъл. Никой не се е родил научен. А често човек дори не подозира проблемите, с които ще се сблъска правейки уж съвсем невинни и тривиални на пръв поглед неща. Като купих първата си джипка, примерно 200-300лв разход за някаква част ми се струваха баснословна сума. Сега вече съм наясно че ако мина с толкова, съм минал евтино.
А си прав да кажеш че особено кормилната уредба е силно отговорна работа. Никой друг не го спомена до сега. Компромисите водят до пребиване. И за съжаление там не винаги трябва да се прави максимално здраво, та да не мръдне никога, щото сам знаеш че като сложиш на една машина детайл, по-здрав от самата машина, често започва да се троши всичко около него, при това по-често отколкото се е трошала оригиналната слаба част. Конкретно за за паджерото (и тераното впрочем) - кормилното управление е направено така че да може в критични моменти да поддава по малко, вместо да се троши. Заглеждал съм точно паджеро спорт/L200, кето ми се струва че е това на аватара - по кормилното управление няма права щанга. Там са едни криви ябълковидни болтове, едни щанги, дето ги заобикалят, и т.н. Обаче 33-ки на паджеро не са никакво изключение, а по-скоро масова практика на всеки дето го кара редовно по горите. За конкретното не знам, но има модели, дето са стандартно с 31-ци, та 33-ките не са му преко сили. При тераното пък всичко е право, обаче централната щанга е направена така, че при натоварване връзката и с паразитния хебел да поддава малко. Тая щанга след време се разбива, паразитние хебел също. И не зависи от гумите, а от лифта. Изобщо подобни проблеми като че ли имат почти всички масови джипки с независимо предно окачване от тия години. От 2-3 месеца го мисля, и още не съм стигнал до окончателната конструкция, защото например освен че всичко трябва да е така здраво, че да не се разбива, трябва да осигуря онова на моменти леко поддаване, за да не почне да криви накрайници, шенкели и прочие благинки при всяка по-голяма дупка или малко по-тежка разходка от тая до барбекюто на близката до блока полянка. И това всичкото защото оригиналната щанга е скъпа. Ако струваше 20 кинта, хич нямаше и да се занимавам. Щях да я сменям при всяко пълнене на резервоара. А го мисля, защото голяма част от нещата ще мога да си направя сам. Ако се прави поръчково при някой, със все меренето, пасването, пробите и грешките, щеше със сигурност да ми излезе сума с доста цифри.
|
||||
|
||||
Цитат:
Мчи ко са моташ бре мУадеж Давай че скоро излизам от бокса и почвам да карам ,че вече ми се сраснаха ставите от висене пред компа Свиркай да идвам да гледаме и мислим,не че аз мога да измисля кой знае какво ,но пък поне мога да пия биричка и то качествено тъй че дай да действаме А относно Мнението на Дини съм напълно съгласен с него !!! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ ОСОБЕНО В КОРМИЛНАТА УРЕДБА,за други детайли може (примерно да сложиш калник от жигула на Паджерото) ,но с управлението,спирачките и т.н. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ !!!
|
|||
|
|||
Всичко е един компромис.
Никак не е задължително това което за един е правилно,да е правилно и за друг.Промяната на главни агрегати на една машина е компромис пак,слагането на цял мост отпред е пак компромис. Правилна е само заводската сглобка,защото там е минало на тестове някакви и е мислено с години от конструктори и инжинери,но пък някой ще каже сигурно че и там не е доизмислено,нали българите разбираме от всичко-от смяна на гуми до космически совалки Всеки си решава сам кое как и по какъв начин да направи. |
|
||||
|
||||
Цитат:
|
||||
|
||||
Цитат:
|
|
||||
|
||||
Цитат:
|
|
||||
|
||||
Цитат:
Най-голямия разход обаче е на време. Почти никога не става от първия път, колкото и да го мислиш.
LZ1SIT DAIHATSU FEROZA 1.6i 16V '90 NISSAN TERRANO II 2.7TDI '99 Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 18-11-10 в 22:28 |
|
||||||
|
||||||
Цитат:
Имаш джанта 10" на която ЕТ-то е около -44мм. После имаш и фланец вероятно около 35мм. Оригиналната джанта е с положително ЕТ поне 20мм или повече. До тук разлика от над 100мм защото и джантата ти е по широка с около 3" от оригиналната. И кво правим Тоя махових дето се получава коя нормална щанга ще го бута и дърпа. Нали се сещаш, че като въртиш волана гумите вече не завиват а се местят напред назад и описват едни окръжности на които центъра (шенкелната ос) е далече извън джантата. Писал съм тема по въпроса каква глупост са фланците и джантите с отрицателно ЕТ. Разрови се и я погледни. Цитат:
Цитат:
Цитат:
Цитат:
Цитат:
Пак да кажа! Проблема не е в диаметъра на гумата. От голям диаметър се късат полуоски. Проблема със щангите е от фланците и джантите. Този размер 33/12,5 е дори по безмислен 235/85/16. Тези 2 размера са напълно декоративни. Те стават само за да начешат егото на някой дето иска много широка или много тясна гума. Първия става само за пред кафето, а втория е за да си мислят хората, че джипа се кара в гората. Въпрос на вкус. Никакво практическо приложение.
|
||||
|
||||
Цитат:
Слушайте Дини! Може да е малко рязък, но обикновено е прав и определено може да ви спести главоболия. Звучи настойнически като даскал, но това е в моментите, в които шега не бива с отговорни възли и агретати по машините
|
|||
|
|||
И все пак никой не помогна с идея и съвет на колегата как да подсили Паджерото.
Аз не съм имал никога Паджеро и нямам никаква идея какви части има по него,иначе с удоволствие бих споделил ако знам нещо Много писаници и никакъв съвет,което е доста кофти,толкова ли не може някой да пусне няколко снимки,да каже нещо което може да си направи човека сам и да си усили машинката? И не е коректно да се казва че дадена преработка или усилване е опасна за движението без да е видяна и ползвана и да има преки наблюдения. Аз с нетърпение очаквам да влезе закона както в европата всяка преработка и дори минаване от фабричния размер гуми на други да се отразява в талона и да минава на тест,тогава ако все още съм в Булгаристан само ще се подсмихвам тихичкозащото дали и 5% от тунингите ще се узаконятно пък продавачите на ремаркета и платформи ще направят едни добри пари и огромна част от джиповете ще се движат на платформа. До колегата с Паджерото-успях да изнамеря оскъдна информация за лифт,гуми и други: http://www.pajero4wd.narod.ru/inter/body/body2.htm Последната редакция е извършена от NEMESIS : 18-11-10 в 19:15 |
|
||||
|
||||
Цитат:
|
||||
|
||||
Да прекючите темата.
|
Bookmarks |