назад   Offroad-Monsters Форум > Тунинг и направи сам форуми > Кормилна система

Реклами

Отговори

Инструменти за темата Изглед на темата
Старо 14-11-10, 18:22
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

Дата на регистрация: Oct 2010
Публикации: 32
Question Криви редовно хебелите или щангата??

До колкото разбирам това си е проблем при всички паджеро 1.Има ли някакво решение което да сте измислили.Хебелите ги криви а по някога и кормилната щанга
Отговори с цитат
Старо 14-11-10, 19:55
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор

Дата на регистрация: Mar 2008
Публикации: 5,354
По подразбиране

Решението се казва цял преден мост. То е евтино и бързо. Другото решение е производство на носачи, шенкели и щанги с подходяща здравина, но със сигурност за да стане качествено ще струва по скъпо.
Старо 15-11-10, 20:42
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

По подразбиране

Братле,разбирам те какво имаш предвид за целият мост но аз не карам толкова яко.Аз съм лек карач или иначе казано пазач.Имах предвид за някакво подсилване на слабите места?А и като се замисля,фланци,10 инч.+33 гума...тежат си му
Отговори с цитат
Старо 15-11-10, 21:04
NEMESIS NEMESIS извън линия
.

Публикации: 758
По подразбиране

Цитат:
Автор Yordan Kolev Виж публикация
Решението се казва цял преден мост. То е евтино и бързо. Другото решение е производство на носачи, шенкели и щанги с подходяща здравина, но със сигурност за да стане качествено ще струва по скъпо.
Е кое му е евтиното,че и бързото?
А за паджеро не може да няма някакви тунингови носачи по корави както и щанги.
Отговори с цитат
Старо 15-11-10, 21:31
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Автор sakel Виж публикация
Братле,разбирам те какво имаш предвид за целият мост но аз не карам толкова яко.Аз съм лек карач или иначе казано пазач.Имах предвид за някакво подсилване на слабите места?А и като се замисля,фланци,10 инч.+33 гума...тежат си му
Тия джанти и гуми са за яко каране. Ако минеш на оригиналните ще спрат проблемите.

Цитат:
Автор NEMESIS Виж публикация
Е кое му е евтиното,че и бързото?
А за паджеро не може да няма някакви тунингови носачи по корави както и щанги.
За да стане както трябва трябва да се промени геометрията на носачите и да се променят захватите им на рамата. Ти как мислиш дали съществува такъв кит?
Старо 15-11-10, 21:51
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

По подразбиране

да си кажа че и с оригиналните пак ги има тези проблеми,е в по малки проценти но ги има
Отговори с цитат
Старо 15-11-10, 21:53
.

По подразбиране

Цитат:
Ти как мислиш дали съществува такъв кит?
Не знам,може би и да има.
Отговори с цитат
Старо 16-11-10, 00:43
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Не знам,може би и да има.
Бас държа, че ако има сумата ще е 5 цифрена. Да не говорим колко ще струва монтажа. И тук идва въпроса дали си заслужава това да се прави за този модел кола.
Старо 16-11-10, 12:16
sparkybg's Avatar
sparkybg sparkybg извън линия
Дървен философ

Публикации: 546
По подразбиране

При удобен случай разгледай някое Pajero EVO. Доста неща са сменени, и доста неща са по-здрави, включая и носачите. Все пак е правено за Дакар някога.

Току виж намериш нещо, дето да може да се монтира на стандартно Pajero/L200.

DAIHATSU FEROZA 1.6i 16V '90
NISSAN TERRANO II 2.7TDI '99
Отговори с цитат
Старо 16-11-10, 19:32
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

По подразбиране

Цитат:
Бас държа, че ако има сумата ще е 5 цифрена. Да не говорим колко ще струва монтажа. И тук идва въпроса дали си заслужава това да се прави за този модел кола.
Аз пак казвам че питам за някакво побългаряване,винкел,заварка,планка и т.н.И явно всички карат като теб джипове от 20000лв. нагоре и затова не си заслужава да се прави на такъв модел кола..
Отговори с цитат
Старо 16-11-10, 19:42
.

По подразбиране

Цитат:
Аз пак казвам че питам за някакво побългаряване,винкел,заварка,планка и т.н.И явно всички карат като теб джипове от 20000лв. нагоре и затова не си заслужава да се прави на такъв модел кола..
Разбира се че си заслужава да се прави-никакво значение няма цената на даден джип или моделът му,щом ти харесва и искаш да си го правиш и караш.
Отговори с цитат
Старо 16-11-10, 19:44
sparkybg's Avatar
Дървен философ

По подразбиране

Цитат:
Аз общо взето съм измислил система за тераното си, страдащо от малко по-различни проблеми, но с подобна кормилна система отпред.

Състои се с това, кормилното управление да се преправи на такова, наподобяващо тия с рейка, само че вместо рейка - просто щанга, лагеруваща в две втулки, закрепени за шасито. Паразитния хебел се маха, а от кормилната кутия до далечния край на тая щанга се слага друга, дето да я задвжва. Примерно ще се добавят едни 10 кила отпред, но пък ще забравиш за криви щанги и хебели, като единственото, дето ще се сменя са накрайници, които, с изклчение на тия към шенкелите, могат да се изберат евтини и здрави от някакво подходящо возило.

Нещо като системата при цял мост, само деъто щангата между двете колела ще е съставна, като средната и част ще е закрепена към шасито през подходящи тампони.

Отговори с цитат
Старо 16-11-10, 23:00
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Автор sparkybg Виж публикация
Аз общо взето съм измислил система за тераното си, страдащо от малко по-различни проблеми, но с подобна кормилна система отпред.

Състои се с това, кормилното управление да се преправи на такова, наподобяващо тия с рейка, само че вместо рейка - просто щанга, лагеруваща в две втулки, закрепени за шасито. Паразитния хебел се маха, а от кормилната кутия до далечния край на тая щанга се слага друга, дето да я задвжва. Примерно ще се добавят едни 10 кила отпред, но пък ще забравиш за криви щанги и хебели, като единственото, дето ще се сменя са накрайници, които, с изклчение на тия към шенкелите, могат да се изберат евтини и здрави от някакво подходящо возило.

Нещо като системата при цял мост, само деъто щангата между двете колела ще е съставна, като средната и част ще е закрепена към шасито през подходящи тампони.
Това вече е интересно, чакам снимки.

Цитат:
Аз пак казвам че питам за някакво побългаряване,винкел,заварка,планка и т.н.
Явно знаеш отговора. Останалото е свободно съчинение. Всеки сам решава как да да си направи подобренията.
Старо 16-11-10, 23:38
sparkybg's Avatar
Дървен философ

По подразбиране

Цитат:
Това вече е интересно, чакам снимки.
Като стигна до него. Сега съм се заровил с други железа. По-големи. Знаеш. ;)

Отговори с цитат
Старо 16-11-10, 23:56
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

Публикации: 1,729
По подразбиране

Цитат:
Приятел, щом нямаш кинти да правиш качествени неща най-малко слезни на нормален модел гуми и джанти и не говори глупости, че и с тях има проблеми. Ако все пак и тогава имаш проблеми и пак нямаш кинти за качествени ремонти си купи кола, която можеш да потдържаш. Във всички останали случаи ти не си за тук. Не ми пука за теб, че ще си слагаш винкели и шини от железарията, но ти си участник в движението, в което има и други хора вкючително и аз. Такива сиромашии дето гледат да закрепят нещо и то по кормилната система ги гледам всеки ден какви попари правят по улиците.
Нека разума да натделява пред мечтите.

Последната редакция е извършена от DINI : 17-11-10 в 00:05
Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 00:18
sparkybg's Avatar
Дървен философ

По подразбиране

Дини, недей да си толкова краен. Няма смисъл. Никой не се е родил научен. А често човек дори не подозира проблемите, с които ще се сблъска правейки уж съвсем невинни и тривиални на пръв поглед неща. Като купих първата си джипка, примерно 200-300лв разход за някаква част ми се струваха баснословна сума. Сега вече съм наясно че ако мина с толкова, съм минал евтино.

А си прав да кажеш че особено кормилната уредба е силно отговорна работа. Никой друг не го спомена до сега. Компромисите водят до пребиване. И за съжаление там не винаги трябва да се прави максимално здраво, та да не мръдне никога, щото сам знаеш че като сложиш на една машина детайл, по-здрав от самата машина, често започва да се троши всичко около него, при това по-често отколкото се е трошала оригиналната слаба част.

Конкретно за за паджерото (и тераното впрочем) - кормилното управление е направено така че да може в критични моменти да поддава по малко, вместо да се троши. Заглеждал съм точно паджеро спорт/L200, кето ми се струва че е това на аватара - по кормилното управление няма права щанга. Там са едни криви ябълковидни болтове, едни щанги, дето ги заобикалят, и т.н. Обаче 33-ки на паджеро не са никакво изключение, а по-скоро масова практика на всеки дето го кара редовно по горите. За конкретното не знам, но има модели, дето са стандартно с 31-ци, та 33-ките не са му преко сили.

При тераното пък всичко е право, обаче централната щанга е направена така, че при натоварване връзката и с паразитния хебел да поддава малко. Тая щанга след време се разбива, паразитние хебел също. И не зависи от гумите, а от лифта. Изобщо подобни проблеми като че ли имат почти всички масови джипки с независимо предно окачване от тия години.

От 2-3 месеца го мисля, и още не съм стигнал до окончателната конструкция, защото например освен че всичко трябва да е така здраво, че да не се разбива, трябва да осигуря онова на моменти леко поддаване, за да не почне да криви накрайници, шенкели и прочие благинки при всяка по-голяма дупка или малко по-тежка разходка от тая до барбекюто на близката до блока полянка. И това всичкото защото оригиналната щанга е скъпа. Ако струваше 20 кинта, хич нямаше и да се занимавам. Щях да я сменям при всяко пълнене на резервоара.

А го мисля, защото голяма част от нещата ще мога да си направя сам. Ако се прави поръчково при някой, със все меренето, пасването, пробите и грешките, щеше със сигурност да ми излезе сума с доста цифри.

Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 08:53
veritas's Avatar
veritas veritas извън линия
Пустиняк

Дата на регистрация: Oct 2008
Публикации: 1,592
По подразбиране

Цитат:
Дини, недей да си толкова краен. Няма смисъл. Никой не се е родил научен. А често човек дори не подозира проблемите, с които ще се сблъска правейки уж съвсем невинни и тривиални на пръв поглед неща. Като купих първата си джипка, примерно 200-300лв разход за някаква част ми се струваха баснословна сума. Сега вече съм наясно че ако мина с толкова, съм минал евтино.

А си прав да кажеш че особено кормилната уредба е силно отговорна работа. Никой друг не го спомена до сега. Компромисите водят до пребиване. И за съжаление там не винаги трябва да се прави максимално здраво, та да не мръдне никога, щото сам знаеш че като сложиш на една машина детайл, по-здрав от самата машина, често започва да се троши всичко около него, при това по-често отколкото се е трошала оригиналната слаба част.

Конкретно за за паджерото (и тераното впрочем) - кормилното управление е направено така че да може в критични моменти да поддава по малко, вместо да се троши. Заглеждал съм точно паджеро спорт/L200, кето ми се струва че е това на аватара - по кормилното управление няма права щанга. Там са едни криви ябълковидни болтове, едни щанги, дето ги заобикалят, и т.н. Обаче 33-ки на паджеро не са никакво изключение, а по-скоро масова практика на всеки дето го кара редовно по горите. За конкретното не знам, но има модели, дето са стандартно с 31-ци, та 33-ките не са му преко сили.

При тераното пък всичко е право, обаче централната щанга е направена така, че при натоварване връзката и с паразитния хебел да поддава малко. Тая щанга след време се разбива, паразитние хебел също. И не зависи от гумите, а от лифта. Изобщо подобни проблеми като че ли имат почти всички масови джипки с независимо предно окачване от тия години.

От 2-3 месеца го мисля, и още не съм стигнал до окончателната конструкция, защото например освен че всичко трябва да е така здраво, че да не се разбива, трябва да осигуря онова на моменти леко поддаване, за да не почне да криви накрайници, шенкели и прочие благинки при всяка по-голяма дупка или малко по-тежка разходка от тая до барбекюто на близката до блока полянка. И това всичкото защото оригиналната щанга е скъпа. Ако струваше 20 кинта, хич нямаше и да се занимавам. Щях да я сменям при всяко пълнене на резервоара.

А го мисля, защото голяма част от нещата ще мога да си направя сам. Ако се прави поръчково при някой, със все меренето, пасването, пробите и грешките, щеше със сигурност да ми излезе сума с доста цифри.

Мчи ко са моташ бре мУадеж Давай че скоро излизам от бокса и почвам да карам ,че вече ми се сраснаха ставите от висене пред компа Свиркай да идвам да гледаме и мислим,не че аз мога да измисля кой знае какво ,но пък поне мога да пия биричка и то качествено тъй че дай да действаме

А относно Мнението на Дини съм напълно съгласен с него !!! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ ОСОБЕНО В КОРМИЛНАТА УРЕДБА,за други детайли може (примерно да сложиш калник от жигула на Паджерото) ,но с управлението,спирачките и т.н. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ !!!
Eбал съм му мамата, ще го трошим до дупка
Никво отказване.
" Жена и кола не въртят ли задница ич не ми ги хвали !!!"
Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 18:22
.

По подразбиране

Всичко е един компромис.
Никак не е задължително това което за един е правилно,да е правилно и за друг.Промяната на главни агрегати на една машина е компромис пак,слагането на цял мост отпред е пак компромис.
Правилна е само заводската сглобка,защото там е минало на тестове някакви и е мислено с години от конструктори и инжинери,но пък някой ще каже сигурно че и там не е доизмислено,нали българите разбираме от всичко-от смяна на гуми до космически совалки
Всеки си решава сам кое как и по какъв начин да направи.
Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 20:04
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

Публикации: 1,729
По подразбиране

Цитат:

При теб нещата са малко по-различни. Все пак имаш машини и не би трябвало да пестиш от технологии. Чудя се защо не мушкаш един цял мост и всички проблеми стават дребни....
Старо 17-11-10, 20:18
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

По подразбиране

Цитат:

Само едно мога да ти кажа,каза им го много точно и на място.А наи здравият и лесен начин да си счупиш главата е да сложиш цял мост???Въпроса е да го хванем тук там и да има снимки с текст-аз успях.Според мен няма джип които се използва в гората и да не е с подсилен хебел и кормилна щанга.Спомагателният хебел когато е подсилен е нормално и дори хубаво да криви по малко кормилната щанга.И не мога да разбера 33та толкова ли е голяма??
Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 20:26
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

По подразбиране

Цитат:
Автор DINI Виж публикация
Приятел, щом нямаш кинти да правиш качествени неща най-малко слезни на нормален модел гуми и джанти и не говори глупости, че и с тях има проблеми. Ако все пак и тогава имаш проблеми и пак нямаш кинти за качествени ремонти си купи кола, която можеш да потдържаш. Във всички останали случаи ти не си за тук. Не ми пука за теб, че ще си слагаш винкели и шини от железарията, но ти си участник в движението, в което има и други хора вкючително и аз. Такива сиромашии дето гледат да закрепят нещо и то по кормилната система ги гледам всеки ден какви попари правят по улиците.
Братле,кинти има въпроса беше да ви попитам за нещо елементарно което мога да си направя и ефикасно,то с пари всеки знае еле с внос от америка.Тъпо е да нападате хората всеедно сте добре платени инжинери
Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 21:12
sparkybg's Avatar
Дървен философ

По подразбиране

Цитат:
Братле,кинти има въпроса беше да ви попитам за нещо елементарно което мога да си направя и ефикасно,то с пари всеки знае еле с внос от америка.Тъпо е да нападате хората всеедно сте добре платени инжинери
За да си струва заигравката, трябва да е нещо, дето ще реши проблема окончателно. И за съжаление дори и с пари не всеки може. Виж без пари със сигурност няма да стане.

Най-голямия разход обаче е на време. Почти никога не става от първия път, колкото и да го мислиш.

Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 18-11-10 в 22:28
Отговори с цитат
Старо 17-11-10, 22:29
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Я да помислим!
Имаш джанта 10" на която ЕТ-то е около -44мм. После имаш и фланец вероятно около 35мм. Оригиналната джанта е с положително ЕТ поне 20мм или повече. До тук разлика от над 100мм защото и джантата ти е по широка с около 3" от оригиналната. И кво правим Тоя махових дето се получава коя нормална щанга ще го бута и дърпа. Нали се сещаш, че като въртиш волана гумите вече не завиват а се местят напред назад и описват едни окръжности на които центъра (шенкелната ос) е далече извън джантата. Писал съм тема по въпроса каква глупост са фланците и джантите с отрицателно ЕТ. Разрови се и я погледни.

Цитат:
да си кажа че и с оригиналните пак ги има тези проблеми,е в по малки проценти но ги има
Е как така и с оригиналните Виж долу колегата какво пише.

Цитат:
Правилна е само заводската сглобка,защото там е минало на тестове някакви и е мислено с години от конструктори и инжинери,но пък някой ще каже сигурно че и там не е доизмислено.....
Щом е правилна заводската сглобка, но не ни устройва дали пък да не сменим марката

Цитат:
Не се засягай и не възприемай като нападение нещата, които ти обясняваме. Определено не ни е това идеята. Помисли над съветите, които ти даваме преди бързо да ги отхвърлиш.

Цитат:
Само едно мога да ти кажа,каза им го много точно и на място.А наи здравият и лесен начин да си счупиш главата е да сложиш цял мост???
Това как го реши Може би имаш опит в монтирането на цели мостове и редица неуспехи ли или........

Цитат:
Въпроса е да го хванем тук там и да има снимки с текст-аз успях.Според мен няма джип които се използва в гората и да не е с подсилен хебел и кормилна щанга.Спомагателният хебел когато е подсилен е нормално и дори хубаво да криви по малко кормилната щанга.
Не забравяй след като завариш шините по хебелите и винкели по щангите да смениш и накрайниците с по голями иначе ще почнат те да се трошат. Те са следващото по веригата. И за да не говоря празни приказки ще те насоча. Търси накрайници от Мерцедес бус. Колкото е по голям буса толкова е по здрав накрайника. Давам ти и пример: ако сега резбата на накрайниците ти е 16мм вземи новите поне с 20мм.

Цитат:
И не мога да разбера 33та толкова ли е голяма??
Пак да кажа! Проблема не е в диаметъра на гумата. От голям диаметър се късат полуоски. Проблема със щангите е от фланците и джантите. Този размер 33/12,5 е дори по безмислен 235/85/16. Тези 2 размера са напълно декоративни. Те стават само за да начешат егото на някой дето иска много широка или много тясна гума. Първия става само за пред кафето, а втория е за да си мислят хората, че джипа се кара в гората. Въпрос на вкус. Никакво практическо приложение.
Старо 17-11-10, 22:36
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Автор DINI Виж публикация
Подкрепям!
Слушайте Дини! Може да е малко рязък, но обикновено е прав и определено може да ви спести главоболия. Звучи настойнически като даскал, но това е в моментите, в които шега не бива с отговорни възли и агретати по машините
Старо 18-11-10, 18:45
.

По подразбиране

И все пак никой не помогна с идея и съвет на колегата как да подсили Паджерото.
Аз не съм имал никога Паджеро и нямам никаква идея какви части има по него,иначе с удоволствие бих споделил ако знам нещо
Много писаници и никакъв съвет,което е доста кофти,толкова ли не може някой да пусне няколко снимки,да каже нещо което може да си направи човека сам и да си усили машинката?
И не е коректно да се казва че дадена преработка или усилване е опасна за движението без да е видяна и ползвана и да има преки наблюдения.
Аз с нетърпение очаквам да влезе закона както в европата всяка преработка и дори минаване от фабричния размер гуми на други да се отразява в талона и да минава на тест,тогава ако все още съм в Булгаристан само ще се подсмихвам тихичкозащото дали и 5% от тунингите ще се узаконятно пък продавачите на ремаркета и платформи ще направят едни добри пари и огромна част от джиповете ще се движат на платформа.

До колегата с Паджерото-успях да изнамеря оскъдна информация за лифт,гуми и други:
http://www.pajero4wd.narod.ru/inter/body/body2.htm

Последната редакция е извършена от NEMESIS : 18-11-10 в 19:15
Отговори с цитат
Старо 18-11-10, 22:22
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Я да помислим!
Имаш джанта 10" на която ЕТ-то е около -44мм. После имаш и фланец вероятно около 35мм. Оригиналната джанта е с положително ЕТ поне 20мм или повече. До тук разлика от над 100мм защото и джантата ти е по широка с около 3" от оригиналната. И кво правим Тоя махових дето се получава коя нормална щанга ще го бута и дърпа. Нали се сещаш, че като въртиш волана гумите вече не завиват а се местят напред назад и описват едни окръжности на които центъра (шенкелната ос) е далече извън джантата. Писал съм тема по въпроса каква глупост са фланците и джантите с отрицателно ЕТ. Разрови се и я погледни.

Не забравяй след като завариш шините по хебелите и винкели по щангите да смениш и накрайниците с по голями иначе ще почнат те да се трошат. Те са следващото по веригата. И за да не говоря празни приказки ще те насоча. Търси накрайници от Мерцедес бус. Колкото е по голям буса толкова е по здрав накрайника. Давам ти и пример: ако сега резбата на накрайниците ти е 16мм вземи новите поне с 20мм.

Пак да кажа! Проблема не е в диаметъра на гумата. От голям диаметър се късат полуоски. Проблема със щангите е от фланците и джантите. Този размер 33/12,5 е дори по безмислен 235/85/16. Тези 2 размера са напълно декоративни. Те стават само за да начешат егото на някой дето иска много широка или много тясна гума. Първия става само за пред кафето, а втория е за да си мислят хората, че джипа се кара в гората. Въпрос на вкус. Никакво практическо приложение.
Цитат:
И все пак никой не помогна с идея и съвет на колегата как да подсили Паджерото.
Освен, че съм описал от къде е проблема съм предложил и евтин "вариант за решаване". Какво повече искаш да се направи по въпроса
Старо 19-11-10, 19:39
sakel's Avatar
sakel sakel извън линия
???

По подразбиране

Да прекючите темата.
Отговори с цитат
Отговори

Bookmarks

Инструменти за темата
Изглед на темата

Възможности и правила
Не можете да публикувате нова тема
Не можете да отговаряте в тема
Не можете да прикачите файл
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Избери форум

Всички часове са в зоната GMT +2. Часът сега е 02:22.

© 2008- Offroad-Monsters® - Всички права запазени.