|
||||
|
||||
Паразитен хебел
Може ли някои да ми обясни за какво точно служи паразитния хебел при някои кормилни управления.Гледам го на Патрула (у 260) и ништо не разбирам.Какво щте стане ако го махна и сложа 1 щтанга от хебела на кормилната кутия до шенкела.
|
|
||||
|
||||
Никои ли ли не знае
|
|
||||
|
||||
Знам,ма нЕма да кажа!!!
Слагай,виж само да не опира по ресьорите.
|
||||
|
||||
Аз не знам, но предполагам, че е възможно да е свързано нещо с геометрията на ресорното окачване. Никога не съм се занимавал с ресорен Патрул.
|
|||
|
|||
Абе дали не обръща движението за да може да завива правилно ,а не ти надясно пък то да тръгва наляво не съм се заглеждал подробно ама тез патрули много накраиници и щанги имат пущините
|
|
||||
|
||||
Според мен ще се появи едно постоянно бутане на волана,породено от движението на моста нагоре надолу,тъй като въпросната щанга ще е под наклон и описва дъга.Виж ако съчетаеш кормилната щанга с носачи,пружини и панхард ше се получи екстра .Иначе и мене ме дразни тоя кютук паразитния хебел на мойта 260-ка и мислех да го изхвърля,но поради гореописаното за сега се въздържам.Айде със здраве и
|
|
||||
|
||||
Доколкото виждам на снимки, целта е да се смъкне щангата по-надолу, за да не се получава бутането което е описал бобката16в.
Има и твърдения, че волана става по-твърд при махане на този хебел, но това може да се каже ако видим хубави снимки отдолу, за да се види ясно какви са дължините на хебелите.
|
||||
|
||||
Да така е, но това са могли да го компенсират лесно в завода вместо да слагат хебела. Вероятно основното му предназначение е друго. Нищо чудно да се явява някакъв вид кръпка.
|
||||
|
||||
Това ми звучи наи разумно,щте взема да батисам 1 стара щтанга да я удължа за проба.Гледам, гледам горе-долу успоредна щте доиде на моста,когато е наравно
|
|
||||
|
||||
На бас че не знаеш
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Сигурно кутията се слага и на други модели, но все пак, за да говорим трябват детайлни снимки. Така зададен въпроса без снимки се очаква някой от нас тук във форума да е имал такъв модел и да има наблюдения върху кормилни системи, за да може да съпостави. Но дори и така да е форумите са за масово обсъждане не за единични твърдения, защото понякога се получава всеки да си хвали преработката, а тя дали работи е въпрос не само на лични пристрастия.
|
||||
|
||||
Цитат:
|
|
||||
|
||||
|
|