|
||||
|
||||
Бърза секторна кутия?
Има ли начин да се вдигне скоростта на кутията и какви са начините,минусите,плюсовете,че с тия 15оборота в едната посока е малко неудобно.
|
||||
|
||||
Има, но понеже волана става по тежък слагаш хидро асистенцията, която компенсира допълнителното натоварване и всичко си идва на място.
На моя джип така се получи. Оборот и половина в посока, а волана е толкова лек, че има инерция като го врътнеш на място. |
|
||||
|
||||
Има начин, но зависи на коя кутия. Ако става дума за Ровърската кутия то при нея предавателното отношение се реализира с една много странна предавка и не знам дали ще може да се изработи нова такава. Май ще трябва нова кутия по скоро.
|
||||
|
||||
За Ровърите си има бързи кутий заводски. Русев е с такава.
|
|
||||
|
||||
Бързината на кутията най лесно може да се променя с дължините на хебелите. За целта аз съм си направил хебел за УАЗ с няколко отвора и за 5 минути разбирам коя е най подходящата дължина. После си правя необходимия хебел и готово.
|
|
||||
|
||||
А така може. Но е по правилно да се каже по бърза система, а не кутия Да фабрично може и да има по бързи. Иначе детайла е със сложна форма и трябва да се прави на CNC машина.
|
||||
|
||||
За тая цел ми се обаждаш на мен и ти опростявам нещата
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Цитат:
Аз имам и CNC машина бре. За по лесно съм я кръстил " плазма, оксижен и боен чук" И един стар вал от секторна кутия, ама и таквоз има. |
|
||||
|
||||
Какви са опциите за модифициране на секторната към по бърза,определено моята от Ленд Крузер не ми върши работа на Патрулските мостове,а захващането не предполага друга понеже на ТЛК-то е от външна страна на шасито,за разлика от повечето други марки и модели...
|
|
||||
|
||||
Каква е Тойотата с ресьори или пружини? Кутийте са различни.
|
||||
|
||||
Сложих си лява от леката пружинна серия на ТЛК 70,ама е доста бавна,пуснах се на Трофито в Пловдив за я тествам в екстремна среда след доработките,и събрах няколко бора,после и няколко клона,останах без предно стъкло,заради слабата възможност за маневриране с волана,на другия ден беше голямо потене на траяла....аве така не е работа,прави ми впечатление като шофирам и друга 70 серия с кръглия фар че и тя е с доста свободен ход и по голям волан,предната ми кутия на феис лифта на ТЛК 70(квадратния) беше отлична съгласувана с доста по малък оргинален волан,но дясна...че си мисля как е възможно да има разлика и при леките серии...,определено Патролската ще е по бърза наверно,но е вътрешно разположена на рамата и няма как да я монтирам,инак си е с хебел насочен напреде.
Мерих хебелите,на Патрола е 18 см,на ТЛК-то 22,затова експериментирах и намалих хебела на Тойотата до Нисанските параметри,резултата е промяна никаква...затова ми трябва идея за подобря тази с която разполагам,или да я заменя с по бърз аналог. |
|
||||
|
||||
На Г-то е външна кутията .
|
||||
|
||||
Пробвах "на Рака" волана на Г-то,не е от най бързите,с тея тесни мостове не и трябва явно бърза.
|
|
||||
|
||||
Как така си сложил лява, колата ти с десен волан ли е била?
Цитат:
Цитат:
Най добрия вариант е да скъсяваш и удължаваш хебелите, до като постигнеш оборот и половина въртене на волана във всяка посока. Сега най вероятно си с над два оборота. Така управление няма.
|
|||
|
|||
Да наи добре ще е да удължи хебела и да сложи хидроасистенция вместо да търси друга секторна
Иначе тоъотата беше с десен волан |
|
||||
|
||||
На тераното кутията е отвън с хебел обърнат назад. някъде 2 оборота в посока. Ориентировъчно рамото е дълго 15-ина сантиметра.
|
||||
|
||||
Принципно имам две кутии от десни Патрули, една от Y60 по ранните версии, а втората от Y61. Ако нещо вършат работа..........
|
||||
|
||||
Малко ще си поиграя още с Тойотската кутия,беше с дясна дирекция преди,сега е с лява и с Патрулски мостове,мислил съм за хидро асистенция,но хубавите които се предлагат са доста скъпи,а ми се вижда сложно да почна и нея да правя тепърва с подръчни средства,доста време ще иде за експериментиране докато налучкам правилната система,а в бокса прекарах много и искам да я карам вместо да я правя цяла зима,уморен съм от тунинг вече ,освен ако вече не се е разработил някой удачен вариант с хидро цилиндър,който да се вмести в бюджета
|
|
||||
|
||||
Ти май не четеш форума често
Направихме вече няколко успешни хидроасистенции. Разгледай снимките в тези теми: http://www.offroad-monsters.com/foru...ead.php?t=2212 http://www.offroad-monsters.com/foru...ead.php?t=2246 Има и такива, на които им правим елементите и после сами си ги монтират, но си копат сами пътека и им е трудно. Най добре докарай колата тука и след няколко дни ще си я вземеш готова. Волана ще бъде лек и бърз. И гаранция, че ще издържи не по малко от останалите елементи в джипа. Работиме с маркучи с двойна стоманена оплетка, които държат на 350 бара. Идиотски здрави са
|
||||
|
||||
Цитат:
|
|
||||
|
||||
Ама ти не знаеше ли,бре?
|
||||
|
||||
Знам аз,ами не ми е тва само грижата,баба Яга иска още доста стягане ,хидрото е само част от проблемите....
|
Bookmarks |
Инструменти за темата | |
Изглед на темата | |
|
|