|
Регистрация | Въпроси и отговори | Календар | Търсене | Днешни публикации | Маркирай като прочетени всички форуми |
|
Инструменти за темата | Изглед на темата |
|
||||
|
||||
Кормилни щанги след лифт...
След лифта на Вранглера, кормилната щана изглежда така:
Въпреки тунинговия хебел, щангата от него, към общата, е под доста голям ъгъл... та се чудя, дали да взимам мерки да вдигам щангите на управлението от горна страна, или да опитам как ще се държи така... Последната редакция е извършена от Sotir Sotirov : 09-10-08 в 22:33 |
|
||||
|
||||
Хм мисля че горния край е под бая голям ъгъл Дано несъм прав,но мисля че ще имаш проблем
|
|
||||
|
||||
И мойте изглеждат така , ако това те успокоява . А ина други дето съм виждал е така . Мисля че това е неизбежно .
|
||||
|
||||
А няма ли прекалено много триене???
|
|
||||
|
||||
Не виждам нещо обезпокоително.Евентуално при увисване на моста надолу,може да не стига ход на шарнира на хебела.Защото е поставен като на кола.А не както е на долната щанга.Шпрехен?
Ако има проблем,Джорджо,в което се съмнявам(ама снимка,баце,не скивам)може да го занесеш (хебела)на някой ковач,да го тунингова с чука малко по пососка на щангата...
|
||||
|
||||
Нема нужда от ковач ,щото ще се появи НЕДОЗАВИВАНЕ .
|
||||
|
||||
Имам в предвид да го усуче.Няма общо със завиването...
|
||||
|
||||
Именно там ми се струва че е проблема,не разбирам много просто изразявам
|
||||
|
||||
На практика от удължения хебел се намалява завоя , корегират се малко ограничителите и започват да се чупят карета ( личен опит )
|
||||
|
||||
По точно се увеличава радиуса на завоя
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Аз също немисля, че е фатално. Като се замисля и на моя е горе-долу така. Някъде из нета гледах, че прехвърлят надлъжната щанга отгоре.
|
|
||||
|
||||
Джорджо, проблем няма. Следваща стъпка мостове "Currie"
http://www.currieenterprises.com/ces...fault_4x4.aspx
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Щангите хоризонтални, да няма bump steer, и да не си го караш само в гората.
Има много начини, не знам кой е най-правилния за YJ. Търси "Over the Knuckle" или "tie rod flip". Проблема с напречната щанга остава. Даже ако изправиш кормилната ще се изостри. Цитат:
http://www.goferitoffroad.com/products.htm Последната редакция е извършена от Sotir Sotirov : 10-10-08 в 23:26 |
|
||||
|
||||
Цитат:
|
|||
|
|||
Цитат:
По-лесно е с унибали, но и по скъпо. http://bulletproofsteering.com/steeringoption.html А при някой модели е малко кофти защото щангите не може да са прави. Я кажи каква е играта че и аз мисля как да вдигна щангите. Колко струват унибалите.Колко издържат. Какви са тръбите. Каква може да е причината да са забранени за употреба по пътната мрежа в щатите. |
|
||||
|
||||
Кое е забранено унибалите ли?
|
||||
|
||||
Мисля, че няма общо с безопасността, защото унибали се използват много в самолетостроенето. Ако са опасни неби трябвало.
За унибалите знам обаче, че пясъка и водата ги унищожава много бързо. И на картингите управлението е с унибали, но там няма пясък и вода. Според мен без прахозащитници ще си отиват бързо.
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Цитат:
А за унибалите си прав, че в повечето щати са забранени, но и аз не бих отказал малко инфо за плюсове и минуси, както и за цените им. |
|
|||
|
|||
Цитат:
Нивоводите викат надлъжни щанги на задните носачи, което не е съвсем лишено от точност. |
|
||||
|
||||
Прав си
Как да я наречем - долна кормилна или |
|
|||
|
|||
Долна кормилна или щанга на сходимоста става.
Кофти че си нямаме точни термини. На английски долната е Tie Rod, в буквален превод свързваща щанга. А горната кормилна е Drag Link - провлачена връзка. Редовно ги пишат TR и DL |
|
||||
|
||||
Междуколесна дали е добре да и викаме?
|
|||
|
|||
Колко пари ще ми струват две кУрмилни щанги с унибали, като на КИЯ-та.
|
|
||||
|
||||
На КИА-та нЕма,бре.Виж на чудото...
Изглед на темата | |
|
|