назад   Offroad-Monsters Форум > Тунинг и направи сам форуми > Кормилна система

Реклами

Отговори

Инструменти за темата Изглед на темата
Старо 31-10-08, 16:31
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

Дата на регистрация: Mar 2008
Публикации: 1,729
По подразбиране Ремонт на хидравлични рейки и помпи?

Имам проблем с теч на хидравлично масло от рейката. Преди и доливах, ама сега съм решил да оправям проблема, че маслото стигна до задния диференцял. Та въпроса ми е къде и при кой да заенса рейката барабар със помпата и с цялата инсталация за да ми я ремонтира кадърно? Аз знам какво и е ама семеринги няма шанс да намера, а и имам съмнение в някой тръби (щтуцери) за течове. Бе въобще неми се занимава да хода по мъките за да я оправям сам. Най-добре някой който разбира и има техника да я тества. Само да нестане така, че да кара 1 месец и пак да протече..., че е от модел дето немога да намеранвече! В момента е свалена и готова за преглед.
Айде помагайте, че останах без кола Преди седмица си продадох едната и сега стегам друга.
Старо 01-11-08, 17:57
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

Ееее никой ли незнае къде се ремонтират?
Айде, че съм много назор. Утре трябва да знам дали да я пращам към София или да си права установка и да я права сам.
Помагайтее!!!
Старо 01-11-08, 19:12
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник

Публикации: 2,491
По подразбиране

Аз знам...ама нЕма да кажа.Щото може и да протече и после аз да съм виновен...Дини,ако искаш да стане кадърно,ще требва да си я направиш сам.Това е гаранцията за успеха.Иначе места за ремонт на хидравлики,поне в София,има...
Старо 01-11-08, 19:53
Yordan Kolev's Avatar
Yordan Kolev Yordan Kolev извън линия
Администратор

Публикации: 5,354
По подразбиране

И мойта кутия тече, но съм сигурен, че след "ремонт" някъде ще спре и да завива, а в момента с това се справя много добре. Отварял съм такава кутия и съм сигурен, предвид конструкцията и, че няма къде да я направят.
Старо 01-11-08, 22:05
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

При мен е рейка. Тя механично е перфектна няма никви луфтове и износвания по черваците и гребените. Проблема е в семерингите, но те са нестандартни и нямат нищо общо с тези нормалните. Примерно горния семеринг дето се съмнявам и по-скоро съм сигурен, че теча е от него е с два работни ръба и е нещо от сорта на 18,5мм външен и пак нещо на половинка вътрешен. Такива немога да намера никъде за да ги смена и ми казаха, че само тези дето се занима с ремонти на рейки могат да помогнат. Поне да има един такъв за да си набава такива семеринги и да си ги смена. Рейката е като нова и неискам въобще да се пипа нищо по червака, та просто няма никакви луфтове... само теч ама немога постоянно да доливам.
На секторите е по-лесно. При този на пажерото дето съм сложил на пикапа семеринга е обикновен и го смених и нямам никъкви проблеми. Иначе ремонт вътре просто е немислим те няма какво да му направат вътре.
Старо 02-11-08, 00:07
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

За смяна на тоя семеринг ще ти вземат 120 лв и няма да я направят както трябва.
Старо 02-11-08, 09:48
ZKostanian's Avatar
ZKostanian ZKostanian извън линия
G-FORCE

Публикации: 358
По подразбиране

преди време имах проблем с една рейка и отидах при най-добрите тука хем са ми и познати, викам дай такъв и такъв семеринг - плащам си оо вика и ние нямаме ние си ги правим демек разстъргват размери слагат втулки да пасне някъв стандартен , тва не е работа. от каква кола ти е рейката поръчай оригинални
Отговори с цитат
Старо 02-11-08, 10:11
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

Mazda 929 cupe 1984 година. Зарко ти я знаеш най-добре. Няма намиране нито на рейка нито на части за тоя модел... Вие направо ме разочаровахте. Ебати... Остава да смена тръбите и да се надявам, че те са имали теч голям.
И аз си помислих това с разстъргването. Ти представяш ли си, че ще му откасна главата ако ми разтърже рейката. Тя е перфектна няма никво износване и нетрябва да се сасипе бе ебаси....
Утре ще направа един мотор електрически да я еазвърта да вида от къде ще избие за да зема мерки.
Помна, че Голдито ги носеше на некав "Емо рейката" и оня ги рециклираше за маса пари и това беше на всяка втора кола влезнала за ремонт в сервиза. От тука следва, че това е било явна измама. Той тоя ЕМО беше некадърен отсекаде и съм го доказал с един фиат, дето никой неможеше да му отстрани проблема в хидравликата и аз намерих причината. запушване на входа на казачнчето... Та реших, че има и някой сносен ама щом няма сам и така.
Старо 02-11-08, 18:59
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

питай в мазда по номера на шасито искай ремонтен комплект за някой коли се намират такива неща стига на представитела да му се занимава и цените са далеч по надолу от гаражните разбирачи. в маншоните имаше ли масло?
Отговори с цитат
Старо 02-11-08, 19:14
Димитър Джамбазов Димитър Джамбазов извън линия
Registered User

Публикации: 289
По подразбиране

Ако искаш дай рамата. Представителите на Мазда в Бургас са мой хора. Мога да ги натисна да ровят за ремонтен комплект или семерина само. А тия с ремонтите на рейките са си живи индианци. Един в Бургас ги прави в едно мазе. Веднъж случайно влязах, събираше една, като видях в каква мизерия я събира, щях да падна.....

Последната редакция е извършена от Yordan Kolev : 02-11-08 в 20:51
Отговори с цитат
Старо 02-11-08, 19:27
Sotir Sotirov's Avatar
Sotir Sotirov Sotir Sotirov извън линия
Ненормалник

Публикации: 2,491
По подразбиране

Дини,я дай да фанем Лъчо-Веритас.Мисля че той може да помогне с частите...дОбАр е...
Старо 02-11-08, 20:50
Yordan Kolev's Avatar
Администратор

По подразбиране

Цитат:
Автор DINI Виж публикация
Mazda 929 cupe 1984 година. Зарко ти я знаеш най-добре. Няма намиране нито на рейка нито на части за тоя модел...
Е затва не понасям азиатски коли. Или няма части за тях или ти късат главата до кръста от към цена.
Старо 02-11-08, 22:08
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

Цитат:
Автор Sotir Sotirov Виж публикация
Дини,я дай да фанем Лъчо-Веритас.Мисля че той може да помогне с частите...дОбАр е...
Него знам кой е. Ако искаш да извада семерингите и да ги прата, за да видим какво може да се направи.

Цитат:
Автор Yordan Kolev Виж публикация
Е затва не понасям азиатски коли. Или няма части за тях или ти късат главата до кръста от към цена.

Не е така. В заблуда си. Продавам части за японски коли от доста време вече и немисля, че частите са по-скъпи от на която и да е друга кола. Това е рейка на много хиляди километри и на много тормоз. Зарко може да ти каже за каква кола става въпрос, защото тя седеше при него бая време. Никоя друга неби издаржала на напана толкова време доказано е. А за части за сектори и рейки проблема не е само при мазда... съществува при всички сериини автомобили. Просто тъзи кола е правена за америка и е модел 1984 година и при нея нещата са по-сложни. Дигитални табла, автопилоти, електрически амортисьори, пълна електрическа инжекция в онези години немците неса и мечтали да слагат сериино и тя да държи и днес.
Утре ще я разглоба и ще вида номера на семеринги и кой е най-зле.
Като извада семерингите ще видим какво може да се направи. Може да мръдна и до представителството.
Старо 02-11-08, 22:54
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

абе мисла че ако я беха откраднали щеха да ти направат голема услуга
Отговори с цитат
Старо 02-11-08, 23:11
DINI's Avatar
DINI DINI извън линия
Българин

По подразбиране

Хаха сигурно е така. Ама са щех да остана на сухо без космическия кораб.
Ти разбра ли, че беше помазала и лагерите от детунациите. Направо беше ги разбила при трети и четвърти цилиндър там дето беше умешала компресията. Смених гарнитурата, оправих главата и като я запалих на бензин чукааа та се снаса. Като отворих отдолу охаа. Ама нали имам мотори такива и сложих един друг вал направо. Скоро може да ти дам да се пуснеш ако имам път към Пловдив ама на бензин! Газта я махнах завинаги. А и на брат ми нетребе да я давам. Само да направа рейката и ще върви с вратите напред пак.
Старо 02-11-08, 23:57
ZKostanian's Avatar
G-FORCE

По подразбиране

тая кола и харесва в Пловдив да не вземе да блокира тотално ако дойде пак поне водата добре че източихме тогава
Отговори с цитат
Отговори

Bookmarks

Инструменти за темата
Изглед на темата

Възможности и правила
Не можете да публикувате нова тема
Не можете да отговаряте в тема
Не можете да прикачите файл
Не можете да редактирате публикациите си

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Избери форум

Всички часове са в зоната GMT +2. Часът сега е 01:33.

© 2008- Offroad-Monsters® - Всички права запазени.